Lemon curd inspiratie

8

Door Lian – Het voorjaar is begonnen en wat heb ik daar zin in. Groene blaadjes, fluitende vogels en natuurlijk lekkere frisse baksels. Om die reden heb ik negen overheerlijke recepten uitgezocht waar lemon curd een belangrijke rol speelt. De geur, kleur en smaak van citroen doet mij enorm denken aan het voorjaar. Geen wonder dat Laura er ook graag de lekkerste dingen mee maakt. Met Pasen is lemon curd al helemaal niet meer weg te denken uit onze keuken, dus tijd om te laten zien wat je er allemaal mee kunt. 

Voordat je een van onderstaande recepten gaat maken is het natuurlijk wel zo handig om een portie afgekoelde lemon curd klaar te hebben staan. Met dit recept maak je heerlijke lemon curd. Mag het met een beetje minder suiker? Maak dan deze versie met honing.

1. Wentelteefjes met citroenmascarpone

De lemon curd is niet meteen duidelijk in dit recept, maar geloof me dat die mascarpone heerlijk smaakt met dit lekkere ingrediënt erin.

Hier vind je het recept!

2. Lemon meringue pie bites

Deze staan zo leuk. Je kunt de koekjes natuurlijk vervangen door vers fruit voor net iets meer kleur op tafel.

Hier vind je het recept!

3. Lemon curd cake truffels

Restjes cake en lemon curd? Maak dan deze cake truffels. Natuurlijk kun je ze ook maken als je geen restjes hebt liggen.

Hier vind je het recept!

4. Citroen scones met lemon curd

Een scone hoort natuurlijk in dit rijtje, want het is de beste vriend van lemon curd.

Hier vind je het recept!

5. Blauwe bessen citroen tartelettes

Een tartelettes staat altijd zo chic. Door de blauwe bessen wordt je taartje nog net iets frisser.

Hier vind je het recept!

6. Lemon meringue plaatcake

Ontzettend makkelijk om te maken en lekker smeuïg resultaat. Kies voor schuimpjes die je nog hebt liggen of maak ze zelf.

Hier vind je het recept!

7. Mini lemon meringue pies

Altijd lekker zo’n klein hapje. Deze mini taartjes zullen als eerste op zijn, want wie kan deze combi nou weerstaan?

Hier vind je het recept!

8. chocolade paaseieren met lemon curd

Het is bijna Pasen, dus deze gevulde chocolade eieren verdienen een plekje in dit lijstje. Zullen ze bij jou met Pasen op tafel staan?

Hier vind je het recept!

9. Lemon Meringue Cheesecake

Wie het groots wilt aanpakken kiest voor een cheesecake. Geen kleine hapjes, maar een heerlijk puntje taart. Heel erg lekker, ook met Pasen.

Hier vind je het recept!

Wij kunnen ons goed voorstellen dat veel van deze baksels zondag bij jullie op de paastafel zullen staan. Hoe gebruik jij lemon curd het liefst?

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

6 reacties

 1. Marja schreef:

  Hi Laura,
  Wat een ontzettend leuke ideeen allemaal voor Pasen! Ik zou ze allemaal wel willen maken, maar dat gaat helaas niet. Ik ben invalide en kan mijn armen ( +benen ) maar beperkt gebruiken. Maar de scones en de mini lemon meringue pies ga ik zeker maken! Bij de AH was toevallig de Clotted Cream in de aanbieding dus die had ik op voorhand al gekocht. Of ik een voorgevoel had dat ik jouw scones ging maken!
  Heel erg bedankt voor alle duidelijke recepten. Jij legt alles altijd zo goed uit dat alles lukt wat ik van jou maak. Ik vind je een kanjer!
  Een hartelijke groet,
  Marja

  1. Laura Kieft schreef:

   Wat leuk om te horen, dank je wel!

 2. Diana schreef:

  Hi Laura,

  Vraagje: als ik de lemoncurd als vulling van een taart wil gebruiken en ga mengen met bv roomkaas, hoeveel zou je dan gebruiken?

  1. Laura Kieft schreef:

   Heb ik nog nooit gedaan dus durf ik ook niet te zeggen. Ik zou het gewoon beetje bij beetje toevoegen en tussendoor proeven.

 3. Gerda schreef:

  Kan ik lemon curd verwarmen en dan een blaadje gelatine erdoor roeren ik wil zo mijn taart afmaken als bovenlaag

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ja hoor dat kan prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *