Chocolade paaseieren met kwark en lemon curd

19

paaseitjes met kwark en lemon curd 1a

Over een week is het alweer Pasen! Heb jij al nagedacht over wat er op de ontbijttafel komt te staan en welke andere hapjes je allemaal in huis moet hebben? Ik ben zelf een tijdje terug al aan de slag gegaan voor leuke zoete lekkernijen in paasthema. Via Facebook liet ik jullie toen weten dat ik bezig was met een projectje waar holle chocolade paaseieren voor nodig waren. Het resultaat zijn deze chocolade paaseieren met kwark en lemon curd geworden. Ik vind ze zelf echt superleuk (en lekker!)! Het idee komt bij Raspberri Cupcakes vandaan, ik heb alleen de inhoud van de eieren veranderd. Deze paaseitjes zijn namelijk gevuld met kwark en lemon curd in plaats van cheesecake en passievrucht.

De lemon curd is het meest tijdrovende onderdeel van dit project. Maar als je dit al van te voren maakt heb je deze leuke gevulde paaseieren echt supersnel gemaakt. Je hebt trouwens niet alle lemon curd nodig, maar ik heb nog een leuk paasrecept in de planning staan waar je lemon curd voor nodig hebt. Ik zou het dus gewoon alvast maken 😉 .

paaseitjes met kwark en lemon curd 2a

paaseitjes met kwark en lemon curd 3a

paaseitjes met kwark en lemon curd 4a

Chocolade paaseieren met kwark en lemon curd

Een leuk en lekker idee voor Pasen: Chocolade paaseieren met kwark en lemon curd. Leuke gevulde chocolade eieren voor bij het paasontbijt of als dessert.

Ingrediënten

  • Holle chocolade paaseieren (ter grootte van een echt ei)
  • Kwark
  • Lemon curd (recept)
  • Het is makkelijk om spuitzakken te gebruiken bij het vullen van de chocolade paaseitjes.

Instructies

  • Maak de lemon curd al van te voren, dit moet namelijk nog afkoelen voordat je het kunt gebruiken.
  • Begin met het ‘pellen’ van de eieren. Ik gebruikte een aardappelschilmesje om voorzichtig een beginnetje te maken. Als er eenmaal een klein gaatje is kun je makkelijk met de hand verder stukjes wegbreken. Breek niet te veel chocola weg, ze moeten natuurlijk nog gevuld worden.
  • Vul één van de spuitzakken met kwark. Knip het puntje eraf en vul de eitjes voor ongeveer twee derde met kwark.
  • Vul de andere spuitzak met lemon curd. Om te zorgen dat de lemon curd niet alleen maar een klein beetje bovenop zit steek je de spuitzak in de kwark. Spuit lemon curd in de kwark terwijl je de spuitzak zachtjes omhoog trekt. Spuit genoeg lemon curd op het oppervlak om een mooie eierdooier te maken.
Bewaren

Bewaar de paaseieren in de koelkast. Hier blijven ze ongeveer 2 dagen goed.

paaseitjes met kwark en lemon curd 5a

Deze gevulde chocolade eieren zijn leuk bij het paasontbijt, maar kunnen ook prima als dessert worden geserveerd.

Serveer de eitjes in eierdopjes of in een leuk eierrekje. (Deze is van Blokker)

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

19 reacties

  1. Andrea schreef:

    Ziet er lief uit! Inderdaad lekker voor het paasontbijt.

  2. Joke Kieft schreef:

    Gelukkig zit de familie vaak in je proefteam.
    Erg mooi en leuk gemaakt en zoooo lekker.

    Liefs, mam ❤️

  3. Wendy schreef:

    Erg leuk weer, txs!

  4. Carla schreef:

    Hi Laura,

    Het ziet er erg leuk uit, van de week zag ik op het internet ook al een soort gelijk iets! Heb je een andere optie voor kwark want daar ben ik gen fan van.

    1. Annaëlle schreef:

      Je zou het kunnen doen met slagroom of vanille ijs

      veel groetjes xxxxx

  5. Amy schreef:

    Heel schattig! Zag zoiets al bij de AH liggen (:

  6. Mariette schreef:

    Wauw, wat een superleuk idee weer Laura! En lijkt me lekker ook 🙂

  7. Anne Solveig schreef:

    Wat super leuk!!!

  8. Gea schreef:

    Een leuk idee voor pasen
    De Lemon Curt net gemaakt super lekker!!!

  9. Carola schreef:

    Ziet er echt heel leuk uit, dus ga het ook maken voor Pasen!
    De lemon curt staat nu af te koelen. Ben benieuwd hoe het smaakt!

  10. Annaëlle schreef:

    hi,
    Ik ga dit recept maken met advocaat en vanille ijs.
    en voor de kinderen de topping van de mojito taart van Sofie Dumont. (die is zonder alcohol .

    Veel groetjes Annaëlle
    Ps: echt een mega super goed idee van je!
    xxxxx

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klinkt ook heel lekker! Je kunt inderdaad lekker variëren met dit recept 🙂

  11. Kithly schreef:

    ziet er erg leuk en lekker uit!

  12. Amber schreef:

    Hoi,
    Klein vraagje!
    Hoelang kan je ze van te voren maken?
    Heb alle spullen al in huis en wil ze voor Pasen maken!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Niet meer op tijd, maar je kunt ze prima een dag van te voren maken. Hopelijk hebben ze gesmaakt!

  13. Sinead schreef:

    Ik snij de paaseieren open met een warm mes, en haal na het vullen het “dopje” over de bodem van een warme pan om weer dicht te plakken, verassing verzekerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *