Wafel wentelteefjes met citroenmascarpone

24 mei 2017
19

Door Lian – Wentelwafels, zo noem ik deze lekkernij inmiddels, maar niemand zal begrijpen wat ik daarmee bedoel. Daarom houden we het gewoon bij wafel wentelteefjes en dan zo geserveerd dat je het als ontbijt, lunch of dessert kunt eten. Ik maakte namelijk niet alleen de wentelteefjes, maar ook een heerlijke citroenmascarpone voor erbij. Ik ben oprecht blij met het resultaat, want het was een spontane ingeving nadat ik in een opwelling poedersuikerwafels had gekocht bij de supermarkt. Bah, wat waren die wafels een teleurstelling. Ik vond ze maar droog, dus daar moest ik iets op verzinnen. Zo ontstond het idee voor deze wafel wentelteefjes die veel beter smaken dan de droge wafel.

Wafel wentelteefjes met citroenmascarpone

Wist je dat je ook heel goed wentelteefjes kan maken met wafels? En de citroenmascarpone maakt het helemaal af. Een echte topper!
Porties: 3 of 6 porties

Ingrediënten

  • 1 pak poedersuikerwafels (6 stuks)
  • 4 eieren (M)
  • 2 flinke scheuten melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de vulling

  • 250 gram mascarpone
  • 2 el lemon curd
  • 125 gram verse frambozen
  • 125 gram verse blauwe bessen
  • beetje poedersuiker

Instructies

  • Doe in een kom de eieren, melk, kaneel en vanillesuiker. Roer met een garde door elkaar tot alles vermengd is.
  • Giet het eimengsel over in een diepe schaal of diep bord dat groot genoeg is voor de wafels.
  • Verhit een grote koekenpan met een klontje boter en doop de eerste wafel in het eimengsel. Draai na 20-30 seconden voorzichtig om, doe dit met een grote spatel of beide handen. De wafels worden zwaar en breekbaar door het opgenomen vocht.
  • Leg de wafel in de pan en doe hetzelfde voor een tweede wafel. Per keer kun je twee wafels in de pan bakken. Bak de wafel wentelteefjes gaar en goudbruin op middelmatig vuur. Iedere zijde heeft zo’n 1-2 minuten nodig.
  • Leg de wafels op een bord afgedekt met aluminiumfolie, zodat ze warm blijven terwijl je alle 6 de wafels bakt.
  • Doe de mascarpone in een kom en voeg hier de lemon curd aan toe. Mix stevig door tot je een gladde room hebt.
  • Neem een hele wafel of snijd een wafel diagonaal doormidden – afhankelijk van hoe groot je de portie wilt hebben – en beleg de bodem wafel met de room en een laagje frambozen en blauwe bessen.
  • Dek af met een tweede wafel of de andere helft van de wafel. Rijg een blauwe bes en framboos door een prikker en prik deze erin. Maak af met een beetje poedersuiker.
Tips

Met twee wafels heb je een stevig ontbijtje of lunch gemaakt, door iedere wafel diagonaal doormidden te snijden en dus maar één wafel per persoon te serveren heb je een lekker dessert gemaakt.

Bewaren

Je kan de wafel wentelteefjes ongeveer 1 week bewaren in de koelkast. Wanneer ze buiten de koelkast blijven, eet ze dan op binnen ongeveer 3 dagen.

Ik heb persoonlijk geen specifieke reden nodig om deze wentelwafels, oh pardon, wafel wentelteefjes te maken, want ze smaken in mijn ogen ieder moment van de dag goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

1 reactie

  1. Mildred schreef:

    Hmmmmm, klinkt lekker…ook maar eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *