Mini lemon meringue pies

63

mini lemon meringue pies 1a

In het weekend dat ik met de lemon meringue taart en de lemon meringue cupcakes aan de slag ging hield ik wat lemon curd en Italiaans meringue over. Geen probleem natuurlijk, daar weet ik wel raad mee. Lemon curd is met bijna alles lekker en het meringue kon ik nog wel omtoveren tot lekkere schuimpjes. Dat wilde ik dus gaan doen, totdat ik een -al zeg ik het zelf- geniaal idee kreeg. Vanuit het niets ontstaan soms de beste ideeën en zo ook dit keer. Ik trok wat bladerdeeg uit de vriezer waar ik bakjes van maakte. Vullen met lemoncurd, toefje meringue, brandertje erover en klaar is kees! Prachtige mini lemon meringue pies!

mini lemon meringue pies 2a

mini lemon meringue pies 3a

mini lemon meringue pies 4a

Mini lemon meringue pies

Dol op lemon curd met meringue? Maak dan deze mini lemon meringue pies. Heerlijke frisse eenhaps gebakjes om te trakteren of voor bij de high tea!

Ingrediënten

Instructies

  • Deze mini lemon meringue pies zijn ontstaan uit restjes, ik heb dus niet precies opgeschreven wat je nodig hebt. Als je een heel recept lemon curd en Italiaans meringue maakt kun je in ieder geval een compleet weeshuis trakteren op deze kleine gebakjes. Van de lemon curd zou ik gewoon een heel recept maken (lekker bij alles!) en het Italiaans meringue zou ik halveren. Van wat je overhoudt kun je prima nog wat schuimpjes bakken.
  • Maak zoveel bakjes van bladerdeeg als je wilt of nodig hebt. Je haalt er 4 uit één plakje bladerdeeg.
  • Nadat je de bladerdeeg bakjes hebt gemaakt laat je ze eerst even afkoelen. Vul ze daarna voor de helft met lemon curd.
  • Je kunt dit met een lepeltje doen, maar ik vond het makkelijk om hier een spuitzak voor de gebruiken.Je kunt dit met een lepeltje doen, maar ik vond het makkelijk om hier een spuitzak voor de gebruiken.
  • Op het laagje lemon curd maak je kleine toefjes van meringue. Met een brandertje geef je hier de finishing touch aan.
  • Zo. Klaar zijn je eenhaps  gebakjes!

mini lemon meringue pies 5a

Trakteren op het werk voor een hoop collega’s of zit jouw kind in een grote klas? Misschien organiseer je wel een grootse high tea. Deze frisse mini gebakjes zijn sowieso een leuk en lekker idee en je kunt ze prima een dag van te voren maken. Bij mij was het bladerdeeg na 2 dagen zelfs nog hartstikke knapperig. Niet trakteren en ook geen high tea? Ook dan zijn ze hartstikke lekker!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

20 reacties

  1. denise schreef:

    ooooh zien er heerlijk uit,
    goed om te onthouden!
    liefs,
    denise

  2. Miranda schreef:

    Oh dit ziet er echt heerlijk uit:) leuk bedacht zo met die bladerdeegbakjes. Mooi ‘mini’ formaat ook!

  3. MySimplySpecial schreef:

    Wat zien ze er leuk uit! Leuk dat je zo de ‘restjes’ gecombineerd hebt.

  4. Marja schreef:

    Ze zien er weer heerlijk uit! Ik ben helemaal gek van Lemoncurd! Net als jij zeg ik…je kunt het echt overal bij, op en in gebruiken! Je kunt er zelfs een dressing van maken! Heerlijk gewoon. Maar deze mini lemoncurd hapjes vind ik ook superleuk! En ook best snel gemaakt. Handig om in de achterhand te hebben voor als je vlug wat bij de koffie moet bedenken. Lemoncurd heb ik tegenwoordig altijd in huis en merengue klop je op terwijk de bakjes bakken en afkoelen! Binnen het half uur klaar schat ik! Super! Bedankt voor je idee! 😀

  5. Irene schreef:

    Hoi Laura, heb je de bakjes blind gebakken? Zo nee, hoe krijg je dan zulke mooie bakjes?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb de bakjes inderdaad blind gebakken, als je op de link in de post klikt zie je hoe je ze maakt 🙂

  6. Lia schreef:

    Hoi Laura,
    Hoe lang bijven de bakjes goed als ze al gevuld zijn en met schuim bedekt zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou ze binnen 1-2 dagen opeten. Dit om te voorkomen dat de bladerdeeg bakjes te zacht worden.

  7. andrea schreef:

    Hallo, bij toeval kom ik hier terecht wat een mini-pies ! Ben echt een leek op dit gebied, vandaar mijn misschien rare vraag, moet je de meringue eerst ook bakken? of is het zo met de brander genoeg?

    Groetjes Andrea

    1. Laura schreef:

      Met de brander is genoeg, dit schuim wordt bij de bereiding namelijk al verwarmd waardoor bakken niet meer nodig is.

      1. andrea schreef:

        bedankt!

  8. Alexandra schreef:

    Ben nog steeds aan het bakken op het moment maar een super leuke en goede recept. Heel blij met eindresultaat! Dank je wel voor het recept en de duidelijke uitleg! Ga ik zeker toevoegen aan mijn kookboek en vaker maken. Alexandra

  9. Susan schreef:

    Ik heb deze gemaakt, samen met appelkruimeltaartjes, en wat is dit recept ontzettend makkelijk en lekker. Het resultaat ziet er ook gewoon fantastisch uit! De lemon curd die ik over hield ga ik in een leuk potje iemand cadeau doen. Italiaanse schuim dat over was gedroogd in de oven, en zelfs dat werden de beste schuimpjes die ik ooit heb gemaakt, haha. Alles aan dit recept is dus supergeslaagd! (Misschien moet ik een volgende keer de lemon curd zelf houden want je hebt zo binnen een handomdraai een mooi formaat gebakje op tafel staan als je plots visite krijgt ofzo.) Dus big thanks! 😀

  10. Esther schreef:

    Hoi Laura, ik ben ze net aan het maken,. Trakteer morgen. Hoe kan ik ze het beste bewaren? In de koelkast of erbuiten?

    Groetjes Esther

    1. Laura's Bakery schreef:

      Absoluut in de koelkast, maar wel goed luchtdicht afgesloten in een bak.

  11. Anne schreef:

    Hallo laura, ik wil deze maken voor een babyshower.
    Vraag me af of de lemoncurd geschikt is voor zwangere, ivm. met de rauwe eieren.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat is geen probleem. Het wordt ruim genoeg verhit.

  12. Durkje Cuperus schreef:

    hee laura!
    kan je ze ook maken met gewone meringue?

    Groetjes Durkje

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, want dat is niet veilig om zo te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *