Blauwe bessen-citroen tartelettes

10 juni 2017
62

Nadat ik jullie laatst heb laten zien hoe je tartelette bodems bakt, kon een tartelette recept met vulling natuurlijk niet uitblijven. Zie hier de blauwe bessen-citroen tartelettes. Jawel, het is zomer en dat betekent dat ik geen genoeg krijg van alles waar citroen en blauwe bessen in zitten. De tartelettes vulde ik eerst met een mascarponeroom, daar ging een laagje lemon curd overheen met de blauwe bessen bovenop. Die combinatie zorgt voor een heerlijk zomers gebakje. Eentje die ook nog eens heel vlot op tafel staat, zeker als je de bodems al hebt gemaakt.

Blauwe bessen-citroen tartelettes

Blauwe bessen en citroen is een heerlijke zomerse combi en deze blauwe bessen-citroen tartelettes bewijzen dat zeker!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

Instructies

  • Zoals je ziet zijn deze tartelettes gemaakt door verschillende bestaande recepten van mijn blog samen te voegen. Zo simpel kan het soms zijn. Het uitschrijven van dit recept wordt daardoor een beetje anders dan jullie gewend zijn, maar ik zal wel wat tips geven hoe je het goed kunt voorbereiden.
  • Het handigst is om de lemon curd al een dag van tevoren te maken, dan hoef je niet te wachten tot deze is afgekoeld voor je verder kunt. De tartelette bodempjes kun je ook prima al een dag eerder maken, maar dat kan ook op de dag zelf. Zelfde geldt voor de mascarpone room.
  • Als al je onderdelen klaar zijn, kun je de tartelettes samenstellen. Vul de bodempjes met de mascarpone room tot iets onder de rand. Het kan zijn dat je een beetje room overhoudt.
  • Per tartelette heb je 2-3 theelepels lemon curd nodig. Aan het hele recept heb je zeker genoeg, je houdt zelf wat over om bijvoorbeeld door de yoghurt te doen of iets anders mee te maken. Smeer de lemon curd gelijkmatig uit over de taartjes.
  • Als laatste de blauwe bessen. Ik decoreerde elk taartje net weer even anders en had hierbij genoeg aan ongeveer 200 gram. Als je elk taartje helemaal wilt bedekken met de bessen zul je wat meer nodig hebben.
Bewaren

Bewaar de tartelettes afgedekt in de koelkast, hier blijven ze 2-3 dagen goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

  1. Trudy schreef:

    Heerlijk, een privé mini-taartje!

  2. Laura schreef:

    Dit ziet er zo lekker en mooi uit zeg! Denk dat ik deze heerlijk zou vinden!

  3. Petra schreef:

    Lijkt me heerlijk! Zoals al je recepten! Ik heb er al meerdere gemaakt en tot nog toe zijn ze ook allemaal met gejuich ontvangen in de familie. Vraagje: ls dit deegrecept ook geschikt om een grote taart te maken? En moet ik die dat wel bindbakken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt hier ook prima een grote taart mee maken, blindbakvulling is dan wel handig inderdaad.

  4. Annie schreef:

    Hoi Laura, ik de bodempjes zojuist gebakken, maar ik vind ze er zo bleek uit zien. Ik heb ze daarom wat langer in de oven gelaten. Normaal bestrijk ik deeg even met wat ei voor een kleurtje, is dat ook een optie voor dit deeg? De smaak is trouwens prima. Een gisteravond ook alvast lemon curd gemaakt. Smaak is heerlijk maar de curd op zich is niet doorschijnend van kleur maar lijkt een beetje vla achtig. Heb ik dat dan te lang (au bain marie) gekookt? Hahaha de rest gaat vast lukken😀

    1. Laura Kieft schreef:

      Ze hoeven ook niet heel erg bruin te kleuren hoor, hier zijn ze ook altijd wat bleek. Insmeren met ei is niet nodig. Wat curd betreft is lastig te zeggen, misschien is het te heet geweest dat de eiwitten al wat zijn gaan stollen.

  5. Christine schreef:

    Ik heb ze zaterdag gemaakt, omdat ik ze er zo mooi uit vond zien. Echt voorjaar! Ik heb wel op de bodem heel dun laagje gesmolten chocolade gedaan zodat de bodem bros blijft. Wow wat zijn ze lekker!!! Een heel lekker fris gebakje. Zeker een aanrader!!
    Bedankt!

  6. Janet schreef:

    Hoi Laura, hoe smeer je de lemon curd goed uit? Die van mij lijkt daar wat te kleverig voor. Ik heb de helft van de suiker vervangen door honing (in de curd). Zou het daardoor kunnen komen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar zou het zeker door kunnen komen, ik heb het daar nog nooit mee gemaakt maar het is natuurlijk wel echt anders in structuur en vastheid dan suikerkorrels.

  7. Anne Verhoeven schreef:

    Oh, Laura, wat waren de tartelettes verrukkelijk, groot succes, voel me trots !
    Hartelijk dank voor je recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *