Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Laura’s Bakery 8 jaar – cijfertaart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
21 april 2018
in Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Er is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat is Laura’s Bakery! Jawel, vandaag bestaat Laura’s Bakery alweer 8 jaar! Daar hoort een feestelijke taart bij dacht ik zo. Ik besloot met de trend ‘cookie cakes’ aan de slag te gaan, je hebt ze vast in allerlei strakke letter- en cijfervormen voorbij zien komen de laatste weken. Ik gaf er wel een twist aan, want een cake als basis leek mij niet alleen lekkerder, maar ook praktischer dan een bodem van koekjes. Als vulling voor mijn cijfertaart gebruikte ik de zalige witte chocolade botercreme die eerder deze week online kwam. En om toch in het thema van de cookie cake te blijven, decoreerde ik mijn cijfertaart met koekjes! Je begrijpt het, dit is een taart om je vingers bij af te likken.

Recept afdrukken

Cijfertaart

Taarten maak je in allerlei verschillende vormen en maten. Je kunt er dus ook cijfers van maken! Met dit recept voor cijfertaart vertel ik je hoe!
Porties: 12 personen

Ingrediënten

Cake

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren (M)
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Vulling

  • witte chocolade botercreme (recept, je hebt ongeveer de helft tot driekwart nodig)

Topping (Alles dat je leuk en lekker vindt, ik gebruikte het volgende:)

  • Oreo’s
  • chocolate chip cookies
  • Maltezers
  • M&M’s

Instructies

Bereiding cake

  • Begin met het bakken van de cakes. Je maakt van bovenstaande hoeveelheden twee ronde cakes van 15 cm in doorsnede.
  • Klop boter en suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Als laatst voeg je zelfrijzend bakmeel en het zout toe, mix tot deze ingrediënten zijn opgenomen. Je hebt nu een mooi cakebeslag.
  • Vet twee bakvormen en bestuif deze met bloem. Gebruik je bakpannen (zonder rand die je los kunt halen), leg dan ook nog even een bakpapiertje op de bodem. Hier lees je hoe je dat snel en simpel doet.
  • Verdeel het beslag over de twee bakvormen en spreid met een spatel gelijkmatig uit.
  • Bak de twee cakes in ongeveer 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot ze gaar zijn en goudbruin kleuren.

Vorm maken van cake

  • Ik maakte het cijfer 8, aan de hand van stap voor stap foto’s laat ik je zien hoe je zelf een 8 kunt maken van 2 ronde cakes. Voor de andere cijfers kun je dit schema even bekijken.
  • Bekijk hoe je de 8 wilt vormen door de ene cake een stukje boven de ander te houden. Laat de cake een beetje op de ander steunen terwijl je met een mes uit de onderste cake een ‘hap’ snijdt.
  • Snijd de bovenkant van de cakes af mocht de taart te bol zijn, dit hoeft maar een klein beetje te zijn, dit wordt straks namelijk de onderkant van de taart. Snijd dan de cake horizontaal doormidden. Met een ronde uitsteker steek je de gaten van de 8 uit. Het begint al ergens op te lijken nietwaar?!

Vullen en decoreren

  • Draai de cakes in hun geheel om en verwijder de bovenste laag. Pak een spuitzak met gladde ronde spuitmond die je vult met de witte chocolade botercreme. Spuit kleine toefjes op de cakes. Leg de bovenste lagen cake weer terug op de taart. Spuit ook op de bovenste laag cake toefjes van de crème.
  • Nu hoef je alleen nog maar de taart af te maken met decoraties naar keuze. Begin met de grootste decoraties en werk zo langzaam toe naar de kleinste tot de taart goed is gevuld en je tevreden bent.

Koek als basis gebruiken

  • Ik maakte de taart van cake, wil jij wel koek als basis gebruiken? Maak dan mijn recept voor vanille suikerkoekjes, ik heb ook een chocoladevariant online staan. Je rolt het deeg dan uit tot een grote lap van een halve centimeter dik. Snijd het cijfer (of de letter) die je wilt maken twee keer uit en bak ze in de oven. Ze zullen wat langer nodig hebben dan kleine koekjes. Ik zou beginnen met 20-25 minuten of tot de randjes goudbruin beginnen te kleuren. Laat de koek volledig afkoelen op de bakplaat voordat je hem verplaatst.
  • Verder gaat het met vullen net zoals bij de taart die ik maakte. Zorg dat je een vulling gebruikt die stevig is, anders is het bij aansnijden een chaos (wat het waarschijnlijk sowieso wel zal zijn). Houd er ook rekening mee dat de vulling invloed heeft op de koekbodem, deze wordt na verloop van tijd zachter. Om dit enigszins tegen te gaan kun je de koeken aan de zijdes waar ze in aanraking komen met de vulling een laag gesmolten chocolade aanbrengen.
  • En dan als laatst, of je nou koek of cake als basis gebruik: alle decoraties zijn mogelijk. Gebruik wat jij mooi en lekker vindt. En met vullingen kun je ook flink variëren, hier vind je een overzicht met alle recepten die al online staan.

Tips

  • Tip: Van de overgebleven stukjes cake kun je deze heerlijke lemon curd cake truffels maken!
Bewaren

Wil je de cake enkel tot de volgende dag bewaren? Dan kan dat prima buiten de koelkast op een koele, donkere plek. Voor langere tijd kun je de cake beter in de koelkast bewaren, tot maximaal een week. Zet de cake luchtdicht afgesloten in een grote taartdoos, en dek de eventueel aangesneden delen af met aluminiumfolie.

Vorige post

Volgende post

Cheddar-bacon scones
Abrikozen bladerdeeg gebakjes

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
4

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 43

  1. Michelle says:
    3 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit. Gefeliciteerd met het 8jarig bestaan

    Beantwoorden
  2. CATHARINA says:
    3 jaar geleden

    Van harte ‘gefelicitaart’ met het 8-jarig bestaan. Taart ziet er niet alleen origineel uit, maar lijkt mij ook erg lekker.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dank je! Hij was inderdaad heerlijk 😀

      Beantwoorden
  3. Carla says:
    3 jaar geleden

    Lieve Laura,

    Van ♥e gefeliciteerd!!!!!!!!
    Wat heb je al waanzinnig veel bereikt in die 8 jaar!!!!!!!!
    Chapeau!!!!!!!!
    En die 8 jaar moet je inderdaad vieren met zo’n bijzondere feestelijke taart!!!!!!!!
    De taart ziet er verrukkelijk uit!!!!!!!!
    Op naar de volgende 8 jaar!!!!!!!!
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Bedankt! 😀

      Beantwoorden
  4. Jolanda says:
    3 jaar geleden

    Gefeliciteerd! En wat een leuke taart voor de verjaardag van mijn dochter. Ze wordt 8 over een paar weken…

    Beantwoorden
  5. Yvonne says:
    3 jaar geleden

    Ha Laura
    Van Harte Gefeliciteerd !!???
    Groetjes,
    Yvonne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dank je wel! 😀

      Beantwoorden
  6. Annemarie says:
    3 jaar geleden

    Wat leuk! Gefeliciteerd met het 8-jarig bestaan! Op naar de volgende 8!

    Beantwoorden
  7. Gelukjes van Maris says:
    3 jaar geleden

    Super leuk ook zo met die stap voor stap foto’s er bij. Ons meisje wordt in augustus 1 maar ik denk dat het niet deze taart gaat worden. Toch ga ik ‘m onthouden voor een andere keer!

    x

    Beantwoorden
  8. Annelotte says:
    3 jaar geleden

    Ik wil hem graag maken! Alleen ivm tijd zal ik hem eerder moeten maken… hoelang kun je de taart bewaren en/of kan hij in de vriezer?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De taart kun je zo’n 3 dagen bewaren, maar je zou alle onderdelen ook los van elkaar al kunnen voorbereiden. Invriezen kan ook, maar dan zou ik hem nog niet decoreren (nadeel is dat je moet wachten tot hij helemaal ontdooit is voordat je de decoraties kunt aanbrengen).

      Beantwoorden
  9. Christine says:
    3 jaar geleden

    Superleuk recept! Kan ik ook gewoon een dunne plak cake bakken op een bakplaat, en daarna de cijfers uitsnijden? Ik wil een 39 maken en dat lijkt me praktischer dan knutselen met halve rondjes… Hoe is de baktijd dan? 10 minuutjes?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, kan ook prima. Baktijd is afhankelijk van de dikte van het beslag. Zou beginnen met zo’n 15 minuten en goed in de gaten houden.

      Beantwoorden
  10. Kathleen says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,

    Als je de cake wil maken voor een cijfer 1 en dus in een rechthoekige bakvorm wilt bakken, hoeveel cakebeslag maak ik dan best?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Zoveel als je wilt, hangt er ook vanaf voor hoeveel personen de taart moet zijn.

      Beantwoorden
    • Merve says:
      2 jaar geleden

      Hoi, kan ik met deze beslag ook een cijfer 1 maken op een plaat?

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Dat kan, dan snijd je het later op maat.

        Beantwoorden
  11. Daphne says:
    3 jaar geleden

    kan ik deze taart ook vervangen door een koekje en de botercreme vervangen door slagroom mascarpone creme?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Lees de extra tips even. Daar staat dat koek kan en dat een stevige vulling aan te raden is.

      Beantwoorden
  12. Jellie says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoeveel witte chocolade botercreme denk jij dat ik nodig heb voor het cijfer 36?

    Beantwoorden
  13. patricia says:
    2 jaar geleden

    hallo , ik zou een cijfer 2 willen maken voor ongeveer 25 pers kan ik dan een ronde bakvorm van dia 25 en een rechthoekige vorm gebruiken of moet ik groter gaan

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik denk dat je iets groter moet gaan, maar het is ook helemaal afhankelijk van je vulling en of je cake of koek gebruikt.

      Beantwoorden
  14. Rianne says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Heb je een recept op je site als aanrader van bijvoorbeeld een frambozen of aardbeienvulling voor deze taart? Iets wat echt stevig is?
    Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee helaas, momenteel nog niet. Je zou wel een andere stevige vulling kunnen combineren met vers fruit.

      Beantwoorden
      • Alisa says:
        5 maanden geleden

        Hey laura …
        Ik wil deez recept gebruiken voor een letter “H”.
        Kan ik gwn botercreme gebruiken voor voeling

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 maanden geleden

          Ja hoor.

          Beantwoorden
  15. Lidia says:
    2 jaar geleden

    Ha Laura,
    Wat voor boter gebruik jij altijd voor de cake? Smeerboter of roomboter?

    En ik kan wel decoreren met aardbeien toch tussen de eerste en 2e laag 🙂

    Groetjes Lidia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ongezouten roomboter. Smeerboter is niet geschikt om goed mee te kunnen bakken. Aardbeien als decoratie kan prima hoor 🙂

      Beantwoorden
  16. Manon says:
    2 jaar geleden

    Lekkere taart! Ik heb hem vandaag gemaakt en hij is zeer goed gelukt (en ik ben geen heel ervaren bakker). Dankjewel voor de goede uitleg.

    Ik zou de taart nog lekkerder vinden als tussen de 2 lagen cake een krokant laagje zou zitten. In plaats van de botercreme dus. Heb jij een idee wat ik kan maken?

    Alvast bedankt voor je reactie.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kan bijvoorbeeld koekjes verkruimelen en die over de crème strooien. Helemaal vervangen door iets krokants zou ik niet doen.

      Beantwoorden
      • Manon says:
        2 jaar geleden

        Dat heb ik inderdaad gedaan Laura. Na nadenken kwam ik op hetzelfde idee. Zo vond ik hem helemaal perfect😀. Ik ga deze maken als mijn zoontje 3 wordt.

        Beantwoorden
  17. Elien Schepmans says:
    1 jaar geleden

    Wanneer ik de “koek” versie zou maken. Kan er pudding tussen en slagroom op? Hoe zorg ik dat deze stevig genoeg is? Kan deze een dag op voorhand gemaakt worden?

    Grtjs

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik weet niet helemaal wat je bedoelt met “pudding”, een soort banketbakkersroom of Zwitserse room? Hoe meer gelatine je eraan toevoegt hoe steviger het wordt. Ik zou het niet een dag van tevoren in elkaar zetten, het vocht trekt in de koek.

      Beantwoorden
  18. Charlotte Jansegers says:
    10 maanden geleden

    Ik maak de cijfertaart met mascarponecreme. Als ik de mascarponecreme in mooie dotjes op de taart wil spuiten, na een tijdje verliest de creme zijn vorm en zijn het platte uitgelopen rondjes ipv dotjes. Is dit door de warmte van mijn handen? Is er een manier om de creme wel stevig te houden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Dat komt inderdaad door de warmte van je handen. Opties: sneller opspuiten, niet teveel crème in één keer op willen spuiten (dus minder in de zak doen, dan warm je ook minder op met je handen), de spuitzak tussendoor in de koeling leggen.

      Beantwoorden
  19. Sanne says:
    9 maanden geleden

    Beste Laura

    Deze taart ziet er superlekker en mooi uit! Ik zou graag een cijfertaart maken voor de eerste verjaardag van mijn dochtertje 🙂 maar als ik de link open naar het schema voor de cijfers, lukt dit niet. De pagina blijft laden. Kan ik op een andere manier aan dit schema geraken?

    Alvast bedankt!

    Sanne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Thanks dat je dit laat weten! Ik heb inmiddels een nieuwe link toegevoegd.

      Beantwoorden
  20. Marjolein says:
    5 maanden geleden

    Hi,
    Als ik deze taart wil maken, precies als het recept met de wittechoco botercreme, kan ik dan bij de tussenlaag de cake ook zonder problemen eerst insmeren met wat frambozenjam? Lijkt me voor de smaak wel lekker fris. Of kan dat effect hebben op de botercreme denk je?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Lijkt me geen probleem, maar het gaat dan misschien wel makkelijker glijden!

      Beantwoorden
  21. Do says:
    2 maanden geleden

    Hi Laura,

    Wat als ik hier een chocoladevariant van wil maken? Hoe ziet dan het recept eruit?
    Ik twijfel om voor deze taart cake of biscuit te gebruiken. Biscuit is luchtiger, maar ik ben daarom ook bang dat de binnenkant zachter is en misschien wat eerder ‘instort’. Is het dan handig om lagen biscuit te bakken (middels bakplaten) of is het dan handig om een vorm te gebruiken en hier de lagen uit te snijden (biscuittaart)?

    Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Hier staat de basis voor een chocoladecake (minus het hartje in dit geval), die zou je om kunnen rekenen naar dit recept. https://www.laurasbakery.nl/harten-chocoladecake/
      Ik heb het met biscuit nog niet getest op deze manier.

      Beantwoorden
  22. Hanna says:
    1 dag geleden

    Hoi Laura.
    Ik wil graag een lettertaart maken. Ik gebruik hiervoor de bakvorm van Wilton, https://www.bouwhuis.com/wilton-bakvorm-letters-en-nummers?gclid=Cj0KCQiA7NKBBhDBARIsAHbXCB7aAUWg3KeEmg94_B2G7hmmr162LPvP1TUde3efXzowenMKDY0C1-gaAjLlEALw_wcB

    Nu vroeg ik me af, zou ik aan dit recept genoeg hebben om in deze vorm te doen?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Broodjes gevuld met spek en ei

Brioche

Volgende Post
Abrikozen bladerdeeg gebakjes

Abrikozen bladerdeeg gebakjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-25

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-26

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-34

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-39

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan