Pizza met geitenkaas en pesto

Gepost: 24 april 2017 Laatst bewerkt: 7 januari 2023

Op het moment dat jullie dit lezen ben ik alweer terug uit Rome, maar wanneer ik dit schrijf duurt het nog een paar dagen voordat ik naar deze Italiaanse stad vertrek. Ik gok dat ik jullie inmiddels kan vertellen dat ik heb genoten van de meest lekkere pizza’s, pasta’s en ijsjes. Omdat ik niet langer kon wachten op een lekkere Italiaanse pizza met dunne bodem besloot ik er zelf vast eentje te bakken. Dat werd een pizza met geitenkaas en pesto, heerlijk! Hij is geïnspireerd op een pizza die ik met mijn ouders wel eens bestelde, maar waarvan ik vond dat hij lekkerder kon. Belangrijkste punt was het gelijkmatig verdelen van de ingrediënten, want dat gebeurde bij die bestelde pizza nooit. Nu dus wel en hij is heerlijk geworden!

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Pizza met geitenkaas en pesto

Het leuk aan zelf pizza maken is dat je er heerlijk mee kunt variëren en het zo gek kan maken als je zelf wilt. Om jou wat inspiratie te geven deel ik deze keer het recept voor een verrukkelijke pizza met geitenkaas en pesto.
Porties: 2 stuks

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems (volgens het basisrecept)
  • 10 el tomatensaus
  • 6 el groene pesto (volgens recept)
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gram geitenkaas
  • 14 cherry tomaatjes
  • rucola

Instructies

  • Maak de pizzabodems volgens recept. Rol ze uit en leg ze vast op een met bakpapier beklede bakplaat of op een pizzasteen. Verdeel over elke pizzabodem 5 eetlepels tomatensaus. Breng je saus eventueel op smaak met Italiaanse kruiden. Qua saus gebruik ik zelf vaak gewoon een potje tomatensaus, eentje die je ook voor pasta’s zou gebruiken.
  • Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodems. Verdeel de pesto in kleine beetjes gelijkmatig over de pizza’s heen. Beleg de pizza met stukjes mozzarella, geitenkaas en gehalveerde cherry tomaatjes.
  • Bak de pizza’s in 14-16 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin en knapperig.
  • Serveer ze gelijk met wat rucola.
Bewaren

Tot twee dagen in de koelkast (afgedekt), wel weer even opnieuw opwarmen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

  1. Homemade by Joke schreef:

    Hoi Lieverd,
    Ziet er zalig uit deze geitenkaas pizza! Geitenkaas vind ik sowieso zalig in allerlei gerechten.
    En weet je wat ook zo leuk is…. je komt vanavond eten en dan staat er ook een Italiaanse maaltijd op tafel 😉
    Tot vanmiddag!
    Liefs, mam ♥

    1. Laura Kieft schreef:

      Haha ik ben benieuwd! 🙂

  2. Heerlijk zeg! En niet te ingewikkeld, dit ga ik onthouden!

  3. Talitha Smits schreef:

    Lekker maar ik mis nog wat groente, ideeen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt in principe alles toevoegen wat je lekker vindt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept