Ik heb maar liefst drie lekkere avocado dips voor jullie in de aanbieding. Je kunt ze gebruiken bij een Mexicaanse maaltijd, maar ze zijn ook fantastisch lekker bij een schaal nacho’s. Dat laatste deed ik om ze te proeven, alles om er zeker van de zijn dat de dips daadwerkelijk lekker zijn. Hoewel alle dips dus hetzelfde basisingrediënt hebben, verschillen ze wel van elkaar. Van een romige simpele dip tot een salsa achtige dip en ik eindig met een avocado hummus. Ik hoop dat jullie ze net zo lekker vinden als ik!
BAKTIP: Heb je moeite met het snijden van de avocado? Een avocadosnijder maakt dit een stuk eenvoudiger!
Met onderstaande hoeveelheden maak je een (klein) schaaltje per dip. Verdubbel gerust de ingrediënten voor een grotere portie.
Griekse yoghurt-avocado dip
- 4 el Griekse yoghurt
- sap van een halve limoen
- 1 kleine avocado
- zout en peper
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een blender of foodprocessor. Mix tot een gladde dip ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Avocado salsa
- 1 kleine avocado
- 40 gram feta
- kwart rode ui (of meer als je wilt)
- handje cherrytomaatjes
- sap van een halve limoen
- zout en peper
Bereiding
Snijd de avocado, feta, rode ui en tomaatjes in kleine stukjes. Voeg samen in een kommetje en voeg limoensap, zout en peper toe. Roer even door elkaar tot het vermengd is.
Avocado hummus
- 1 kleine avocado
- 50 gram kikkererwten
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el tahin
- zout en peper
- 2 tl olijfolie
- sap van een halve limoen
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een blender of foodprocessor en pureer tot er een gladde hummus ontstaat.
Dat zijn ze! Drie snelle en simpele avocado dips. Mijn favoriet is de dip met Griekse yoghurt, maar ook de anderen waren hier in rap tempo op. Wat is jouw favoriete avocado dip?