Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Volkorenbrood

Laura Kieftdoor Laura Kieft
11 juli 2014
in Allergenen, Brood, Hartige recepten, Koken, Ontbijt & Lunch, Suikervrij
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

volkoren brood 1a

Na de kleine knoopbroodjes gemaakt te hebben kriebelde het om weer een brood te bakken. Ik besloot dit keer iets te maken uit het boek Bakken met Paul Hollywood en koos voor zijn volkorenbrood. Ik ben nog niet zo’n ervaren broodbakster maar met de uitleg in het boek ging het echt supergoed. Ongelooflijk hoe blij je kan worden als je deeg mooi gerezen is en er vervolgens een heerlijk knapperig brood uit de oven komt dat het hele huis zo lekker laat ruiken.

Ik had nu ook even een zwak momentje om niet gelijk aan te vallen. Al mijn baksels worden natuurlijk eerst op de foto gezet en ik heb er eigenlijk nooit moeite mee dat ik het nog niet direct kan proeven. Dit keer was dat anders, ik had zo’n zin in een vers plakje brood terwijl het nog warm was! Als de wiedeweerga sneed ik dus een paar plakken van het brood terwijl het nog redelijk warm was, maakte zo snel mogelijk de benodigde foto’s en belegde daarna mijn brood om het als avondmaaltijd te nuttigen. Heerlijk!

volkoren brood 2a

volkoren brood 3a

volkoren brood 4a

volkoren brood 5a

Recept afdrukken

Volkorenbrood

Een lekker recept om zelf volkorenbrood te maken volgens het recept van Paul Hollywood. Nog een beetje warm is dit zelfgebakken brood heerlijk!
Porties: 1 brood

Ingrediënten

  • 400 gram volkorenmeel
  • 100 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 10 gram instantgist
  • 40 gram zachte ongezouten roomboter
  • 320 ml lauwwarm water
  • olijfolie om te kneden

Instructies

  • Doe beide bloemsoorten in de kom. Voeg het zout en gist toe, elk aan een andere kant van de kom zodat ze nog niet met elkaar in aanraking komen (zout zorgt ervoor dat het gist niet meer goed kan werken). Voeg ook de boter toe en driekwart van het water.
  • Zet de mixer aan zodat alle ingrediënten zich met elkaar vermengen. Voeg de rest van het water beetje bij beetje toe. Ga hiermee door tot alle bloem aan de zijkanten ook gemengd is. Het kan zijn dat je minder water nodig hebt, of misschien een klein beetje meer. Uiteindelijk heb je een zacht deeg nodig, maar het mag niet al te nat zijn.
  • Ik vind het zelf prettig om het laatste stukje met de hand te kneden, zo voel je goed of het deeg wel of niet klaar is.Daarvoor vet je je werkoppervlak en handen met wat olijfolie in, dan blijft het niet plakken. Blijf kneden tot je een mooi soepel deeg hebt. In het begin kan het nog wat nat aanvoelen, maar als je eenmaal begint te kneden wordt het een hartstikke mooi deeg.
  • Als het deeg soepel en zacht aanvoelt leg je het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg rijzen tot het minstens twee keer zo groot is. Dit duurt zeker een uur, maar je kunt het ook goed 2 of 3 uur laten rijzen.
  • Als het deeg voldoende gerezen is leg je het op een met bloem bestoven werkblad. Druk alle lucht eruit door er op te drukken en het herhaaldelijk naar binnen te vouwen. Doe dit tot je weer een glad deeg hebt.
  • Rol het deeg dan tot een lange streng en maak hier een knoop van. Leg de knoop op een met bakpapier beklede bakplaat en doe hier een schone plastic zak omheen. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in ieder geval in volume verdubbeld is. Als je er met je vinger op drukt moet het deeg snel terugveren.
  • Terwijl het deeg rijst verwarm je de oven voor op 220 °C (boven- en onderwarmte). Zet ook een braadslede op de bodem van de oven.
  • Zet het brood in de oven en vul de braadslede met heet water (echt alleen heet water, anders breekt de braadslede). De braadslede zorgt voor een knapperig laagje. Geen braadslede? Je kunt ook met een plantenspuit wat water op de bodem van de oven spuiten op het moment dat je het brood in de oven schuift, of een klein bekertje water leeggieten in de oven. Dat doen we hier thuis regelmatig en dat werkt ook prima. Het gaat om de stoomvorming.
  • Bak het brood in 30 minuten af.
  • Controleer of het gaar is door op de onderkant van het brood te kloppen, dit moet hol klinken.
Bewaren

In een zak 3-4 dagen houdbaar, houd er rekening mee dat de korst na verpakken niet meer knapperig is. Invriezen kan ook, dan kun je het tot 3 maanden bewaren.

volkoren brood 6a

Nog een beetje warm vind ik zelfgebakken brood het allerlekkerst. Lekker met een beetje boter of een plakje kaas. Genieten! Maar ook afgekoeld is het natuurlijk smullen van dit zelfgebakken volkorenbrood!

Vorige post

Volgende post

Zelf aardbeienjam maken
Bastogne truffels

Related Posts

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft
24 februari 2021
1

De...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft
05 februari 2021
2

We...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft
30 januari 2021
24

Vandaag...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 51

  1. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Dat ziet er goed uit! Ik wil ook weer eens brood maken.

    Beantwoorden
  2. Uit de pan van San says:
    7 jaar geleden

    Dat ziet er heerlijk uit Laura!
    Ik vind het alleen altijd zo jammer dat een brood recept zoveel rijs tijd heeft want versgebakken brood bij het ontbijt zou zo lekker zijn. Kun je het deeg ook een nacht laten rijzen en dan ’s ochtends in de oven doen?
    Groetjes, Sanne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Nee dan rijst het te lang. Wat je wel kan doen is het brood vormen en dan in de koelkast zetten. De koelte stopt het rijsproces, dan zou je hem de volgende ochtend eruit kunnen halen en dan pas beginnen aan de tweede rijs voordat je hem afbakt. Ik heb dit nog nooit geprobeerd hoor, maar in theorie zou het moeten lukken 😉 Laat je het weten als je het test?? 🙂

      Beantwoorden
      • Sanne says:
        6 jaar geleden

        Het heeft even geduurd maar heb inmiddels een paar keer brood gebakken en dit weekend voor het eerst tussendoor deeg in de koelkast gezet.
        Ik had een rozijnenbrood en heb dit ’s avonds laat in de bakvorm afgedekt weggezet, dus voor de 2de rijs. ’s Ochtends was het deeg al in volume verdubbeld en kon ik het brood meteen afbakken. Het was super lekker, dus dit werkt goed 🙂

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Goed om te weten dat het werkt! Ik ga het ook eens proberen, lijkt mij erg handig 😉

          Beantwoorden
  3. Sanne says:
    7 jaar geleden

    Bedankt voor de tip! Ik ga het zeker proberen al wordt dat waarschijnlijk pas na de vakantie. Maar ik laat je weten of het gelukt is 🙂

    Beantwoorden
  4. Rebecca says:
    6 jaar geleden

    Ik maak wel eens een brood van te voren klaar, als ik wel tijd heb en vries het dan in. Dan in de ochtend 10 minuutjes op 200 graden (na ontdooien) en je hebt weer een heerlijk vers brood.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      goede tip! dan hoef je ook niet zo vroeg je bed uit voor een vers broodje 😉

      Beantwoorden
  5. noah says:
    6 jaar geleden

    in de winkel kan ik geen tarwemeel vinden,
    is tarwebloem ook mogelijk?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
  6. Anita says:
    6 jaar geleden

    Ik was laatst brood aan het bakken maar dat wou niet zo snel rijzen,
    Het heeft 2 dagen geduurd en toen was het eindelijk gerezen.
    Oorzaak het was een oud pak broodmix maar met veel geduld toch een
    lekker brood geworden.

    Beantwoorden
  7. neeltje says:
    6 jaar geleden

    Het brood is gelukt en ik ben trots. Ik vind wel dat er ivm andere recepten van brood veel gist in moet. Hoe komt dat? Groeten uit Zeeland!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Misschien komt het omdat dit een Engels (van origine) recept is, maar dat durf ik je niet met zekerheid te zeggen. Super dat het brood goed gelukt is!

      Beantwoorden
  8. Ina says:
    6 jaar geleden

    Ik heb vandaag voor het eerst een brood gebakken. Het recept van Laura’s bakery voor volkorenbrood en het is heerlijk. Zou ik hetzelfde recept kunnen gebruiken maar dan met wit meel voor een wit brood?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Daar heb ik geen ervaring mee, maar ik denk dat het ook moet lukken hoor.

      Beantwoorden
    • Leon says:
      5 jaar geleden

      Ik zou dan wel beginnen met minder water, volkorenmeel heeft meer vocht nodig dan gewoon patentmeel 405

      Beantwoorden
  9. Leon says:
    5 jaar geleden

    Momenteel broodjes aan het maken van dit recept. Vind alleen 4 gram gist wel erg weinig, ik heb 40 gram verse gist aan toegevoegd. We jullen het zien, broodjes gaan zo de oven in.

    Beantwoorden
    • Leon says:
      5 jaar geleden

      Sorry 10 gram staat in jouw recept en geen 4

      Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb dit recept uit het boek van Paul Hollywood overgenomen en hier is het supergoed gelukt met deze hoeveelheid gist.

      Beantwoorden
  10. Lien says:
    5 jaar geleden

    hoi Laura,

    Leuke site heb je! ik had zin in brood te bakken dus kwam ik bij jouw terecht 😉
    heb het alleen iets anders gedaan.. de gist alvast opgelost in het water, goed roeren en dan 5min laten staan. en dan in 1x het bij de bloem gedaan. goed mixen en nog een x met de hand kneden.
    het is nu voor de 2e x aan het rijzen, maar ik zie nu al dat het top word! :-))

    Beantwoorden
    • Lien says:
      5 jaar geleden

      oh ja, ik heb het trouwens met 1 zakje gist gedaan gaat ook super!

      Beantwoorden
  11. Lenie says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, dit recept gebruik ik ondertussen heel vaak en het brood is heerlijk. Wel een opmerking over het water. Ik had de 1e keer een braadslede (van glas) in de oven gezet en pas bij het brood in de oven doen, gekookt water, direct uit de waterkoker erin gedaan. Het temperatuurverschil was toen toch te groot en het glas brak. Je kunt beter direct een ovenvaste schaal of braadslede met koud water in de oven zetten zodat het gelijktijdig verwarmd.

    Beantwoorden
  12. Martine says:
    5 jaar geleden

    Dag Laura,
    is er verschil tussen volkorenmeel en volkorenbloem ?
    en “spijs” , maak je dit zelf ?
    Een heel mooie blog, je bent een fantastische dame, om dit met iedereen te delen !

    Dank en veel bakgenot

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hoi Martine,
      Wat leuk om te horen, dank je wel 🙂
      Er is inderdaad een verschil, daar kun je hier meer over lezen: http://www.handigebaktips.nl/wat-is-het-verschil-tussen-meel-en-bloem/
      Ik gebruik meestal kant-en-klare spijs, maar wil het nog wel eens zelf maken.

      Beantwoorden
  13. Pingback: Brood: vezels en meer – forhealhtyfoodies
  14. Scar says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura en alle anderen die dit recept uitgeprobeerd hebben,

    Ik heb nog nooit brood gebakken en wil deze straks uit gaan proberen! In de meeste recepten voor het bakken van brood vind ik alleen iets terug aan suiker/honing of andere zoeter. Wordt dit niet gemist in de smaak/rijzen van het brood?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee ik mis dit totaal niet.

      Beantwoorden
  15. Annelies says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bak jij altijd met hetelucht of alleen boven- en onderwarmte?

    Ik heb namelijk alleen heteluchtoven en dan moet ik de temperatuur met 15% verlagen.

    Groetjes Annelies

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Alle temperaturen die in mijn recepten staan, zijn voor een oven met boven- en onderwarmte

      Beantwoorden
  16. Linda reynheere says:
    5 jaar geleden

    ?ik heb al heel vaak je spelt brood gebakken,heerlijk,nu zou ik graag eens een rozijnenbroodje bakken,zou da lukken als ik rozijntjes bij de speltdeeg/of volkorenbrooddeeg doe? Of is rozijnenbrood een volledig ander recept???vriendelijke groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Echt rozijnenbrood is een ander recept, maar je kunt prima rozijnen door dit deeg doen hoor.

      Beantwoorden
  17. Yvan arleij says:
    4 jaar geleden

    Great recipes to discover here,thanks for sharing 🙂
    Greetings from the cold north ( Sweden )

    Beantwoorden
  18. Sandra van Houten says:
    3 jaar geleden

    Hoi laura,

    kun je inplaats van instantgist ook gedroogde gist gebruiken? Of is dat echt wat anders?

    Gr. Sandra

    Beantwoorden
    • Sandra van Houten says:
      3 jaar geleden

      Laat maar, ik zag het al staan dat het ook gewoon instant gist is. = )

      Beantwoorden
  19. Pingback: Volkoren breekbrood met champignon en rode ui – Geendierenindekeuken
  20. E says:
    2 jaar geleden

    Als ik het recept halveer welke baktijd kan ik dan aanhouden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik zou beginnen met 2/3 van de originele tijd.

      Beantwoorden
  21. Laurie says:
    2 jaar geleden

    Kan ik het zout ook weglaten, heb het gebakken zoals in het recept staat maar vind het erg zout, voor de rest wel erg lekker

    Beantwoorden
    • Bernou says:
      2 jaar geleden

      Zout niet weglaten. Wel verminderen eventueel. Heeft het deeg nodig voor elasticiteit.

      Beantwoorden
  22. Wietske says:
    2 jaar geleden

    Super lekker! Heb er zelf na de eerste rijs wat pompoen pitten aan toegevoegd en de vorm rond gemaakt (zonder knoop). Persoonlijk denk ik dat er iets meer zout in mag, maar dat is voor iedereen verschillend. Dankjewel voor dit heerlijke recept! Het was mijn eerste zelfgemaakte brood.

    Beantwoorden
  23. Bernou says:
    2 jaar geleden

    Zout Kun je niet weglaten. Wel verminderen naar smaak. Zorgt ook voor elasticiteit van het deeg namelijk.

    Beantwoorden
  24. Chiel says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Dit ziet eruit als een leuk en haalbaar recept, zelfs in mijn studentenkamer. Maar ik heb een paar vraagjes.

    Waarvoor zit de boter erin? Is dat gewoon voor de smaak? Want ik heb nog nooit een recept voor brood gezien waar echt een flinke hoeveelheid boter in moest.

    En moet de gist niet eerst aangemaakt worden met lauw water? Ik heb altijd begrepen (hoewel eigenlijk maar van één persoon) dat ook droge gist eerst even “wakker” moet worden.

    Groetjes,
    Chiel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      boter is altijd roomboter en is nodig voor het recept. En als de gist ‘aangemaakt’ moest worden stond dat erin, is bij droge niet per se nodig namelijk.

      Beantwoorden
  25. Irma says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, had al meerdere recepten geprobeerd tot ik deze tegenkwam op jouw site. Deze is echt de lekkerste van alle recepten die ik geprobeerd heb. Heb dit brood nu al een keer of 4 geprobeerd, en gaat altijd goed. Dankjewel voor het delen. Groetjes Irma

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk om te lezen, dankjewel!

      Beantwoorden
  26. Jessica Nielsen says:
    12 maanden geleden

    Bij welke temperatuur kan je het deeg het best laten rijzen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Bakkers streven vaak naar een temperatuur rond de 30 graden, maar kouder kan ook, dan duurt het alleen wat langer.

      Beantwoorden
  27. Kim says:
    11 maanden geleden

    Beste Laura

    Zou ik de bloem ook kunnen vervangen voor volledig tarwemeel?

    Mvg

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Waarschijnlijk heb je dan meer vocht nodig.

      Beantwoorden
  28. Anouk says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik kwam al verschillende keren leuke recepten tegen op je website! Maar waar ik deze keer vooral nieuwsgierig naar was, is het merk van je mengkom! Het lijkt me een elektrische mengkom die alleen op een voet staat? Aangezien ik zelf weer vaker wil beginnen bakken, lijkt me een elektrische mixer interessant, maar helaas heb ik niet de plaats voor een volledige keukenrobot.. Misschien mag je hier geen reclame maken, laat het maar weten. Dan stuur ik je wel een mailtje 🙂
    Alvast bedankt!!

    Anouk

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Dit brood heb ik in de magimix patissier gemaakt. Maar een standmixer neem minder ruimte in (zeker qua accessoires).

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Bastogne truffels

Bastogne truffels

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan