Pulled chicken empanadas

Pulled chicken empanadas
69

Even geleden deelde ik al een heerlijk recept voor Mexicaanse pulled chicken met jullie en vandaag laat ik zien hoe je dat kunt verwerken tot een ontzettend lekker borrelhapje: pulled chicken empanada’s met een frisse dip. Je kunt ze natuurlijk maken met een zelfgemaakt deeg, maar zoals jullie weten hou ik van snel en makkelijk dus gebruikte ik (kant-en-klaar) hartige taartdeeg. Dat werkt heel prettig en het resultaat is hartstikke lekker. Deze pulled chicken empanada’s zijn gegarandeerd een hit bij vrienden en familie! 

WAT ZIJN EMPANADA’S? 

Empanada’s zijn kleine in deeg gewikkelde hapjes met een smakelijke vulling. Ze worden vooral in Spanje, Portugal en in Zuid-Amerika veel gegeten. Ze verschillen nogal van grootte en in Spanje noemen ze de kleine (eenpersoons) variant daarom “empanadilla’s”, dat is het verkleinwoord van empanada. Eigenlijk zou dit recept voor pulled chicken empanada’s dus vallen onder deze kleinere categorie, maar omdat die term niet echt bekend is in Nederland heb ik het toch maar gewoon op Empanada’s gehouden.  

Ik maakte ook al eerder deze twee vegetarische empanada’s: 

Pulled chicken empanada’s

Staat er een Mexicaanse borrel op de planning? Dan zijn deze pulled chicken empanada's met frisse dip het perfecte borrelhapje.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

EMPANADA'S

DIP

  • 250 gram crème fraiche
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 kleine citroen rasp en sap
  • 2 el verse koriander fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal de plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer en laat kort ontdooien. Rol iets uit en snijd met behulp van een kommetje van zo’n 9-10 cm in diameter cirkels van je plakjes hartige taartdeeg.
  • Meng de Mexicaanse pulled chicken en de mais door elkaar. Leg op iedere taartdeeg cirkel aan één kant een hoopje van dit mengsel. Houd bij de rand zo’n 1,5 cm vrij.
  • Vouw je empanada’s nu dubbel en duw de randjes goed aan. Met je vingers draai je de dichtgevouwen rand nu naar binnen toe, zodat alles stevig dicht zit.
  • Bestrijk met een goede laag los geklopt ei en bak de empanada’s in 25-30 minuten goudbruin. Laat de empanada’s een beetje afkoelen, maar serveer warm.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dip door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Serveer de dip samen met de empanada's.
Tips

De verse koriander in de dip kan ook vervangen worden door peterselie.

Bewaren

Deze pulled chicken empanada’s zijn twee dagen in de koelkast te bewaren of drie maanden in de vriezer. Warm ze van tevoren weer even op in de oven.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

  1. chuttoo schreef:

    heel mooi 10 plus lekker gebakjes en mooie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *