Even geleden deelde ik al een heerlijk recept voor Mexicaanse pulled chicken met jullie en vandaag laat ik zien hoe je dat kunt verwerken tot een ontzettend lekker borrelhapje: pulled chicken empanada’s met een frisse dip. Je kunt ze natuurlijk maken met een zelfgemaakt deeg, maar zoals jullie weten hou ik van snel en makkelijk dus gebruikte ik (kant-en-klaar) hartige taartdeeg. Dat werkt heel prettig en het resultaat is hartstikke lekker. Deze pulled chicken empanada’s zijn gegarandeerd een hit bij vrienden en familie!
BAKTIP: Heb jij niet genoeg aan deze pulled chicken empanada’s en zoek je nog meer leuke borrelrecepten? In Het Borrelhapjes Bakboek staan nog meer dan 150 andere heerlijke recepten die geschikt zijn voor elk borrelmoment.
WAT ZIJN EMPANADA’S?
Empanada’s zijn kleine in deeg gewikkelde hapjes met een smakelijke vulling. Ze worden vooral in Spanje, Portugal en in Zuid-Amerika veel gegeten. Ze verschillen nogal van grootte en in Spanje noemen ze de kleine (eenpersoons) variant daarom “empanadilla’s”, dat is het verkleinwoord van empanada. Eigenlijk zou dit recept voor pulled chicken empanada’s dus vallen onder deze kleinere categorie, maar omdat die term niet echt bekend is in Nederland heb ik het toch maar gewoon op Empanada’s gehouden.
Ik maakte ook al eerder deze twee vegetarische empanada’s:
heel mooi 10 plus lekker gebakjes en mooie
Hoi Laura, wat kun je het beste doen met het deeg wat je over hebt? Aangezien je ringen uitsteekt, blijft er altijd deeg over.
Ik zou ze eventueel in “appelflap” vorm kunnen maken, maar dat ziet er toch net wat minder gezellig uit.
Je kunt er bijvoorbeeld hartige kaasstengels of kleine hapjes van maken.
Hoi Laura,
Is het mogelijk om dit een dag van te voren te maken? En als je ze opwarmt op welke temperatuur doe je dit dan?
Ja hoor dat kan! Het ligt een beetje aan je oven, maar tussen de 160-180 is meestal prima voor opwarmen.