IJsjes met chocolade
Yes, echte chocoladeliefhebbers kunnen hun chocolade ijsjes van een extra laagje chocolade voorzien! Dan heb je niet alleen een heerlijk romig chocoladeijsje, maar ook nog een knapperig chocolade omhulsel. Persoonlijk vond ik de chocoladesmaak van deze ijsjes al heel rijk en daarom vond ik het niet nodig, maar het kan zeker een leuke toevoeging zijn.
Je kunt voor een soort chocolade naar keuze kiezen (dit is mijn favoriete merk chocolade): wit, puur of melk, het kan allemaal. Voor het dippen in de chocolade kun je het beste de instructies van het roomijsjes met chocolade-recept volgen (stap 6 en 7). Je hebt voor onderstaand recept een gelijke hoeveelheid chocolade nodig voor het dippen.
Meer recepten voor ijs met chocolade
Chocolade is één van de meest populaire smaken als het op ijs aankomt en dat kan ik goed begrijpen. Zeker wanneer je bedenkt dat er zoveel mogelijkheden zijn om chocolade in een ijsje te verwerken! Ik heb een aantal lekkere recepten ter inspiratie voor je op een rij gezet. Zo kun je dus elke keer weer een ander soort ijsje met chocolade eten. 😉
Hoi Laura, dat ziet er heel lekker uit! Zou ik dit recept ook in een ijsmachine kunnen maken?
Dat heb ik niet getest voor dit ijs, maar kun je uiteraard proberen.
Hier direct gemaakt door dochter in je leuke vormpjes. Heerlijk
Hoi Laura,
Ijsjes zien er heerlijk uit! In het recept staat voor 18 ijsjes. Ik heb een vorm voor 3 ijsjes. Kun je het beslag ook even bewaren, in de koelkast bijvoorbeeld, om de ijsjes in delen te vriezen? Of gaat dan de luchtigheid uit het beslag?
Groetjes Esmee
Dat zou je kunnen proberen. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of het dan inderdaad te slap wordt.