Kerstborrel inspiratie

14 december 2018 Laatst bewerkt: 24 oktober 2022
13

De kerstborrel. Je ontkomt er bijna niet aan op je werk. De ene vindt het heel gezellig en een ander ziet het als een verplichting. Toch is het een leuke en informele manier om vlak voor kerst alvast in de stemming te komen. Misschien is die borrel op je werk niet zo leuk, maar je kunt eenvoudig zelf een gezellige kerstborrel vieren met vrienden en/of familie thuis. Het leek mij daarom leuk enkele recepten te delen die geschikt zijn voor de kerstborrel (of verjaardag vlak voor de kerst).

We trappen af met een lekker kaaskoekje dat door z’n vorm perfect is voor kerst. Het sterren kaaskoekje is sowieso een lekkere snack die je op (iedere sta)tafel kunt zetten en waar men gewoon lekker van blijft eten. Je ziet de koekjes hierboven afgebeeld en voor het recept klik je hieronder.

Klik hier voor het recept

Bladerdeeghapjes zijn altijd een goed idee

Bladerdeeghapjes doen het altijd goed op een borrel. Neem nou deze drie hapjes, een krans, cadeautjes en een kerstboom. Dat staat toch hartstikke feestelijk? Je vindt de recepten voor deze borrelhapjes door op de links hieronder te klikken.

Feestelijke en kleurrijk

Misschien ben je op zoek naar hapjes met wat meer kleur. Bovenstaande hapjes zien er heel chic uit, maar zijn heel eenvoudig om te maken. Verdeel alle hapjes over een bord zodat je een waar kleurenspektakel krijgt. Net zoals hierboven vind je de recepten via onderstaande links.

  1. Blini’s met gerookte zalm
  2. Bruschetta met geitenkaas, biet en blauwe bes
  3. Zoete aardappel met brie, pecannoten en cranberry’s
Cranberry’s op de zoete toer

Van mij mag er op een borrel ook wel een welkomstdrankje en iets zoets geserveerd worden. Met cranberry’s zit je altijd goed rond de feestdagen, dus daarom drie heerlijke zoete recepten met cranberry’s in de hoofdrol. Ziet er toch uit als een feestje waar jij bij wilt zijn? De recepten vind je via de onderstaande links.

Als je al deze ideetjes op een tafel uitstalt ben ik van de partij op jouw kerstborrel 😉 Bedankt dat ik je weer heb mogen inspireren en laat het smaken.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *