Normaal heb ik geen twee keer nodig om lekkere pancakes te maken, met mijn basisrecept gaat het eigenlijk altijd goed. Als je je aan de hoeveelheden houdt tenminste. Dat deed ik nu -geheel onbewust- niet. Waar het mis is gegaan snap ik nog steeds niet, maar het komt er op neer dat ik de hoeveelheid bloem twee keer gehalveerd had en de rest van de ingrediënten maar één keer. Ze waren nog steeds heel erg lekker, alleen leken ze meer op onze Hollandse pannenkoeken met een smaakje dan op de gingerbread pancakes die ik wilde maken. Een paar dagen later gingen ze dus in de herkansing. Helemaal niet erg, ik kan mij een slechtere lunch voorstellen.
Gingerbread pancakes
Ingrediënten
- 230 gram bloem
- 16 gram bakpoeder
- 1 tl baking soda
- snufje zout
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- 2 eieren (M)
- 300 ml melk
- 1 tl gember
- 1 tl kaneel
- 0,5 tl kruidnagel
- 0,5 tl nootmuskaat
Instructies
-
Neem een kom en doe hier de droge ingrediënten in: bloem, bakpoeder, baking soda, zout, suiker en de kruiden. Roer vast even met een spatel door elkaar. Voeg dan de natte ingrediënten toe: eieren en melk. Neem een garde (of spatel) om het vlot tot een mooi beslag te kloppen. Pancake beslag is altijd dikker dan ‘normaal’ pannenkoekenbeslag, en ook een paar klontjes zijn niet erg.
-
Smelt een klein beetje boter in de pan en schep het beslag er in. Als de bovenkant van de pancakes iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je hem omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin. Ik gebruik altijd een ijslepel om het beslag in de pan te scheppen.
Dat ziet er goed uit! Heel vervelend om dit twee keer te moeten eten 😉