Cranberry roomkaas taartjes

Gepost: 21 december 2015 Laatst bewerkt: 6 januari 2024

Cranberry roomkaas taartjes

Hoewel ik dol ben op het bakken van ingewikkelde recepten, ben ik ook gek op de simpele recepten die heerlijk smaken. Ik vind het een kunst om met weinig ingrediënten en materialen toch iets lekkers op tafel te zetten. Dat is mij met deze cranberry roomkaas taartjes wel gelukt! Mijn ouders kwamen bij mij eten en ik wilde graag even wat lekkers op tafel zetten voor bij de koffie. Bladerdeeg heb ik altijd in de vriezer liggen en in deze periode mag cranberry compote natuurlijk ook niet ontbreken in de keuken. Combineer deze twee dingen met wat roomkaas en suiker en je hebt in een handomdraai heerlijke kleine taartjes op tafel staan. Wij hebben ervan genoten!

BAKTIP: Deze hapjes zijn ontzettend eenvoudig om te maken. Daarom zou je ze ook goed bij de high tea kunnen serveren. Presenteren op een mooie etagere en smullen maar!

Roomkaas taartjes met cranberry

Cranberry roomkaas taartjes recept

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Cranberry roomkaas taartjes

Deze cranberry roomkaas taartjes tover je in een mum van tijd op tafel. En je hebt slechts een paar ingrediënten nodig.
Porties: 16 taartjes

Ingrediënten

  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 90 gram roomkaas
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl citroensap
  • paar eetlepels cranberry compote (volgens recept)
  • walnoten (optioneel)

Instructies

  • Haal de velletjes bladerdeeg alvast uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien.
  • Roer in een kom de roomkaas door, dit kan gewoon met een spatel. Voeg de suiker en citroensap toe, roer tot een glad mengsel.
  • Snij de plakjes bladerdeeg in vieren en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het roomkaas mengsel over de plakjes bladerdeeg, een theelepel per plakje is genoeg. Daar bovenop schep je een theelepeltje cranberry compote, smeer dit een klein beetje uit.
  • Als je wilt kun je nog wat gehakte walnoten over de taartjes strooien, pecannoten zullen ook erg lekker zijn.
  • Bak de cranberry roomkaas taartjes in 14-16 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Deze hapjes kun je heel goed van te voren maken. Op Handige Baktips lees je hoe je bladerdeeghapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Nicole schreef:

    Het ziet er heerlijk uit! Jammer dat ik geen bladerdeeg kan eten, maar het zal met filodeeg vast net zo lekker zijn.

    1. Laura schreef:

      Ah dat is zeker jammer! In verband met allergie?

  2. Margot schreef:

    Wat een goed idee! Ik hou van dit soort simpele recepten!

  3. Carla schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een leuk last minute recept! Ideaal voor als iemand ’s avonds belt en zegt: “we komen over een uurtje”. Dan heb je toch iets feestelijks bij de thee/koffie!
    Xus,
    Car

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept