Cranberry roomkaas taartjes

21 december 2015
5

cranberry roomkaas taartjes 1a

Hoewel ik dol ben op het bakken van ingewikkelde recepten, ben ik ook gek op de simpele recepten die heerlijk smaken. Ik vind het een kunst om met weinig ingrediënten en materialen toch iets lekkers op tafel te zetten. Dat is mij met deze cranberry roomkaas taartjes wel gelukt! Mijn ouders kwamen bij mij eten en ik wilde graag even wat lekkers op tafel zetten voor bij de koffie. Bladerdeeg heb ik altijd in de vriezer liggen en in deze periode mag cranberry compote natuurlijk ook niet ontbreken in de keuken. Combineer deze twee dingen met wat roomkaas en suiker en je hebt in een handomdraai heerlijke kleine taartjes op tafel staan. Wij hebben ervan genoten!

cranberry roomkaas taartjes 2a

Cranberry roomkaas taartjes

Deze cranberry roomkaas taartjes tover je in een mum van tijd op tafel. En je hebt slechts een paar ingrediënten nodig.
Porties: 16 taartjes

Ingrediënten

  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 90 gram roomkaas
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl citroensap
  • paar eetlepels cranberry compote (volgens recept)
  • walnoten (optioneel)

Instructies

  • Haal de velletjes bladerdeeg alvast uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien.
  • Roer in een kom de roomkaas door, dit kan gewoon met een spatel. Voeg de suiker en citroensap toe, roer tot een glad mengsel.
  • Snij de plakjes bladerdeeg in vieren en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het roomkaas mengsel over de plakjes bladerdeeg, een theelepel per plakje is genoeg. Daar bovenop schep je een theelepeltje cranberry compote, smeer dit een klein beetje uit.
  • Als je wilt kun je nog wat gehakte walnoten over de taartjes strooien, pecannoten zullen ook erg lekker zijn.
  • Bak de cranberry roomkaas taartjes in 14-16 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Deze hapjes kun je heel goed van te voren maken. Op Handige Baktips lees je hoe je bladerdeeghapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Nicole schreef:

    Het ziet er heerlijk uit! Jammer dat ik geen bladerdeeg kan eten, maar het zal met filodeeg vast net zo lekker zijn.

    1. Laura schreef:

      Ah dat is zeker jammer! In verband met allergie?

  2. Margot schreef:

    Wat een goed idee! Ik hou van dit soort simpele recepten!

  3. Carla schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een leuk last minute recept! Ideaal voor als iemand ’s avonds belt en zegt: “we komen over een uurtje”. Dan heb je toch iets feestelijks bij de thee/koffie!
    Xus,
    Car

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *