Zoete aardappel hapje met brie en cranberry

Gepost: 11 december 2018 Laatst bewerkt: 10 april 2024
54

Een borrelhapje hoeft niet altijd deeg, brood of vlees te bevatten en dat willen we deze kerst graag laten zien met deze lekkere zoete aardappel hapjes met brie en cranberry’s. Het zijn net toastjes, alleen bestaat de bodem niet uit brood maar uit zoete aardappel. Dat maakt ook gelijk dat ze niet zo zwaar vallen als bijvoorbeeld een bruschetta of crostini, terwijl ze wel net zo feestelijk staan. De smaak is lekker zoet en combineert goed met het romige van de brie. Serveer ze als borrelhapje na het diner of juist als aperitiefhapje vooraf.

BAKTIP: Om de zoete aardappel in plakjes van 0,5 tot 1 cm te snijden, heb je een portie spierkracht een een goed, scherp keukenmes nodig. Wanneer je messen niet scherp zijn, gebruik dan een messenslijper.

zoete aardappel hapje met brie en cranberry

ZOETE AARDAPPEL HAPJE MET BRIE EN CRANBERRY
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Zoete aardappel hapje met cranberry en brie

Dit zoete aardappel hapje met cranberry en brie lijkt op een toastje, maar dan een tikkeltje gezonder. Serveer de hapjes als borrelhapje, na het diner of juist als voorafje.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel of 2-3 kleine zoete aardappels
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • brie
  • 25 gram pecannoten
  • 20 gram gedroogde cranberry’s
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • honing of ahornsiroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C (boven- en onderwarmte) en leg een vel bakpapier op een bakplaat of rooster.
  • Boen de zoete aardappel(en) schoon, verwijder de uiteinden en snijd in schijfjes van 0,5-1 cm in dikte. Doe met de olijfolie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Hussel goed door elkaar en verdeel de schijfjes zoete aardappel over het bakpapier. Bak 10 minuten, keer om en bak nogmaals 10 minuten. Plaats de schijfjes op een rooster.
  • Snijd de brie in plakjes en verdeel over de zoete aardappel schijfjes. Hak de pecannoten en cranberry’s in kleinere stukjes en verdeel over de brie. Maak af met de rozemarijn en honing of ahornsiroop.
  • Serveer de hapjes warm.

Tips

  • Bewaren: De hapjes blijven 1-2 dagen afgedekt in de koelkast goed. Plaats ze vlak voor serveren nog 5 minuten in een warme oven (180 °C boven- en onderwarmte) om op te warmen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *