Deze prachtige witte chocolade slagroomtruffels waren het eerste recept dat ik maakte voor de advent van dit jaar. In februari al stond ik de eerste kerstfoto’s te maken. Ik maakte ze toen tegelijk met de gewone slagroomtruffels (die trouwens ook heerlijk zijn voor Kerst), al vind ik deze met witte chocolade misschien toch nog net iets lekkerder. Ik nam bij een kopje thee steeds twee slagroomtruffels. Een normale en eentje met witte chocolade, geen straf kan ik je vertellen. Wel vond ik het moeilijk om te kiezen welke ik nu het lekkerst vond. Vaak neigde ik naar de witte truffel, terwijl ik een andere keer weer voor de klassieke slagroomtruffel koos. Ik moet ze nog maar eens maken om het zeker te weten. Ik kan jullie ook zeker aanraden om beide soorten te maken!
BAKTIP: Voor het spuiten van deze slagroomtruffels gebruik ik een wegwerp spuitzak en een glad spuitmondje.
hoi Laura, zou ik ook het laatste gedeelte over kunnen slaan , dat au bain marie gedoe met chocolade smelten en de truffels in doppen, , en alleen het hoofdrecept nemen en dan opspuiten zonder nog een chocoladelaagje over heen ?
Ik zou het niet zeker weten, het lijkt me niet, maar ik heb het niet geprobeerd.
Lijkt me niet, na het ontdooien wordt het geheel te zacht. Door de chocolade er omheen kan je je truffel oppakken.
Kan je het ook met vanille extract doen want ze hadden geen pasta meer en stokjes ik heb wel exstract
Ja hoor, dat kan ook.
Lijkt me heerlijk voor de Kerst, dankjewel voor het recept!
Ik zou het graag wat eerder willen maken, kan ik de vulling een aantal dagen in de diepvries laten zitten?
Ja dat kan prima!
Hi Laura,
Het lijkt mij een heerlijk recept.
Ik zie ook leuke versiering ‘rode balletjes en groene stukjes hulst’.
Enig idee waar ik deze kan kopen?
Alvast bedankt!
Lindy
Die heb ik alweer wat langer geleden gekocht. Vaak vind je ze rond deze tijd van het jaar bij kook- of bakwinkels, of bij taartdecoratie webshops.
Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Toefjes slagroomvulling ingevroren, later daar nog wat frambozenjam opgedaan. De andere dag alles door de melkchocolade gehaald en daarna druppels witte chocolade erop. Resultaat: overheerlijke ( vrije vorm) bonbons!
Klinkt geweldig 😀
Laten ze nou geen vanille stokjes en pasta hebben.. vanillesuiker ook goed? Groetjes Angelina
Ja dat kan! Wel de hoeveelheid van de suiker vervangen die reeds in het recept staat.
Top! Ze zijn gelukt en heerlijk!
Kun je nog iets met je mengsel wanneer alle boter gesmolten is bij het ontschiften??
Je mengsel was dus eerst gaan schiften en is nu uit de schift? Hoe heb je dat gedaan dat je je afvraagt of je er nog wat mee kan? 😉
De kom boven heet water iets verwarmd. Alle boter smolt en was dus vloeibaar. Uiteindelijk heb ik alles een poos gemixt en stolde het wat. Heb het toen alsnog gebruikt voor de truffels. Vraag me alleen af of de smaak dan hetzelfde is…?
Voor de boter is het geen probleem, maar ik weet niet zeker of het geheel dan nog luchtig genoeg te kloppen is. Dat lukt sowieso niet als het warm was. Had je het idee dat het lukte?
Nou, ik denk idd dat dat niet geval was! Dank voor het meedenken; ik doe gewoon nog een poging. Fantastisch recept; iedereen smulde ervan!!
Mijn mengsel bleef bij het mengen van de boter en de slagroom vloeibaar, wat heb ik verkeerd gedaan?
Heb er trouwens heerlijke muffin’s van gemaakt ?
Heb je lang genoeg geklopt? Was alles wel weer afgekoeld naar kamertemperatuur?
Super lekker recept die bij veel mensen in trek is in mijn omgeving.
Bij mij gaat het bijna altijd in de schift.
Heb gemerkt als ik rustig door blijf kloppen dat het dan vanzelf goed komt en uit de schift raakt.