Cranberry Mimosa

Gepost: 18 december 2017 Laatst bewerkt: 22 september 2023
Cranberry Mimosa
15

Het feest kan bijna beginnen. Over een week is het Kerstmis en dat willen wij natuurlijk op een feestelijke manier inluiden. Bij vele mensen thuis is het een traditie om vooraf aan het diner een drankje te serveren. Om daar op in te spelen besloten we jullie een makkelijk recept te geven voor een bekend drankje, namelijk de Mimosa. De mimosa kun je echter prima omdopen tot een waar kerstdrankje, namelijk de cranberry Mimosa. Je hebt het drankje binnen een paar luttele seconden gemaakt, waardoor het ook niet erg is dat ze snel op zullen zijn. Aangezien er alcohol in het recept zit, geef ik een extra alcoholvrije tip zodat iedereen van hetzelfde drankje kan genieten. Dat staat wel zo gezellig! 

Wist je trouwens dat een Mimosa die bestaat uit cranberrysap en champagne eigenlijk een Poinsettia heet?

BAKTIP: Een mimosa serveer je in een champagneglas of champagnecoupe. Ik vind deze champagnecoupes extra toepasselijk voor de feestdagen vanwege het gouden randje!

 

Cranberry mimosa bovenaf uitgelicht

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Cranberry mimosa’s

Deze friszoete cocktails staan erg feestelijk op de kersttafel. Deze cranberry mimosa’s zijn ontzettend makkelijk om te maken en zeker het proberen waard!
Porties: 1 liter (8 champagneglazen)

Ingrediënten

 • 500 ml champagne
 • 500 ml cranberrysap
 • 1-2 shotglaasje(s) (Licor 43 of sinaasappel likeur)

Extra garnering

 • takjes rozemarijn (gewassen)
 • bevroren cranberry’s
 • gouden rietjes

Instructies

 • Neem een karaf of maatbeter voor minstens 1 liter en giet hier de champagne en cranberrysap in. Voeg nu naar smaak de likeur toe. Een flinke scheut – max 2 shotglaasje – vond ik al sterk genoeg.
 • Neem champagneglazen en geef deze eventueel een suikerrandje. Doe 2 tot 3 bevroren cranberry’s in ieder glas, dezen zullen als ijsblokjes fungeren. Schenk de cranberry mimosa in de glazen en voeg een takje rozemarijn toe voor een mooie contrasterende kleur. Plaats in ieder glas een mooi rietje en serveer direct.
Tips

– Geef het glas een suikerrandje, door de rand licht te bevochtigen en dan in een bordje met fijne kristalsuiker te dippen.

– Alcoholvrij? Vervang dan de champagne door bruiswater of een citroenlimonade met prik. Laat de likeur dan natuurlijk ook achterwege.

Zoals je kunt zien kost het noch moeite noch tijd om een paar mooi uitziende cocktails te maken om vlak voor het diner te serveren. Ze staan niet alleen mooi, maar smaken ook heerlijk fruitig met de nodige kick van de alcohol, of zonder. Op deze manier kunnen we allemaal op een feestelijke manier Kerstmis inluiden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

 1. Henny schreef:

  ik heb met de kerst de alcoholvrije variant gemaakt en aan de bob’s en kleinkinderen gegeven. Ze vonden het allemaal erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *