Het feest kan bijna beginnen. Over een week is het Kerstmis en dat willen wij natuurlijk op een feestelijke manier inluiden. Bij vele mensen thuis is het een traditie om vooraf aan het diner een drankje te serveren. Om daar op in te spelen besloten we jullie een makkelijk recept te geven voor een bekend drankje, namelijk de Mimosa. De mimosa kun je echter prima omdopen tot een waar kerstdrankje, namelijk de cranberry Mimosa. Je hebt het drankje binnen een paar luttele seconden gemaakt, waardoor het ook niet erg is dat ze snel op zullen zijn. Aangezien er alcohol in het recept zit, geef ik een extra alcoholvrije tip zodat iedereen van hetzelfde drankje kan genieten. Dat staat wel zo gezellig!
Wist je trouwens dat een Mimosa die bestaat uit cranberrysap en champagne eigenlijk een Poinsettia heet?
BAKTIP: Een mimosa serveer je in een champagneglas of champagnecoupe. Ik vind deze champagnecoupes extra toepasselijk voor de feestdagen vanwege het gouden randje!
ik heb met de kerst de alcoholvrije variant gemaakt en aan de bob’s en kleinkinderen gegeven. Ze vonden het allemaal erg lekker.