Cakevorm
Je kunt iedere cakevorm gebruiken, deze van Nordic Ware, een gewone cakevorm of een ander formaat. Je kunt het recept via de omrekentool altijd omrekenen.
Kaneelcake maken is onwijs makkelijk én erg lekker. Maak de cake in een gewone cakevorm of maak het extra feestelijk in een speciale vorm zoals ik heb gedaan. Heerlijk met een toef slagroom erop.
Voor dit kaneelcake recept gebruikte ik deze prachtige vorm van Nordic Ware. Maar je kunt uiteraard ook een gewone cakevorm gebruiken. Net wat je zelf leuk of makkelijk vindt. De smaak wordt er in ieder geval niet minder op, want die is sowieso zalig.
Een lekkere smeuïge cake, maar dan met kaneelsmaak. Niets meer en niets minder. Zeker in de herfst een topper van een cake!
Kaneelcake maken is echt een fluitje van een cent. Je maakt hem zoals iedere ’traditionele’ cake en het behoeft geen ingewikkelde vaardigheden. Natuurlijk zijn er bij simpele recepten als deze tips en trucs die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je de lekkerste cake maakt. Hier heb ik mijn tips voor de perfecte cake voor je verzameld.
Kaneel is een smaakmaker die ik heel graag in de keuken gebruik. Natuurlijk in de herfst als het seizoen voor kaneel en verwarmende kruiden is aangebroken, maar stiekem gebruik ik het graag het hele jaar door. Het is eigenlijk bij alles wel lekker, vind je niet? Zowel in combinatie met andere kruiden als op zichzelf echt een van mijn favorieten.
BAKTIP: Dol op bakken met kaneel? Neem dan eens kijkje tussen al mijn kaneel recepten.
Voor iedere thuisbakker die de basis van het bakken graag onder de knie wil krijgen heb ik Het Basisbakboek geschreven. Naast de ongeschreven bakregels en heel veel andere handige baktips, deel ik de belangrijkste (en lekkerste!) basisrecepten met je. Ook laat ik zien hoe je per basisrecept hier zelf mee aan de slag kunt om ermee te variëren. Met dit boek is bakken voor iedereen leuk en makkelijk!
Deze kaneelcake is wat mij betreft een op en top herfstcake. Maar in die categorie heb ik uiteraard nog meer lekkere cake recepten op het blog staan. Ik zet er een paar voor je op een rij:
Je kunt iedere cakevorm gebruiken, deze van Nordic Ware, een gewone cakevorm of een ander formaat. Je kunt het recept via de omrekentool altijd omrekenen.
Je kunt voor dit recept iedere soort kaneel gebruiken. Het is net wat je voorkeur heeft. De meest bekende soorten zijn Ceylon of Cassia en deze gebruik ik zelf ook regelmatig. Ceylon is wat lichter van smaak en Cassia kaneel is wat intenser. Ik gebruik gemalen kaneel.
Ik heb er voor gekozen om zelfrijzend bakmeel te gebruiken, maar je kunt ook een mix van bloem met bakpoeder gebruiken voor deze kaneelcake. In dit artikel leg ik je er meer over uit.
Natuurlijk kun je naar smaak toevoegingen doen aan dit recept. Denk aan extra kruiden of bijvoorbeeld stukjes appel. Al kun je dan ook mijn recept voor appel-kaneel cake aanhouden, net zo makkelijk.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
De smaak was heerlijk, maar ik vond m een beetje stevig/compact. Heb je nog tips om de cake iets luchtiger te krijgen?
Deze cake is inderdaad wel ietsje steviger, je zou deze tips wel kunnen bekijken: https://www.laurasbakery.nl/tips-voor-de-perfecte-cake/
Hoi Laura,
Kan ik hier een andere cake van maken door de kaneel te vervangen met koek & speculaaskruiden of pumpkin spice mix?
Ik zag je mooie speculaas tulband al, maar heb helaas geen zure room in huis. Dus vroeg me af of ik van dit recept een speculaascake zou kunnen maken.
Ja hoor, dat kan zeker! Zal ook erg lekker zijn verwacht ik.
Helpt het misschien als je 1 extra ei in doet en langer mixt?