Granola inspiratie

20 januari 2020
Granola inspiratie
17

Voor het geval je het helemaal hebt gemist: het thema van De Bakstrijd deze maand is granola! Hier lees je er alles over, maar het is simpel natuurlijk. Zelf granola maken. Naast het basisrecept staan er inmiddels al allerlei heerlijke variaties online en ik kan je vast verklappen dat er nog veel meer ideetjes op mijn baklijst staan. Voor iedereen die mee wil doen en nog wel wat inspiratie kan gebruiken zet ik vandaag al mijn granola recepten op een rij. Ook als je niet mee doet is dit natuurlijk een fijn lijstje met inspiratie voor het ontbijt. Bij mij thuis staat er bijna iedere ochtend een kommetje yoghurt met granola en fruit voor mijn neus en dan vind ik het leuk om te variëren. Er staan dan ook altijd twee gevulde potten in de kast met elk een andere smaak.

Laten we beginnen met het allereerste granola recept dat ik online zette, dit basisrecept voor granola gebruik ik nog elke keer wanneer ik een variatie maak. Je kent me, ik ben nu eenmaal dol op basisrecepten.

Een van de eerste variaties was een chocolade granola met noten, zo ontzettend lekker. Ik denk dat ik deze weer eens moet maken voor in een van mijn twee granola potten.

Ook voor Kerst maakte ik een paar jaar geleden een speciale Kerst granola. Eentje met cranberry’s en witte chocolade. En als je dan toch lekker bezig bent, dan kun je van granola ook hele leuke laagjes desserts maken (of je ontbijt ermee, kan ook prima natuurlijk).

Door naar een andere favoriet van mij: de speculaas granola. Dit kan ik het hele jaar door eten. Net als dat ik Brinta pap met speculaas ook zo heerlijk vindt. En heb je geen kruidnoten meer in huis: stukjes speculaas of schuddebuikjes werken ook prima.

Ik ben geen grote koffiedrinker en naast mijn ontbijt zal ook echt altijd een kopje thee staan, maar dat betekent niet dat ik recepten met koffie niet lekker vind. Sterker nog, ik heb gesmuld van de koffie granola.

Fris en zomers, dat vat deze gember-citroen granola goed samen. Ik maakte hem dan ook afgelopen zomer meerdere keren voor bij mijn ontbijtjes. De gember kun je naar smaak toevoegen, ik houd zelf van een wat subtielere gembersmaak.

De meest recente granola is er eentje met pecannoten en gepofte granen. Dat doe ik tegenwoordig steeds vaker, gepofte granen door mijn granola mengen. Heb jij hem al geprobeerd?

Vervolgens nog even een leuke variatie als het gaat om vorm: granola taartjes. Superleuk om te maken en nog leuker om te serveren. Ik maakte al eens de granola taartjes met fruit en de ontbijttaartjes met chocolade en noten.

En nu ben ik vooral heel benieuwd naar welke granola jij zou maken. Ik heb al heerlijke inzendingen gezien voor De Bakstrijd, maar ik weet zeker dat jij ook nog iets lekkers kan verzinnen 😀 .

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *