Behind the scenes: oktober 2017 #2

Gepost: 29 oktober 2017 Laatst bewerkt: 12 juli 2023
0

De tijd vliegt en dus is het weer de hoogste tijd voor een nieuwe behind the scenes. De afgelopen twee weken stonden vooral in het teken van heel veel bakken en vooruit werken. Mijn doel is om december rustig aan te doen en niet -zoals meestal gebeurt- nog van alles last minute maken en schrijven. Tot nu toe loopt dat hartstikke goed, daar ben ik heel erg blij mee. Kijk je mee naar mijn afgelopen twee weken?

Zaterdag begon ik ’s ochtends met wat werken, ik plaatste foto’s bij een paar artikelen. Daarna liep ik naar het station waar ik vriendinnetje Chanou zag, samen gingen we een dagje naar Leiden toe. Lang geleden dat ik hier was, maar wel weer ontzettend leuk. We shopten wat, lunchten lekker en kletsten vooral heel veel bij.

Zondagochtend begon ik met het huishouden, spannend leven nietwaar? Om het nog spannender te maken verzette ik daarna nog wat werk. Daarna ging ik naar mijn ouders waar ik van het weer genoot in hun tuin. Ik nam tompoucen mee omdat ik hier zo ontzettend veel zin in had en we speelden een leuk spelletje dat ik ook mee had genomen. Machi Koro heet het, erg leuk spel waarin je je eigen stad moet opbouwen.

Maandag stond vooral in het teken van deadlines. Ik werkte aan campagnes en zocht verder de hele middag foto’s uit van de boeklancering en bewerkte deze qua belichting. Daar ben ik overigens nog niet mee klaar, maar het schiet op. En omdat jullie Lotje zo leuk vinden deel ik ook even deze snoezige foto van haar met jullie. Ze ‘graaft’ graag in handdoeken, maar ligt er ook graag onder. Ik had van mijn ouders een stapeltje oude handdoeken gekregen waar ze weer even mee voort kan.

Dinsdag ging ik verder aan een campagne, zocht foto’s uit en schreef artikelen. Echt hoor, ik was op dreef. ’s Middags bereidde ik de bakdag voor. Daarvoor schreef ik de recepten deels al uit en ik deed alle benodigde boodschappen.

Woensdag was het zover, mijn bomvolle bakdag. Eigenlijk had ik gepland om 8 recepten te maken, maar om wat ingrediënten op te maken kwam daar nog een recept bij. Uiteindelijk maakte ik van een basisrecept nog 2 verschillende dingen waardoor ik aan het eind van de middag maar liefst 10 recepten had gemaakt en gefotografeerd. Yes, heel erg blij met zo’n productieve dag.

Donderdag was grotendeels weer een computerdagje. Ik kreeg ook mijn bestelling met wat bakspullen binnen van De Zuidmolen, onder andere 3 kilo chocolate chunks. Jaren geleden had ik die al eens gekocht, maar kon ze sindsdien niet meer vinden. Nu vond ik ze en kon ik wit, melk en puur ook per kilo bestellen. Gelijk gedaan dus 😉 . Ik gebruik deze chunks graag omdat ze bakvast zijn, ze behouden hun vorm dus in de oven en harden ook weer goed uit.

Vrijdagochtend stond ik het teken van werken. Daarna begon ik vast aan het weekend, had ik wel verdiend na zo’n productieve week vond ik 😉 . Mijn moeder kwam lunchen en ik haalde daarvoor heerlijke broodjes bij de bakker. We mogen beide creatief bezig zijn, dus dat deden we de rest van de middag. Ik maakte een leuk geboortekaartje.

Zaterdag hadden we weer een familielunch, maar nu bij mijn zusje. Ze is inmiddels verhuisd na al het klussen en ik ging haar nieuwe stek bewonderen. Ik nam een mand vol lekkers en een leuk kookboek mee voor haar en haar vriend. Ik maakte ’s ochtends nog een leuk kaartje voor erbij. Ik heb het handletteren met brushpennen helemaal ontdekt en probeer regelmatig te oefenen om beter te worden. Eenmaal thuis was het idee om productief het hele huishouden te doen, maar uiteindelijk lag ik op de bank met een goed boek. Moet kunnen nietwaar?

Zondag begon weer met dat boek en een magazine. Die laatste vond Lotje erg interessant, die scheurde er gelijk stukjes vanaf en probeerde het uit mijn handen te trekken. Kleine deugniet. Daarna moest ik van mijzelf toch echt wat doen. Ik was een groot deel van de middag bezig met de nodige administratie.

Maandag was heerlijk productief en stond ook weer in het teken van administratie. Dit keer voor Laura’s Bakery, de btw aangifte moet weer gedaan worden. Ik vind dat toch zo’n vreselijk klusje altijd. Wel fijn dat dat weer gedaan is. In de praktijk betekent dat overigens meestal dat ik pas 3 maanden later weer echt ga zitten met alle papieren, ik zou dat echt eens maandelijks moeten doen.

Dinsdag was alweer zo productief. Ik ben echt lekker op dreef de laatste tijd. Ik updatete een oud artikel met nieuwe foto’s en een nieuwe bereidingswijze (de banketbakkersroom voor wie nieuwsgierig is) en schreef een hele serie blogartikelen. Ook belangrijk: ik bereidde weer een nieuwe bakdag voor door aan de receptuur te werken. Als je benieuwd bent hoe zo’n bakdag eruit ziet, ik schreef er dit artikel over.

Woensdag alweer, ik deed ’s ochtends allerlei boodschappen voor de baksessie van de volgende dag. ’s Middags ging ik aan de slag voor een campagne waar ik ook gelijk mee lunchte. Ik werkte wat recepten uit en stapte na het eten op de fiets naar mijn boekhouder om de administratie te brengen.

Donderdag was voorlopig de laatste volle bakdag. Op twee recepten na, heb ik nu alles gemaakt tot en met de eerste week van januari. Wauw, ik ben echt onwijs trots dat het is gelukt om zo ver vooruit te bakken. De komende tijd staat dus vooral in het teken van uitwerken. Ik blijf trouwens wel gewoon bakken hoor, daar vind ik het te leuk voor. Maar het zullen niet meer zulke volle bakdagen worden als de laatste tijd. Ik lunchte met een lekker plukbrood dat ik maakte. Het duurt nog even voordat hij online komt, dat is pas in december namelijk.

Vrijdag vergat ik de wekker te zetten en schrok ik pas wakker toen ik de deur van mijn buurvrouw hoorde dichtslaan. Voor mijn doen kon ik dus uitslapen (en dat is om 8 uur wakker worden haha). De hele dag heb ik vrij rustig aan gedaan eigenlijk, maar toch ook nog best veel werk gedaan. Ik bracht een pakketje voor de goodiebag winnares naar het postkantoor, maakte dit artikel dat je nu leest af en schreef een artikel voor Handige Baktips. Na nog wat meer vooruit gewerkt te hebben, ging ik eind van de middag naar mijn ouders. Ik nam een taart mee die ik donderdag had gebakken en mijn nieuwe spelletjes. Jawel, ik speel heel graag spelletjes 🙂 .

En daarmee zijn er alweer twee weken voorbij. De komende twee weken zal ik veel bezig zijn met foto’s uitzoeken en recepten uitwerken. Maar er is meer: Lian komt naar Haarlem om twee leuke video’s op te nemen en te brainstormen, ik heb een afspraak met mijn uitgever en ik ga aan de bak voor de Foodmarket op 11 november bij boekhandel Scheltema in Amsterdam. Wie mij en mijn baksels graag in het echt wil aanschouwen is dan van harte welkom tussen 12:00 uur en 17:00 uur! Ik zal het tegen die tijd ook nog even via Facebook en Instagram aankondigen 🙂 .

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Homemade by Joke schreef:

  Leuk om weer te lezen wat je zoal gedaan hebt voor je blog Lau.
  Heerlijk dat je al zo vooruit gewerkt hebt voor der rest van het jaar, kun je lekker genieten van de gezellige decemberdagen.
  Toevallig ben ik nu bezig met de laatste stukjes aan mijn Halloween handlettering project waar ik toen bij jou ook mee bezig was ;-). Binnenkort maar weer een creatief dagje plannen samen!
  Liefs, mam ♥

  1. Laura Kieft schreef:

   Gaan we zeker doen 🙂

 2. Anneke W. schreef:

  pfff, jij werkt echt hard Laura!
  gelijk heb je dat je af en toe een beetje rust neemt. Dat heb je echt wel nodig.
  ik geniet van je stukjes!

  1. Laura Kieft schreef:

   Leuk om te horen, dank je wel 🙂

 3. Carla schreef:

  De boog kan niet altijd gespannen staan zei je Opa (van Oma’s appeltaart) wel eens.
  Slim om af en toe eens heerlijk met een boek op de bank te luieren!
  Zaterdag 11 november bij Scheltema staat genoteerd!
  (Dat belooft een waar feest te worden, als ik nog denk aan toen de Cursed Child werd gelanceerd!)
  Xus,
  Car

  1. Laura Kieft schreef:

   Leuk! Zie ik u dan! 😀

 4. Yvonne schreef:

  Was weer heel erg leuk om te lezen Laura.
  Ik ben benieuwd naar de,ongetwijfeld, lekkere recepten die je hebt gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *