Doordeweeks zijn mijn ontbijtjes bijna altijd hetzelfde: yoghurt met granola en fruit. Sommigen zouden dat saai vinden, maar ik geniet er oprecht van. Iedere keer weer. Ik varieer dan ook wel in fruit en neem soms een kwark of Griekse yoghurt in plaats van de magere yoghurt. En waar ik ook in varieer is de granola. Wanneer ik het in de winkel koop (jawel, ik maak het niet áltijd zelf) kies ik iedere keer weer een andere smaak uit. Net als wanneer ik het zelf maak, dan voeg ik ook altijd weer andere ingrediënten toe. Voor de decembermaand mocht een Kerst granola natuurlijk niet ontbreken. Lekker met pistache, cranberry’s en witte chocolade. Smaken die voor mij echt bij de kerstdagen horen.
Kerst granola
Ingrediënten
- 150 gram havervlokken
- 25 gram pompoenpitten
- 25 gram zonnebloempitten
- 75 gram noten (mix van amandelen en pistachenoten)
- 2 tl kaneel
- 4 el honing
- 3 el zonnebloemolie
- 50 gram gedroogde cranberry’s
- 75 gram witte chocolade
Instructies
- Doe havervlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten, noten, kaneel, honing en zonnebloemolie in een kom en roer door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid het gelijkmatig uit.
- Bak de granola 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), schep de granola halverwege even om.
- Laat de granola afkoelen op de bakplaat. Eenmaal afgekoeld voeg je de cranberry’s en stukjes chocolade toe en hussel je alles door elkaar.
- Doe je zelfgemaakte kerst granola in een pot en fleur er je ontbijtjes (en toetjes!) mee op.
- In een goed afgesloten pot kun je de granola zeker wel 3-4 weken bewaren, maar hier is hij binnen een week leeg ?
Hoi Laura,
Misschien een domme vraag, maar zijn havervlokken hetzelfde als havermout?
Groetjes,
Yvonne
Dat is niet helemaal hetzelfde. Havervlokken zijn hele vlokken en grover (vind ik lekkerder voor granola), havermout zijn fijngestampte havervlokken.
Hoi!
Die granola ziet er super lekker uit!
Dat ga ik ook eens proberen te maken en gemakkelijk als ontbijt.
Groetjes Keshia
Hallo,Laura ,vanochtend jouw granola gemaakt,super gelukt en ook nog heerlyk ,Bedankt .al jouw recept een zyn heerlyk die Ik gemaakt heeft.
Marleen uit??