Kerst granola

Gepost: 3 december 2017 Laatst bewerkt: 7 juni 2024
Kerst granola

Doordeweeks zijn mijn ontbijtjes bijna altijd hetzelfde: yoghurt met granola en fruit. Sommigen zouden dat saai vinden, maar ik geniet er oprecht van. Iedere keer weer. Ik varieer dan ook wel in fruit en neem soms een kwark of Griekse yoghurt in plaats van de magere yoghurt. En waar ik ook in varieer is de granola. Wanneer ik het in de winkel koop (jawel, ik maak het niet áltijd zelf) kies ik iedere keer weer een andere smaak uit.

Net als wanneer ik het zelf maak, dan voeg ik ook altijd weer andere ingrediënten toe. Voor de decembermaand mocht een Kerst granola natuurlijk niet ontbreken. Lekker met pistache, cranberry’s en witte chocolade. Smaken die voor mij echt bij de kerstdagen horen.

BAKTIP: Ik bewaar mijn granola in glazen voorraadpotten. Dille en Kamille heeft een groot aanbod voorraadpotten met veel verschillende formaten.

kerst granola 2a

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Kerst granola

Yoghurt met een beetje granola en fruit is een heerlijk ontbijtje. Deze kerst granola is daar een hele lekkere variatie op en hij is zeker aan te raden.
Porties: 1 flinke pot vol

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 75 gram noten (mix van amandelen en pistachenoten)
  • 2 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • 75 gram witte chocolade

Instructies

  • Doe havervlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten, noten, kaneel, honing en zonnebloemolie in een kom en roer door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid het gelijkmatig uit.
  • Bak de granola 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), schep de granola halverwege even om.
  • Laat de granola afkoelen op de bakplaat. Eenmaal afgekoeld voeg je de cranberry’s en stukjes chocolade toe en hussel je alles door elkaar.
  • Doe je zelfgemaakte kerst granola in een pot en fleur er je ontbijtjes (en toetjes!) mee op.
  • In een goed afgesloten pot kun je de granola zeker wel 3-4 weken bewaren, maar hier is hij binnen een week leeg ?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Yvonne schreef:

    Hoi Laura,
    Misschien een domme vraag, maar zijn havervlokken hetzelfde als havermout?

    Groetjes,
    Yvonne

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is niet helemaal hetzelfde. Havervlokken zijn hele vlokken en grover (vind ik lekkerder voor granola), havermout zijn fijngestampte havervlokken.

  2. keshia schreef:

    Hoi!
    Die granola ziet er super lekker uit!
    Dat ga ik ook eens proberen te maken en gemakkelijk als ontbijt.

    Groetjes Keshia

  3. Marleen schreef:

    Hallo,Laura ,vanochtend jouw granola gemaakt,super gelukt en ook nog heerlyk ,Bedankt .al jouw recept een zyn heerlyk die Ik gemaakt heeft.
    Marleen uit??

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept