Laagjes dessert met Kerst granola

Gepost: 24 december 2017 Laatst bewerkt: 30 november 2023
22

Vandaag is het alweer de allerlaatste dag van de advent. Jeetje, zo lang heb ik hier naartoe gewerkt en wat is het weer omgevlogen. Omdat ik verwacht dat jullie inmiddels allemaal wel bedacht hebben wat je gaat bakken deze kerstdagen, wil ik niet met een al te moeilijk recept komen. Ik maak zelf gebruik van een reept dat al in één van de eerste adventsdagen online kwam: de Kerst granola! Daarvan maak ik nu een laagjes dessert met Kerst granola. En of je dit mooie laagjes dessert nou bij het kerstontbijt op tafel zet of serveert als dessert, het zal sowieso in de smaak vallen.

BAKTIP: Om je laagjes dessert nóg feestelijker te maken, kan je het ook in een mooi drinkglas serveren.

Recept afdrukken
5 van 1 stem

Laagjes dessert met kerst granola

Een simpel maar verrassend lekker recept: laagjes dessert met kerst granola. Een heel smakelijk toetje of misschien een ontbijtje. Jij bepaalt!

Ingrediënten

 • yoghurt of kwark
 • Kerst granola (volgens recept)
 • (roofruit naar keuze
 • extra witte chocolade

Instructies

 • Simpeler dan simpel kan niet. Dit dessert heb je in een handomdraai opgebouwd. Wissel de laagjes yoghurt of kwark af met de granola en het fruit. Eindig met een laagje yoghurt of kwark wat je decoreert met granola, fruit en extra witte chocolade.
 • De granola kun je al prima van tevoren maken, maar het dessert (of ontbijt) zelf maak je pas wanneer je het nodig hebt. Dan blijft de granola lekker knapperig.
Tips
Zoals je ziet noem ik geen hoeveelheden in dit recept. Pas het aan op de grootte en het aantal porties dat je wilt maken. En in de verhouding die jij lekker vindt natuurlijk.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

 1. Carla schreef:

  Hoi Lieverd,

  Dank je wel voor alle recepten die je met de Adventskalender ons gedeeld hebt!!!!!!!!!!!
  Ik wens jou, Lian en de hele familie ongelooflijk fijne, gezellige en smaakvolle kerstdagen!!!!!!!!!

  Xus,
  Car

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *