Vandaag is het alweer de allerlaatste dag van de advent. Jeetje, zo lang heb ik hier naartoe gewerkt en wat is het weer omgevlogen. Omdat ik verwacht dat jullie inmiddels allemaal wel bedacht hebben wat je gaat bakken deze kerstdagen, wil ik niet met een al te moeilijk recept komen. Ik maak zelf gebruik van een reept dat al in één van de eerste adventsdagen online kwam: de Kerst granola! Daarvan maak ik nu een laagjes dessert met Kerst granola. En of je dit mooie laagjes dessert nou bij het kerstontbijt op tafel zet of serveert als dessert, het zal sowieso in de smaak vallen.
Benodigdheden laagjes dessert met kerst granola
- yoghurt of kwark
- Kerst granola (recept)
- (rood) fruit naar keuze
- extra witte chocolade
Zoals je ziet noem ik geen hoeveelheden in dit recept. Pas het aan op de grootte en het aantal porties dat je wilt maken. En in de verhouding die jij lekker vindt natuurlijk.
bereiding
Simpeler dan simpel kan niet. Dit dessert heb je in een handomdraai opgebouwd. Wissel de laagjes yoghurt of kwark af met de granola en het fruit. Eindig met een laagje yoghurt of kwark wat je decoreert met granola, fruit en extra witte chocolade.
De granola kun je al prima van tevoren maken, maar het dessert (of ontbijt) zelf maak je pas wanneer je het nodig hebt. Dan blijft de granola lekker knapperig.
En dat was hem alweer. De Laura’s Bakery advent van 2017! Ik ben heel erg benieuwd welke baksels er bij jou de komende dagen op tafel staan (of al hebben gestaan). Ikzelf ga aan de slag met een paar hele nieuwe recepten. Die zet ik dan ook gelijk op de foto voor de advent van volgend jaar 😉 .
Ik wens jullie allemaal héle fijne kerstdagen. Geniet van elkaars gezelschap, de gezelligheid en natuurlijk het (zelfgemaakte) eten.
Hoi Lieverd,
Dank je wel voor alle recepten die je met de Adventskalender ons gedeeld hebt!!!!!!!!!!!
Ik wens jou, Lian en de hele familie ongelooflijk fijne, gezellige en smaakvolle kerstdagen!!!!!!!!!
Xus,
Car