Chocolade-noten granola taartjes

24

Herinneren jullie je de granola ontbijttaartjes nog? Ik heb van jullie al vele foto’s voorbij zien komen van dit heerlijke ontbijtrecept en zelf heb ik ze ook alweer gemaakt. De bodem van het taartje is hetzelfde gebleven, maar de topping heb ik veranderd. Zo ontstonden deze chocolade-noten granola taartjes. Ik had namelijk ontzettend veel zin in chocolade, dus besloot mijn kwark op smaak te brengen met cacaopoeder en wat poedersuiker. Chocoladevla kan natuurlijk ook, maar dat had ik niet in huis. En als je zin hebt in chocola dan wil je dat natuurlijk gelijk kunnen eten 😉 . De topping bevat uiteraard ook chocola, en ik gebruikte nog wat noten. Een perfecte variatie op de granola ontbijttaartjes als je het mij vraagt en ideaal voor Pasen!

Chocolade-noten granola ontbijttaartjes

Een heerlijk zoet ontbijtje geschikt voor de paasdagen: chocolade-noten granola ontbijttaartjes. Niet erg gezond, maar oh zo lekker!
VOOR 6 STUKS VAN 8CM

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gram havervlokken
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 1 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Vulling

  • kwark met cacaopoeder en poedersuiker naar smaak
  • of chocoladevla (stukje makkelijker 😉 )
  • noten en chocolade

Instructies

  • In een kom voeg je de ingrediënten voor de bodem samen. Roer goed door elkaar.
  • Zet je bakringen op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het mengsel over de 6 vormpjes. Druk met een theelepel stevig aan tegen de randen en bodem. Het zal er nog niet uitzien als een hele stevige bodem, maar dat komt na het bakken wel.
  • Bak de granola taartjes in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
  • Haal nu gelijk met een tang (of ovenwant) heel voorzichtig de bakring van het taartje af door de ring omhoog te tillen. Doe dit gelijk, want als ze eenmaal afgekoeld zijn zullen ze vast zitten aan het vormpje.
  • Laat de taartjes nu helemaal afkoelen zodat ze stevig worden en uitharden.
  • De taartjes blijven delicaat, dus ga er voorzichtig mee om. Je kunt ze overigens ook prima van tevoren maken. Wanneer je er eentje nodig hebt zet je die op een schaaltje.
  • Ik bracht mijn kwark op smaak met cacaopoeder en poedersuiker, maar als je chocoladevla of iets dergelijks in huis hebt kun je dat gelijk gebruiken natuurlijk. Maak het af met wat noten en chocoladestukjes (of een paaseitje!) en serveer gelijk.
  • Perfect voor een speciaal paasontbijtje!
Bewaren

De taartbodempjes kun je zeker 7 dagen in een afgesloten bak buiten de koelkast bewaren. Als ze eenmaal gevuld zijn zou ik ze meteen opeten.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *