Ik ben aan de slag gegaan met een heerlijke pecannoten granola met gepofte granen. Ik ben dol op gepofte granen in mijn yoghurt, ik heb ook altijd een mengsel van gepofte granen en cornflakes in de kast staan. Andere reden dat ik die gepofte granen toevoeg, is dat het zo mijn muesli’s en granola’s wat meer verantwoord maakt. Je kunt natuurlijk minder granola toevoegen, maar dat vind ik dan simpelweg ook minder lekker. Door de gepofte granen heb ik nog net zoveel volume aan ontbijtgranen in mijn yoghurt, maar het is net weer even wat beter voor je. En belangrijkst: het is ontzettend lekker! Had jij er al eens aan gedacht om je granola te mengen met gepofte granen?
Pecannoten granola met gepofte granen
Pecannoten granola met gepofte granen
Een heerlijke winterse granola met pecannoten en kaneel. Ik meng er ook nog gepofte granen doorheen wat het extra lekker maakt.
Porties: 1 pot vol
Ingrediënten
- 150 gram havervlokken
- 100 gram pecannoten fijngehakt
- 40 gram pompoenpitten
- 40 gram zonnebloempitten
- 2 tl kaneel
- 4 el honing
- 3 el zonnebloemolie
- 35 gram gepofte durum tarwe
- 35 gram gepofte boekweit
Instructies
-
Het maken van granola is kinderlijk eenvoudig. In een kom voeg je alle ingrediënten -behalve de gepofte granen- samen, roer goed door elkaar zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
-
Spreid het mengsel gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola in 15 tot 20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Schep het mengsel halverwege om. Laat de granola afkoelen op de bakplaat.
-
Schep daarna de gepofte granen erbij en hussel alles door elkaar.
Bewaren
In een afgesloten pot minstens 2 weken houdbaar.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Klinkt erg lekker! Ga ik zeker een keer mee aan de slag. Ook de kids zijn dol op granola. Gepofte durum tarwe en gepofte boekweit waar zijn die te verkrijgen?
Heb ik gewoon bij de AH gekocht!