Pecannoten granola met gepofte granen

13 januari 2020
Pecannoten granola met gepofte granen
22

Je hebt het vast gezien begin deze maand: het maandthema van De Bakstrijd is dit keer granola. En ik kan natuurlijk niet achterblijven met een recept in dit thema. Ik ging voor een heerlijke pecannoten granola met gepofte granen. Ik ben dol op gepofte granen in mijn yoghurt, ik heb ook altijd een mengsel van gepofte granen en cornflakes in de kast staan. Andere reden dat ik die gepofte granen toevoeg, is dat het zo mijn muesli’s en granola’s wat meer verantwoord maakt. Je kunt natuurlijk minder granola toevoegen, maar dat vind ik dan simpelweg ook minder lekker. Door de gepofte granen heb ik nog net zoveel volume aan ontbijtgranen in mijn yoghurt, maar het is net weer even wat beter voor je. En belangrijkst: het is ontzettend lekker! Had jij er al eens aan gedacht om je granola te mengen met gepofte granen?

Pecannoten granola met gepofte granen

Een heerlijke winterse granola met pecannoten en kaneel. Ik meng er ook nog gepofte granen doorheen wat het extra lekker maakt.
Porties: 1 pot vol

Ingrediënten

 • 150 gram havervlokken
 • 100 gram pecannoten fijngehakt
 • 40 gram pompoenpitten
 • 40 gram zonnebloempitten
 • 2 tl kaneel
 • 4 el honing
 • 3 el zonnebloemolie
 • 35 gram gepofte durum tarwe
 • 35 gram gepofte boekweit

Instructies

 • Het maken van granola is kinderlijk eenvoudig. In een kom voeg je alle ingrediënten -behalve de gepofte granen- samen, roer goed door elkaar zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
 • Spreid het mengsel gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola in 15 tot 20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Schep het mengsel halverwege om. Laat de granola afkoelen op de bakplaat.
 • Schep daarna de gepofte granen erbij en hussel alles door elkaar.
Bewaren

In een afgesloten pot minstens 2 weken houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

 1. Saskia schreef:

  Klinkt erg lekker! Ga ik zeker een keer mee aan de slag. Ook de kids zijn dol op granola. Gepofte durum tarwe en gepofte boekweit waar zijn die te verkrijgen?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Heb ik gewoon bij de AH gekocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *