Behind the scenes: september 2017 #2

1 oktober 2017 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

Welkom bij de behind the scenes van de afgelopen twee ontzettende hectische weken. De meeste tijd bracht ik door achter mijn computer, maar ik was ook regelmatig in de keuken te vinden en er ging veel tijd zitten in alles rondom mijn boek dat eindelijk uitkwam! Ik was ook nog eens jarig en Lian nam mij mee naar de Efteling. Geen moment stilgezeten dus, maar wel alleen maar leuke dingen gedaan. Lees je mee?

We beginnen op zaterdag 16 september. ’s Ochtend app ik met mijn vader om te vragen hoe laat we stoeltjes zullen halen. Ik vier namelijk mijn verjaardag en komt wat stoelen te kort. Hij stelt voor om dat gelijk te doen en ook nog even langs Makro te rijden. De vaatwastabletten waren in de aanbieding en we vinden het beide heerlijk om daar lekker rond te struinen. Uiteindelijk kwam ik met 2 volle tassen thuis. ’s Middags stortte ik mij op het huishouden. Door alle drukte van de afgelopen tijd had ik dat een beetje laten verslonsen en ik wilde het goed aanpakken. Lekker poetsen dus, ik deed de helft van het huis en toen was ik er echt helemaal klaar mee haha.

Zondagochtend bracht ik een berg karton weg (leve alle dozen van de perspakketjes) en daarna fietste ik door naar mijn ouders om daar te ontbijten. In een geintje had ik geroepen dat ik alleen kwam als het mijn verjaardagsontbijt zou worden, geen idee dat ze dat serieus zouden nemen. Er hingen slingers en ballonnen en ik kreeg ook al een cadeautje van mijn zusje en haar vriend. Zo leuk! Na het ontbijt ging ik naar mijn zusjes huis om te helpen met klussen. Ik heb een paar kozijnen geschilderd en andere kozijnen afgeplakt voor de volgende schildersessie. Fijne klusjes vind ik dat.

Op weg naar huis deed ik nog even boodschappen en ging toen thuis aan de bak. Ik moest namelijk nog verjaardagstaarten bakken! Onder andere de Zuid-Afrikaanse appeltert die inmiddels al online staat. De andere taart volgt binnenkort, maar ik verklap alvast dat de basis is gemaakt van chocolate chip cookies.

Maandag was een speciale dag! Ik was jarig (27 jaartjes jong alweer) en mijn boek kwam uit! Ik had mijzelf voor de gelegenheid een dagje vrij gegeven. ’s Ochtends stortte ik mij nog even op de andere helft van het huishouden en voor het eerst sinds tijden was mijn huis weer écht spic en span (en niet alleen op het oog 😉 ). Dat probeer ik nu zo te houden zoals je begrijpt. Mijn moeder kwam al gezellig rond lunchtijd en we speelden het spelletjes Camel Up Cards dat ik had gekregen van mijn zusje. Heel erg leuk spelletje trouwens!

Uit het werk kwamen ook mijn vader, zusje en haar vriend naar mij toe en ze bleven gezellig eten. ’s Avonds kwam er wat visite langs en hadden we een hele gezellige avond. Ook leuk: we speelden bingo! Foodpost die ik zelf niet gebruik of waar ik heel veel van heb, geef ik altijd weg. Nu had ik een aardige voorraad en in plaats van het zo te geven, besloot ik er prijsjes van te maken in een bingo. We hebben onwijs gelachen en iedereen werd bloedfanatiek. En er is mij vriendelijk verzocht om weer een nieuwe verzameling te maken voor de volgende bingo. Wordt geregeld 🙂 .

Dinsdag zat ik voornamelijk achter de computer te werken om mijn to do lijst zover mogelijk af te krijgen. Woensdag was grotendeels hetzelfde, alleen ging ik tussendoor ook nog een woning bekijken. Hoewel ik de woning heel leuk vond, was er qua onderhoud veel nodig en waren er nog wat twijfelachtige dingen. Leek mij en mijn makelaar niet verstandig. Donderdag was ook weer een vrij saaie computerdag. Echt saai zijn ze natuurlijk niet en ik houd echt van dit soort wat rustigere dagen zonder geren en gevlieg, maar ze zijn gewoon niet zo heel spannend om over te vertellen.

Vrijdag stond ik vrij vroeg op. Omdat ik de rest van de week een concentratie van een goudvis had, moest ik nog meer doen dan ik had gepland. En dat terwijl ik maar een half dagje had! Weer voornamelijk achter de computer dus, maar tussendoor pakte ik ook nog mijn tas voor het weekend in. Rond het middaguur stapte ik in de trein naar het zuiden van het land, op naar Lian! Voor mijn verjaardag en boeklancering kreeg ik namelijk een dagje Efteling cadeau, en we besloten er gelijk een gezellig weekend van te maken.

Zaterdagochtend stonden we vroeg op en stapten we met zijn viertjes in de auto, Lian haar man Nicky en hun veel te lieve dochter Zoë gingen namelijk ook mee. We hadden ontzettend veel mazzel met het weer, het was echt een prachtige dag. Ik was al een aantal jaren niet meer in de Efteling geweest, dus dat betekende dat er in de tijd ook een aantal attracties bij waren gekomen. We begonnen met Symbolica en De Baron moest ik natuurlijk ook uitproberen. Verder kreeg ik een paar flinke plonzen water over mij heen in de Piranha en heb ik voor het eerst sinds tijden ook weer eens het sprookjesbos bewonderd. Wat was ik daar veel van vergeten zeg. Als souvenir kocht ik een leuke Blond beker met het snoephuisje van Hans en Grietje erop, kon hem niet laten liggen.

Zondagochtend begonnen Lian en ik met het maken van een planning voor de rest van het jaar. De kerstplanning hadden we 2 maanden geleden al gemaakt (je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen) en nu hebben we ook de rest van dit jaar al ingepland. Nu flink aan de bak dus om al die artikelen te maken. Ik kan vast verklappen dat er hele toffe dingen aan gaan komen. Na al het brainstormen doken we de keuken in en maakten we allerlei variaties op de cinnamon rolls die we samen al eens eerder hadden gemaakt. Dat resulteerde in verschrikkelijk lekkere zoete broodjes die in de komende tijd online gaan komen. Nog even geduld dus. ’s Avonds stapte ik weer in de trein naar huis na een ontzettend gezellig weekend.

Maandag had ik last van opstartproblemen, die dagen zitten er ook tussen. Maar gelukkig kreeg ik alsnog de smaak te pakken. Ik werkte onder andere aan de boeklancering en schreef wat recepten deels uit die ik de volgende dag wilde maken, dan heb ik vast een richtlijn om mee te beginnen. ’s Middags keek ik tijdens de lunch Heel Holland Bakt terug met mijn nieuwe beker die ik in de Efteling kocht.

Dinsdagochtend besloot ik mijn bakdag toch op te schuiven naar woensdag. Ik maakte de recepten daarvoor af en deed vast de boodschappen, dat vind ik altijd prettig werken. Ik maakte ’s middags nog wel de lemon curd cake truffels die gelijk al een dag later online kwamen. Ook ontving ik nogal bijzondere foodpost van AH, een Halloween muffin met een sprinkhaan bovenop. En nee, ik durfde hem niet op te eten.

Woensdagochtend haalde ik gelijk pakjes boter uit de koelkast voor mijn bakdag, ik wist op dat moment alleen nog niet dat ik pas om 2 uur ’s middags zou beginnen met mijn baksels. Had ik jullie al vertelt dat het een hectische week is 😛 . Goed, de ochtend stond in het teken van de boeklancering. Ik had contact met de uitgever en andere partijen om de laatste dingen te regelen en vast te leggen. Er kwam nog een last minute opdracht bij waarvoor ik wat dingen moest voorbereiden en voor ik het wist was het al middag. Hup de keuken in en beginnen met de vier koekjesrecepten die ik wilde maken. Waarvoor dat is zie je aankomende week, we hebben namelijk een themaweek! Begin van de avond was ik eigenlijk nog niet klaar, maar mijn rug was er wel behoorlijk klaar mee, dus ik besloot op te ruimen en het de volgende dag af te maken. De avond bracht ik door op de bank met mijn laptop om toch nog door te werken. Wel gezellig met konijn Lotje naast me, die ligt altijd gezellig naast me als ik op de bank zit.

Donderdag stond ik op tijd op. De to do lijst moest en zou klaar zijn vandaag, want vrijdag kon ik er niet meer aan werken. Ik begon al vlot met het afmaken van de recepten en zette deze op de foto. Eentje mislukte helaas en moet ik volgende week nog even opnieuw doen. Een van de recepten werkte ik gelijk uit en plande ik in voor morgen. Vanaf morgen hebben we een themaweek met elke dag een recept, zó leuk! Ik werkte aan nog wat andere artikelen en deed wederom wat voorbereidingen voor de lancering. Er kwamen ook hele toffe spullen binnen voor de boeklancering.

Vrijdag ontbreekt dit keer uit het overzicht, maar die neem ik uiteraard mee in de volgende behind the scenes. Ik ga namelijk alvast naar Utrecht zodat ik ter plekke de lancering verder kan voorbereiden, en dat betekent dat ik niet in de gelegenheid ben om deze behind the scenes af te maken.

Dat waren weer twee leuke, drukke en gezellige weken! Terwijl jullie dit lezen is mijn boeklancering met lezers al geweest, daar lezen jullie snel meer over. Komende twee weken staan er nog een paar leuke afspraken buiten de deur op de planning, maar verder probeer ik het wat rustiger aan te doen. Geen idee of dat gaat lukken, maar na alle drukte en hectiek van de laatste tijd merk ik dat ik behoefte heb aan wat meer vrije tijd. Verder wil ik al proberen voor het najaar vooruit te werken. Lekker tegenstrijdig met de vrije tijd die ik benoemde, dus ik ga maar eens goed plannen. Moet lukken. Hoop ik. Of het ook echt is gelukt lees je in de volgende behind the scenes, of je volgt me gewoon op Instagram waar ik jullie tussendoor al op de hoogte houd.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

 1. Homemade by Joke schreef:

  Leuk om te lezen van de laatste drukke weken Lau al wist ik het meeste natuurlijk wel 😉
  Geniet van alle leuke dingen die op je pad komen omtrent je mooie nieuwe boek.
  De bingo op je verjaardag was echt hilarisch en lekker fanatiek 😉
  Nu je rust pakken en even bijtanken, zeker vandaag na de laatste twee drukke dagen.
  Liefs, mam ♥

 2. Linda schreef:

  Ik wilde even laten weten dat ik deze behind the scene stukjes altijd heel leuk vind om te lezen! Je recepten trouwens ook hoor ?.

 3. Linda schreef:

  Oh mag ik een keertje meedoen met die bingo ??

 4. Mariëlle schreef:

  Die Blond beker is leuk! 🙂

 5. Marion schreef:

  Hallo Laura,

  Ik kijk altijd uit naar je “Behind the scenes” stukjes. Hartstikke leuk om te lezen. Vorige week heb ik ook je 2e bakboek als verlaat verjaardagscadeautje thuis gekregen. Hartstikke mooi geworden!!!

  1. Laura Kieft schreef:

   Wat leuk om te horen! En dank je wel 🙂

 6. Lianne schreef:

  Wat een leuk stukje! Die bingo vind ik echt een heel goed idee! 🙂

 7. willy van ginkel schreef:

  Hoi Laura,

  De boeklancering is zeker geweest! en wat was het leuk en gezellig.

  Ik heb genoten van deze leuke en lekkere middag!! Iedere keer wanneer ik iets uit je nieuwe boek zal bakken denk ik er zeker met veel plezier aan terug!!

  Nogmaals ontzettend bedankt voor de toffe middag!!

  Lieve groet
  Willy van Ginkel

  1. Laura Kieft schreef:

   Wat leuk om te horen Willy! Vond het ontzettend leuk dat je erbij was 😀

 8. Ellen schreef:

  Hé Laura!

  Leuk stukje weer. Natuurlijk heb ik je nieuwe boek en ben ik al fanatiek aan het bakken geweest..
  Ik heb de chocolade pindakaas cake gemaakt.. ( misbaksel ) want de pindakaas was allemaal naar de bodem gezakt.. help, wat heb ik verkeerd gedaan??

  Groetjes Ellen

  1. Laura Kieft schreef:

   Misschien is je cake iets te luchtig geweest, maar het is niet raar dat het wat naar beneden zakt hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *