Zo kun je het best truffels bewaren

12

truffels bewaren

Met truffels bedoel ik natuurlijk die heerlijke Oreo truffels en Bastogne truffels, laten we daar maar gelijk duidelijk over zijn ๐Ÿ˜‰ . Ik ben gek op deze lekkernijen en plaatste de recepten daarom op Laura’s Bakery, maar ik had niet verwacht dat zรณveel mensen ze lekker zouden vinden en dat ze massaal gemaakt werden. Daarop volgde al snel de logische vraag van lezers: ‘Hoe moet ik de Oreo truffels bewaren?’. Wel, dat leg ik je vandaag uit. Net als datย je ze goed van te voren kunt maken. Dit geldt voor zowel de Oreo truffels als de Bastogne truffels.

truffels bewaren

In de koelkast

De recepten hebben MonChou als ingrediรซnt. Dat moet in de koelkast worden bewaard, de truffels dus ook. Doe ze in een afgesloten bakje om de chocola mooi te houden. Deze kan anders door vocht wit uitslaan.

In de koelkast blijven de truffels ongeveer 4-5 dagen goed. Je kunt ze dus prima een paar dagen van tevoren maken. Altijd handig wanneer je een high tea organiseert of gewoon even niet zoveel tijd hebt.

truffels bewaren

In de vriezer

Je kunt truffels zowel met, als zonder chocoladelaagje invriezen. Verpak ze goed luchtdicht, dan blijven ze tot wel 3 maanden goed. Als je ze met chocola invriest zou door condensvorming (=vocht) de chocola een beetje wit uit kunnen slaan. Laat ze dus het liefst (verpakt!) ontdooien in de koelkast, dan heb je hetย minste kans op condensvorming.

Op zoek naar de truffel recepten? Die vind je op Laura’s Bakery: Oreo truffels | Oreo truffels deluxe | Bastogne truffels

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

 1. chucky1012 schreef:

  Fijne bewaartips!
  Mooie foto’s van de lekkernijen ๐Ÿ˜‰

 2. Rianne schreef:

  En ze drogen dan niet uit? Dan maak ik ze vanmiddag voor mijn verjaardag zaterdag!

 3. Rianne schreef:

  Okay, ik heb 8 stuks alvast gedipt en de andere 8 doe ik morgenavond even. Waarom ik het gedeeld heb geen flauw idee. Kan ik 2 keer het pannetje uitschrappen:-)

 4. Rianne schreef:

  Lekker!!!deze komt zeker in mijn bewaarmap!

 5. Caroline Piek schreef:

  Hoi! Als je ze invriest kun je geen koekkruimels erover heen doen lijkt me? Groeten, Caroline

 6. Caroline schreef:

  Oh en ik ben benieuwd waar je die leuke papiertjes koopt. Had ze bij Woerdman gekocht maar die zijn veel te klein.

  Groeten, Caroline

 7. Anja schreef:

  Heb zoโ€™n zin om deze truffels te gaan maken voor de kerst!!!
  Als ik de bolletjes invries zonder chocolade, moeten ze dan eerst ontdooien of kunnen ze bevroren worden gedipt in de chocolade??
  Als ze eerst moeten ontdooien, hoe lang duurt dat en is dat dan in of buiten de koelkast??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *