Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Bastogne truffels

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 juli 2014
in Truffels & Bonbons, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Bastogne truffels 1a

De Oreo truffels die ik al eerder maakte waren op het blog, maar ook hier thuis, een groot succes. Ik besloot vrij snel dat ik hiermee moest gaan variëren en eigenlijk schoot er al gelijk een idee met Bastogne koeken en witte chocola in mijn hoofd. Ja, dat leek mij echt verrukkelijk. In de loop van de tijd had ik dit idee van Bastogne truffels wel behoorlijk verheerlijkt moet ik zeggen. Ik hoopte maar dat het resultaat niet tegen zou vallen. Nou, ik kan jullie vertellen dat het absoluut niet teleurstellend was! Echt waar, deze Bastogne truffels zijn goddelijk! Een hele verrassende smaak die je niet snel zou verwachten als je een truffel eet. Allemaal snel de keuken in dus!

Bastogne truffels 2a

Bastogne truffels 3a

Bastogne truffels 4a

Bastogne truffels 5a

Recept afdrukken

Bastogne truffels

Een heerlijk eenvoudig recept om zelf Bastogne truffels te maken. Je hebt alleen Bastogne koeken, monchou en witte chocolade nodig voor deze truffels.
Porties: 16 Bastogne truffels

Ingrediënten

  • 1 pak Bastogne koeken (260 gram)
  • 1 pakje Monchou (100 gram)
  • 350 gram witte chocola
  • 50 gram witte chocolate chips

Instructies

  • Begin met het fijnmalen van de Bastogne koeken tot fijne kruimels. Hou 2 eetlepels kruimels apart voor de decoratie.
  • Roer de MonChou door de koekkruimels. Als dit één geheel begint te worden voeg je de chocolate chips toe. Meng deze er goed en gelijkmatig doorheen.
  • Ik gebruik de chocolate chips van Funcakes, als je deze niet kunt vinden kan je natuurlijk ook een reep witte chocola in kleine stukjes hakken.
  • Rol in totaal 16 balletjes van het deeg. Zet deze op een bord of in een bakje en laat de basis van de truffels koelen in de koelkast. Laat ze hier zeker een uur in staan. Het dippen in de chocola gaat veel prettiger als de balletjes goed gekoeld zijn. Heb je haast? Je kunt ze ook even in de vriezer zetten.
  • Als de balletjes bijna uit de koelkast of vriezer kunnen begin je vast met het smelten van de witte chocola.
  • Dip de balletjes één voor één in de chocola en laat ze boven het schaaltje nog een beetje uitdruipen. Zet ze dan op een vel bakpapier en strooi er een beetje van de achtergehouden koekkruimels overheen terwijl de chocola nog gesmolten is.
  • Laat de chocola helemaal uitharden. Dan kun je eventueel overtollige chocola aan de onderkant er afbreken of wegsnijden.
Bewaren

Smikkel je ze niet direct op en wil je ze nog even bewaren? Lees hier hoe je de Bastogne truffels het best kunt bewaren.

Bastogne truffels 6a

Zet een lekker kopje thee, nestel je in een hoekje van de bank en geniet van deze Bastogne truffels!

Vorige post

Volgende post

Volkorenbrood
10x bijzondere regenboog taarten

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
0

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
6

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 102

  1. Marja Nuis says:
    7 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! En met ingredienten die makkelijk te koop zijn. Maar dat dippen in de chocolade, doe je dat met je vingers? Die chocolade is wel heet lijkt me…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik haal ze met een speciaal vorkje voor bonbons uit de chocola, maar je kunt ook goed een gewone vork gebruiken om ze uit de chocola te halen.

      Beantwoorden
      • Remko says:
        1 jaar geleden

        Tip: je kan er ook een houten prikker in steken voor je ze in de koeling steekt. Handig om daarna in de chocolade te dopen, en kids love it! (Volwassenen ook trouwens ☺️)
        Combinatie met de “Ruby” chocolade van callebaut is trouwens ook heel lekker! Het licht fruitige van deze chocolade combineert verrassend goed met de bastogne en oogt heel mooi voor bv valentijn.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Heel slim ja! Thanks!

          Beantwoorden
  2. Petra says:
    7 jaar geleden

    Je moet wel heel stevig in je schoenen staan wil je dit kunnen weer staan…

    Beantwoorden
  3. meike says:
    7 jaar geleden

    Waar heb jij die papieren vormpjes gekocht? En wat ziet dit er zaaaalig uit

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ze zijn van het merk House of Marie, bij verschillende winkels te koop.

      Beantwoorden
  4. Marlissa says:
    7 jaar geleden

    Oeh ziet er weer te lekker uit!

    Beantwoorden
  5. Bea says:
    7 jaar geleden

    Dit wil ik ook eens maken ,ze zien er heel lekker uit.Maar in België hebben we geen monchou kaas, wat zou ik in plaats mogen gebruiken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      je kunt het ook met philadelphia proberen, het moet dan misschien iets langer in de koelkast omdat deze kaas wat zachter is.

      Beantwoorden
    • Eli says:
      7 jaar geleden

      In België verkopen ze wel monchou kaas namelijk bij de Albert Heijn.

      Beantwoorden
  6. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Wat zien ze er leuk en lekker uit!

    Beantwoorden
  7. Dinja says:
    7 jaar geleden

    Dit moet ik zeker eens een keer proberen! Ik ben dol op Bastogne 😀

    Beantwoorden
  8. Maxime says:
    7 jaar geleden

    Deze ga ik zeker eens maken, lijkt me echt een super lekker recept!

    Beantwoorden
  9. Amy says:
    7 jaar geleden

    Hmmmm klinkt zo heerlijk

    Beantwoorden
  10. Anne-Marie says:
    7 jaar geleden

    Ze staan in de koelkast! Wel dom foutje gemaakt: vergeten twee eetlepels apart te houden voor decoratie 🙁 Echt heel dom.. Heb je nog andere tips daarvoor? Haha.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Sprinkles! 😀

      Beantwoorden
  11. Rebecca says:
    7 jaar geleden

    Wow die zien er echt super lekker uit! Daar heb ik nu ook zin in 😉

    Beantwoorden
  12. Nikki says:
    7 jaar geleden

    Deze van de week gemaakt. wat een machtig machtig stukje heerlijkheid.
    Merkte wel dat naarmate ik bij de laatste bollen kwam het dippen steeds moeilijker werd, het is dan denk ik beter om ze een voor een uit de koelkast te halen dat het dan makkelijker gaat. Ze waren trouwens een onwijze hit 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Met warm weer kun je ze inderdaad beter in delen uit de koelkast halen, dan hoef je ook niet gehaast te werk te gaan.

      Beantwoorden
  13. Angela says:
    7 jaar geleden

    Ze waren echt super!! Heb ze gister uitgeprobeerd, kei goed gelukt, en mega lekker! Ga zo door met al die lekkere recepten! Het fijne aan dit recept was ook dat je geen ingewikkelde / bijzondere materialen nodig hebt!

    Beantwoorden
  14. Fenneke says:
    7 jaar geleden

    Heerlijk!!!! Dank je wel voor het recept…!
    Ik had geen witte chocola alleen pure en daarom ook maar andere koekjes genomen, maar ook met American cookies en pure chocolade is dit heerlijk!!!
    En vooral… simpel om te maken en ze zien er heel sjiek uit 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Klinkt ook heerlijk! Het is een ideaal recept om lekker mee te variëren!

      Beantwoorden
  15. Jolien says:
    7 jaar geleden

    Wat een ongelooflijk, super machtig hapje heerlijkheid!!!!
    Geweldige ontdekking!!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      haha, ze zijn lekker he! (en machtig inderdaad 😛 )

      Beantwoorden
  16. Linda says:
    7 jaar geleden

    Vandaag heb ik ze samen met mijn moeder gemaakt. Ze zijn heerlijk!!

    Beantwoorden
  17. Ella says:
    7 jaar geleden

    Ik heb vanmiddag geprobeerd ze te maken. De basis is heel goed gelukt maar bij het smelten van de chocola ging het mis. Ik heb de chocola au bain marie verwarmt maar het werd juist één grote harde klont. Heb je hiervoor een tip?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      kan het zijn dat je kom met chocola in het water hing? Dan wordt het te heet en kan het inderdaad een klont worden. Anders kun je ook nog cacaoboter gebruiken (of mycryo) om het te verdunnen

      Beantwoorden
  18. sandra says:
    7 jaar geleden

    Supersupersupersuperlekker!!!
    Deze ga ik nog vaak maken.
    Succes is verzekerd.

    Beantwoorden
  19. Joanne says:
    7 jaar geleden

    Wat een superleuk en makkelijk recept! Ze staan nu in de koelkast uit te harden. Ben zeer benieuwd! Ik heb er wat gesmolten pure chocolade overheen gedrapeerd in plaats van de kruimels er op te strooien.
    Wel heb ik er +/- 35 gemaakt in plaats van 16 (hoef ik me minder schuldig te voelen, want wat een caloriebommetjes zijn dit). Alles bij elkaar is ongeveer 3800 kilocalorieën. Delen door 16 is 237,5 kcal per stuk. (Of in mijn geval, 108 kcal per stuk). Tip: maak ze dus wat kleiner als je niet zoveel kcal wil binnenkrijgen. 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dat is nu precies de reden dat ik nergens calorieën bij zet 😉 😛 maar kleintjes maken is ook zeker een goed idee!

      Beantwoorden
  20. Amber says:
    7 jaar geleden

    Mijn buurman had ze gister gemaakt, hij kwam er dus mee aan en het was zo lekker! Ik ga het morgen proberen. Maar hoe kan je die Bastogne koeken verkruimelen zonder zo’n machine die heb ik namelijk niet…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je zou ze ook in een gripzak kunnen doen en hier met een deegroller op slaan. Duurt wat langer, maar werkt ook. Als je een staafmixer hebt zou je die kunnen gebruiken zodra de stukjes klein zijn 😉

      Beantwoorden
    • Marleen says:
      6 jaar geleden

      Ik gebruik zo’n mojito stamper en een beslagkom. Gaat ook goed 🙂

      Bij het maken van kleinere balletjes (15 gram) gebruik ik een knoflook-hand-pers om de chocoladereep klein te krijgen, ik snij 1 blokje in vieren en doe ik er twee tegelijk in een knoflook-hand-pers. Je krijgt dan een soort hagelslag die je makkelijk door het mengsel kan kneden.

      Beantwoorden
  21. Klaas Eenkhoorn says:
    7 jaar geleden

    Dank voor dit recept. Heb inmiddels een variant met molentjes speculaas en een variant met kruidnoten gemaakt. Beide met melk chocolade.
    Ook heb ik ze met cookie dough gemaakt met amandelmeel in plaats van bloem en pure chocola. Dan krijg je glutenvrije truffels.
    Bij de kruidnoten heb ik wat meer monchou moeten toevoegen anders werden ze te droog. Verder zijn ze heerlijk!
    Voor elk seizoen is zo wel een truffel te bedenken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      leuk is het variëren met smaken hè? Hier staat ook nog een speculaas variant op de planning om te maken en ik heb nog veel meer ideetjes! 🙂

      Beantwoorden
  22. Wendy says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Je smelt dus alle chocolade ipv 2/3 en daarna 1/3 toevoegen?
    Krijg je dan wel een mooi knapperig chocoladelaagje?
    Wil ze graag gaan maken want lijken me heerlijk!

    Groetjes, Wendy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja dat klopt, op deze manier kun je ook redelijk goed tempereren.

      Beantwoorden
  23. Joyce says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze nu 2x gemaakt, wat zijn ze lekker. Krijg super reacties.
    Vraagje…..hoe lang zou je ze maximaal kunnen bewaren in de koelkast?

    bakgroetjes Joyce

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ze redden het hier nooit lang, maar zo’n 4-5 dagen moet lukken. De truffel wordt goed afgesloten door de chocola waardoor hij langer houdbaar is.

      Beantwoorden
  24. Nikki says:
    6 jaar geleden

    Ik ga deze maken morgen ,maar ipv monchoutaart mascarpone kan dit

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb het nog niet geprobeerd. Ik zou dan wel minder toevoegen omdat mascarpone meer vocht bevat dan Monchou. Anders kun je geen balletjes meer draaien.

      Beantwoorden
  25. bep den hartog says:
    6 jaar geleden

    De Bastogne truffels, lijken me erg lekker, hoop ze zeker een keer te maken.

    Beantwoorden
  26. Jutta says:
    6 jaar geleden

    Het moest verboden worden….. zooooo lekker!!!

    Beantwoorden
  27. Heidi says:
    6 jaar geleden

    en hoe lang kun je ze bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ongeveer 4-5 dagen (in de koelkast)

      Beantwoorden
  28. Joëlle says:
    6 jaar geleden

    Heb net deze truffels gemaakt!! Morgen proeven, laura ik geniet van jou blog/site!! Ben beginnende bakker en haal zoveel inspiratie van jou vandaan!! Ga zo door, groetjes joëlle!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dankjewel! 🙂 Hopelijk vind je de truffels lekker 😀

      Beantwoorden
      • Joëlle says:
        6 jaar geleden

        Ze waren goddelijk!! Ga van het weekend gelijk de oreo truffels ook uitproberen ^^

        Beantwoorden
  29. Jantina Van Zijtveld says:
    6 jaar geleden

    Goeiemorgen, ik heb ze voor moederdag gemaakt. Heb ze nog niet geproefd, want aantal helaas beperkt tot 5 stuks. Ik hield de chocolade niet gesmolten. Misschien een idee om te vermelden hoe je de chocolade smelt..ik heb het gewoon in een pan op vuur gezet..vanmiddag hoor ik of project geslaagd is:-)

    Groet,
    Jantina

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Smelten kan op heel veel verschillende manieren. Direct in de pan heeft wel als risico dat de chocola verbrandt en niet meer goed te smelten is, dan kun je het beter au bain marie smelten.

      Beantwoorden
  30. ozge says:
    6 jaar geleden

    Beste Laura,

    Waar koop jij de witte choco chips?

    Xx

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Deze zijn van het merk Funcakes, die kun je bij taartdecoratie winkels kopen.

      Beantwoorden
  31. Jo says:
    6 jaar geleden

    Ik heb deze truffels gemaakt en ik vond ze zelf erg lekker. Wel gelijk uit de koelkast opeten met een flinke kom thee er bij want anders vond ik ze te machtig. Ik heb ze aan een paar mensen laten proeven die er niet weg van waren. Zij vonden ze veel te machtig. Is er een manier om ze wat minder machtig te maken. Misschien een droog bicuitje door het mengsel doen ipv alleen maar bastogne?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt proberen wat aan de smaak te veranderen, maar makkelijker is om gewoon kleinere truffels te maken.

      Beantwoorden
      • Jo says:
        6 jaar geleden

        Da’s een goed idee, dat zal ik volgende keer doen!

        Beantwoorden
  32. Sue says:
    6 jaar geleden

    Kun je ook mascarpone gebruiken misschien??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt het proberen, maar ik denk dat het niet stevig genoeg is.

      Beantwoorden
  33. stella says:
    5 jaar geleden

    Truffels waren:wauw!
    vielen goed in de smaak bij de kids (31 & 28)
    Vandaag ga ik de chocolademelktruffels proberen
    Gaat vast goedkomen
    alhoewel,bang voor mijn volle lijn?

    Beantwoorden
  34. stella says:
    5 jaar geleden

    Laura
    al heel wat van je recepten geprobeerd,delicious!!!!
    Ook de oreo en bastogne truffels vielen goed in de smaak
    ga vandaag de chocolademelk truffels proberen

    Beantwoorden
  35. stella says:
    5 jaar geleden

    Laura
    HELP!!!!ganache is megafoon hard,wat te doen?????

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Even verwarmen 🙂

      Beantwoorden
  36. stella says:
    5 jaar geleden

    Mega

    Beantwoorden
  37. Loulou says:
    5 jaar geleden

    Wauuwww wat een heerlijk recept! Uitgedeeld voor m’n verjaardag en meteen aan iedereen het recept moeten geven.. Uniek heerlijk hapje. Tip: probeer het ook eens met chocolate chip coockies als vulling met melkchocolade aan de buitenkant, ook heerlijk! Thanksss!

    Beantwoorden
  38. Marloes says:
    5 jaar geleden

    Hai,

    Is het beter om de Monchou op kamertemperatuur te hebben of kan ik nu aan de slag en de Monchou uit de koelkast halen?
    Alvast bedankt!

    Groetjes Marloes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik voeg hem vaak toe direct uit de koelkast, kan dus prima 🙂

      Beantwoorden
      • Marloes says:
        5 jaar geleden

        Dank je wel!
        Heb de truffels uiteindelijk pas vandaag gemaakt en de monchou op tijd uit de koelkast gehaald (las je antwoord pas later). Nu wachten tot het uur voorbij is….
        Tot nu toe ziet het er al heerlijk uit!
        Groetjes Marloes

        Beantwoorden
  39. wendy says:
    5 jaar geleden

    Gisteren ochtend gemaakt… ze hebben de avond niet gehaald zo lekker waren ze..
    Aankomende week maar weer eens maken… Of toch een andere??? Hihihi
    Had overigens melkchocolade gebruikt….

    Beantwoorden
  40. Pien says:
    5 jaar geleden

    Ben ze nu aan het maken en moet zeggen dat het mengsel zonder chocola ook al lekker is 🙂 Moet je de chocolade tempereren of kan je gewoon au bain Marie doen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      tempereren is het mooist, maar gewoon au bain marie smelten kan ook prima

      Beantwoorden
  41. Marjolijn says:
    5 jaar geleden

    Deze vielen heel erg in de smaak! Super makkelijk te maken en dan een heerlijk resultaat. Zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader voor iedereen 🙂

    Beantwoorden
  42. Rianne says:
    5 jaar geleden

    Ha laura,
    Mijn collega wil graag iets lekkers met liqor 43 erin.
    Nu dacht ik dan maak ik deze afgrijselijk lekkere truffels met een scheutje likeur erdoorheen.
    Kan dat? En zo ja, hoeveel is dan ongeveer nodig/mogelijk?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb er nog nooit mee geëxperimenteerd, maar zou het gewoon proberen 😉 Je zou iets minder monchou kunnen gebruiken en dan een klein scheut liqor 43. Hoeveel durf ik niet te zeggen, begin met een eetlepel en voeg na mengen steeds een beetje toe tot je een fijn ‘deegje’ hebt.

      Beantwoorden
  43. Chaimae says:
    5 jaar geleden

    Hi,
    Ik heb een vraagje.. Kan ik de cakepops ook invriezen?

    Liefs,
    Chaimae

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hier lees je meer over het bewaren: http://www.handigebaktips.nl/zo-kun-je-het-best-truffels-bewaren/

      Beantwoorden
  44. Gerard says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk zijn ze, alleen dat smelten van witte chocolade een echt drama is staat niet in het recept. Ik zou het alsnog vermelden en tips geven hoe je dit het beste kunt doen.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Chocola kun je altijd het best au bain marie smelten, zeker witte chocola omdat die niet goed tegen hitte kan.

      Beantwoorden
  45. Lisanne says:
    5 jaar geleden

    Hoi! De basis voor deze truffels staan uit te harden in de koelkast. Als ik nou straks in de chocola heb getipt, gaan ze dan weer terug de koelkast in of laat ik de chocola buiten de koelkast harden? Het is best een warme temperatuur vandaag (23graden) …

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt ze prima in de koelkast zetten. Bewaar ze hier ook (maar wel in een afgesloten bakje)

      Beantwoorden
  46. Cynthia says:
    4 jaar geleden

    Gisteren gemaakt na een tip van een vriendin.
    Wat een heerlijkheid! Ze vielen hier goed in de smaak bij iedereen.
    Hier overigens geen problemen gehad met het smelten van de witte chocolade, heb het au bain marie gedaan.
    Op verzoek ga ik ze voor de jaarwisseling weer maken samen met de oreo variant.

    Beantwoorden
  47. Laura says:
    4 jaar geleden

    Hoi,

    Gisteren de truffels voor het eerst gemaakt en ze zijn heerlijk!!
    Alleen het balletjes draaien ging erg moeizaam bij mij..alles viel telkens uit elkaar en bleef slecht plakken. Enig idee hoe ik dit de volgende keer beter kan doen?

    Groetjes, Laura

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je zou iets meer monchou (of minder koekjes) kunnen gebruiken.

      Beantwoorden
  48. Nina says:
    4 jaar geleden

    Ik heb de truffels vandaag gemaakt en ze zijn echt onwijs lekker! De combinatie van bastogne met monchou is heerlijk en dan nog een laagje witte chocolade eromheen, mmm. Leuk ook dat het helemaal niet moeilijk is maar er wel erg mooi uitziet. Ik heb wel de stukjes chocola die door het bastogne-monchou mengsel moesten weggelaten, omdat het niet lukte om kleine stukjes van de reep te snijden.

    Beantwoorden
  49. Romy says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Vorig jaar heb ik deze truffels met kerstmis gemaakt. Ik heb er toen met eetbare verf nog een gezichtje op geverfd zodat het sneeuwpopjes waren. Een groot succes!!!

    Dit jaar wil ik ze graag weer maken, maar met een andere vulling. Ik wil ze graag met red velvet cake maken, maar weet niet zo goed hoe.. Kan ik de hoeveelheid bastogne gewoon vervangen door red velvet cake?

    Ik hoop dat je de tijd kan vinden om mij een berichtje te sturen! 🙂 Veel recepten van je blog ga ik deze kerst in kleine aantallen maken: ik ben verantwoordelijk voor de hapjes voor overdag! Er staat alleen zoveel lekkers op je blog, dat ik bang ben dat we ’s avonds geen honger meer hebben hihi, een heel fijn luxeprobleem!

    Groetjes Romy

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je krijgt dan wel andere verhoudingen. Ik zou gewoon beetje voor beetje de monchou aan de cake kruimels toevoegen.

      Beantwoorden
  50. Marjolein says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura

    Ben nu bezig deze heerlijk uitziende truffels te maken samen met mijn zoontje van 6. We kunnen al niet wachten om te proeven! Wat een pret ?

    Beantwoorden
  51. Esther says:
    2 jaar geleden

    Hoi!

    Het ziet er echt super lekker uit, maar helaas mag ik sinds iets meer dan een maand geen gluten.
    Heb je ook tips waar ik de bastogne dan mee kan vervangen?

    Alvast bedankt 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee helaas, ik ken geen alternatief dat op bastognekoeken lijkt.

      Beantwoorden
      • Esther says:
        2 jaar geleden

        Oh, en met een ander koekje dan? Van mij hoeft het niet per se op bastogne te lijken.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          In principe is ieder koekje geschikt.

          Beantwoorden
          • Esther says:
            2 jaar geleden

            Dus glutenvrije speculaasjes bijv zou ook kunnen?

          • Laura Kieft says:
            2 jaar geleden

            Dat kan ja.

  52. Chantal says:
    2 jaar geleden

    Wat een leuk en lekker recept! Thnx!

    Beantwoorden
  53. Lesley says:
    2 jaar geleden

    Super leuk recept.

    Alleen krijg ik de balletjes niet zo kleverig.
    Wat kan je daar het beste aan doen.

    Ik heb je recept van de speculoos truffels gedaan uit het bakboek.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Oh dat is gek! Je kunt je handen nat maken met het rollen van de balletjes of iets extra roomkaas toevoegen.

      Beantwoorden
  54. Esther says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura,

    Alweer een fantastisch recept :)! Inmiddels al heel wat lekkers vanaf jou site gemaakt! Ik heb alleen ruzie met witte chocolade smelten. Heb al verschillende merken geprobeerd (ook duurdere) en zowel helemaal au bain-marie en deels au bain-Marie en de rest koud toevoegen, maar chocolade blijft veel te dik om te dopen. Heb jij nog tips voor een merk dat goed smelt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik gebruik meestal de chocolade van callebaut, maar in principe heb ik er nooit problemen mee. Met witte chocolade moet je wel altijd oppassen dat je het op lage temperatuur smelt, anders verbrandt het een beetje en wordt het dik.

      Beantwoorden
  55. Wendy says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,

    wat een leuk recept is dit! Ik wil dit graag voor mijn verjaardag maken, maar ik heb een vraag. Ik kan niet tegen melk, nu kan ik de witte chocola wel vervangen voor chocola op rijstbasis, maar weet jij misschien waarvoor ik de monchou kan vervangen? Er mag geen sojamelk of dierenmelk inzitten.

    Alvast bedankt voor je antwoord!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Volgens mij kun je lactosevrije roomkaas in de supermarkt vinden, dat zou ook moeten werken!

      Beantwoorden
      • Wendy says:
        9 maanden geleden

        Lactosevrije producten zijn helaas van koemelk gemaakt en ik kan niet tegen koemelk eiwitten

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          In dat geval zou je het beste voor kokosroom bijvoorbeeld kunnen kiezen.

          Beantwoorden
          • Wendy says:
            9 maanden geleden

            Oké dankjewel!

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yBMeDtVql_gAX_4n4cM&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ae7ab68bbf813420c6004455849f320c&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=7aa696911018d9296e389e1b93a4991d&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
10x bijzondere regenboog taarten

10x bijzondere regenboog taarten

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-0

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-6

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan