Mijter koekjes

13

mijter koekjes 1a

In het verleden decoreerde ik al eens koekjes voor Sinterklaas. Ik toverde niet alleen de Sint om tot koekje, ook zijn pieten moesten eraan geloven. Alleen, dat waren wel iets ingewikkeldere koekjes. Dit jaar zocht ik naar een idee dat lekker eenvoudig was. Een idee waardoor je je niet direct laat tegenhouden omdat het er zo ingewikkeld uit ziet. Er ging veel door mijn hoofd, maar toen ik nog even naar mijn Sinterklaas koekjes keek, wist ik het. Ik zou alleen zijn mijter maken! Het is een eenvoudig koekje geworden door het simpele ontwerp, maar ook omdat je tussendoor niet hoeft te wachten tot de icing droog is. Ik vertel je uiteraard hoe je ze zelf ook kunt maken!

mijter koekjes 2a

Mijter koekjes

Zijn deze Mijter koekjes niet ontzettend leuk? Ze zijn erg eenvoudig te maken en smaken heerlijk. Zeker uitproberen dus!
Porties: 30 tot 35 koekjes

Ingrediënten

 • mijter koekjes (suikerkoekjes of chocolade suikerkoekjes – half recept is voldoende)
 • Royal Icing (half recept is voldoende)
 • 2 x spuitmondje #2 (Wilton)
 • 2 spuitzakken + adapters
 • Deze kleuren icing heb je nodig
 • geel = Wilton Golden Yellow
 • rood = Americolor Tulip Red

Instructies

 • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
 • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
 • Met de rode icing zet je eerst de buitenste lijnen van de mijter, daarna vul je het gemaakte vlak op met dezelfde icing. Schud of tik met het koekje zodat de icing mooi gelijkmatig verdeeld is. Nu de rode icing nog nat is, pak je gelijk de gele icing. Maak eerst de buitenste omlijning, iets kleiner dan dat je net bij de rode deed. Als laatst zet je het kruisje op de mijter.
 • Laat de icing helemaal uitharden.
 • Zie je wel hoe makkelijk het is om deze mijter koekjes te maken? Ik denk dat je nog langer bezig bent met bakken, dan met decoreren. Het zal niet veel verschillen in tijd in ieder geval.
Tips

Ik heb een sinterklaas uitsteker waar ik alleen de mijter van gebruikte, maar je zou ook van een ruitje de mijter kunnen maken door er een stukje af te snijden.

Bewaren

De koekjes worden door het vocht uit de icing wat zachter. Heb je ze liever knapperig? Lees hier hoe je je koekjes knapperig maakt en kunt bewaren.

mijter koekjes 3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

 1. Nicole schreef:

  Erg leuk gedaan!

 2. Margot schreef:

  Wat zijn ze leuk!

 3. Wat ziet dit er ontzettttend leuk uit! Erg leuk gedaan. Vinden de kids vast fantastisch om te zien en te eten.

 4. Juudith schreef:

  Super leuk zeg! En niet te moeilijk! ik hou der van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *