Hoera, mijn neefje is geboren! En ik ben nu dus officieel tante Laura. Geweldig vind ik dat en ik kan geen genoeg van hem krijgen. Deze geboorte citroencake met muisjes maakte ik al voordat mijn kleine neef geboren werd, maar ik vind het extra leuk om het recept nu met jullie te kunnen delen.
Geboorte citroencake met muisjes voorbereiden
Hoewel er absoluut niks mis is met beschuit met muisjes, kan het ook heel leuk zijn om iets anders aan je kraamvisite te serveren. Ik hoor namelijk nogal eens dat hoogzwangere vrouwen tijdens de laatste weken voor de bevalling graag de keuken induiken. Enerzijds als afleiding, maar ook om de vriezer alvast vol te stoppen met gezonde maaltijden voor tijdens de kraamperiode. Wie weet heb je ook wel zin om deze geboortecake te bakken! Het is in ieder geval goed voor te bereiden.
Je hebt meerdere opties als je deze cake verder van tevoren wil maken voor je kraamvisite. Je kunt de cake alvast bakken en in losse stukken invriezen. De roomtopping kan bereid worden als het eenmaal zo ver is, deze is ongeveer drie dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt de room ook los invriezen, dit zou ik dan in kleine porties doen.
Een andere optie is dat je de cake al maakt met roomtopping en op deze manier invriest, dan moet je wel de muisjes achterwege laten want deze zullen kleur afgeven. Dit heb ik zelf nog niet eerder zo gedaan, maar dit moet prima werken. Laat de cake ontdooien in de koelkast (en bewaar de cake hier ook tot het moment van serveren – vergeet de muisjes dan ook niet!).
En dan nog een tip voor iedereen met een zwangere om zich heen: verras kersverse ouders tijdens je kraamvisite met deze geboorte citroencake met muisjes. Zo neem je ze wat gedoe uit handen en lekker eten is nu eenmaal een geweldig cadeau.
BAKTIP: Voor het raspen van de citroen gebruik ik de rasp van Microplane. Deze heeft een goede grip en raspt erg fijn.
Hoi!
Super leuk recept, hoe lang kan je hem in de vriezer bewaren denk je?
Groet Ineke
Ongeveer 3 maanden. 🙂
Deze cake ga ik zeker maken, leuk recept. Maar wat voor yoghurt gebruik je?
Ik vind zelf volle yoghurt het meest geschikt 🙂
Waarom gebruik je zonnebloemolie in dit recept en bijvoorbeeld geen gesmolten boter.
Helma
Dat geeft een zachtere cake als resultaat (olie stijft niet op als het afkoelt, boter wel). Maar het kan met beiden hoor.
Dank voor je snelle reactie en duidelijk antwoord. Ik ga deze cake zeker een keer maken!
Leuk deze ideeen ipv beschuit. Klopt het dat er sap én rasp van een hele citroen in moet? Ik vind de cake vrij zuur uitvallen. Terwijl ik er al wat extra suiker in had gedaan.
Dat klopt! Het is een citroencake dus daar mag het ook zeker naar smaken. Je kunt naar eigen smaak natuurlijk altijd minder citroen toevoegen, of een kleintje gebruiken.
Kunnen deze hoeveelheden ook voor een gewoon cakeblik?
Dat durf ik je niet precies te zeggen, want dat heb ik niet getest. Je kunt het even vergelijken met andere cake recepten qua hoeveelheid.
Kan de topping een dag van te voren al op de cake? Of enkel wanneer het gegeten wordt.
Ja hoor dat kan zeker! De muisjes wel het beste vlak voor het serveren (anders kunnen ze kleur afgeven).
Ik bedoel met topping de room voor de duidelijkheid