
Chocoladeflikken zijn ontzettend snel gemaakt en je maakt er gemakkelijk een grote lading van. De flikken hoeven namelijk alleen maar afgetopt te worden met wat roze of blauwe muisjes. Dat leek me ideaal voor een kraamvisite hapje. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen welke chocolade je gebruikt. Persoonlijke vind ik zowel pure, melk- en witte chocolade op hun eigen manier goed smaken met muisjes, dus kies vooral de chocolade die jullie thuis het lekkerst vinden.

Chocoladeflikken met muisjes
Ingrediënten
- 200 gram chocolade (naar keuze)
- muisjes roze of blauw
Instructies
- Smelt 2/3 van de chocolade, in dit geval 135 gram, au bain-Marie. Zodra alle chocolade is gesmolten haal je de kom van de pan af en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is.
- Laat de chocolade afkoelen. Het is belangrijk dat de chocolade de juiste temperatuur heeft voordat je het gaat verwerken voor de flikken. Hoe je dat precies doet en waarom lees je in dit artikel over chocolade tempereren zonder thermometer.
- Leg een vel bakpapier klaar op een snijplank (dan kun je het straks makkelijker verplaatsen). Zodra de chocolade getempereerd is schep je met een kleine lepel een beetje chocolade op het bakpapier. Tik even met de lepel tot alle chocolade er vanaf is in het midden van de chocoladeflik, je zult zien dat het nu ook gelijk wat uitloopt. Mijn flikken waren zo’n 5 cm in diameter. Herhaal dit proces tot alle chocolade op is.
- Strooi muisjes naar keuze op ieder stukje chocolade. Laat de chocoladeflikken volledig uitharden.
In plaats van muisjes kun je natuurlijk ook roze of blauwe M&M’s, smarties of andere strooisels gebruiken.
In een afgesloten trommel op een donkere en koele plek. De flikken kun je enkele weken bewaren afhankelijk van de gebruikte chocolade en noten. Houd 2-3 weken als max aan, dan zit je altijd goed.
Dit is een van de eerste recepten die naar boven komt onder het kopje ‘glutenvrij’, maar muisjes zijn niet glutenvrij.