Chocoladeflikken met muisjes

Chocoladeflikken met muisjes
37

Chocoladeflikken zijn ontzettend snel gemaakt en je maakt er gemakkelijk een grote lading van. De flikken hoeven namelijk alleen maar afgetopt te worden met wat roze of blauwe muisjes. Dat leek me ideaal voor een kraamvisite hapje. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen welke chocolade je gebruikt. Persoonlijke vind ik zowel pure, melk- en witte chocolade op hun eigen manier goed smaken met muisjes, dus kies vooral de chocolade die jullie thuis het lekkerst vinden.

Chocoladeflikken met muisjes

Chocoladeflikken met muisjes zijn een perfect voorbeeld van een feestelijk kraamhapje dat zich ontzettend makkelijk in een grote hoeveelheid laat voorbereiden.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

 • 200 gram chocolade (naar keuze)
 • muisjes roze of blauw

Instructies

 • Smelt 2/3 van de chocolade, in dit geval 135 gram, au bain-Marie. Zodra alle chocolade is gesmolten haal je de kom van de pan af en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is.
 • Laat de chocolade afkoelen. Het is belangrijk dat de chocolade de juiste temperatuur heeft voordat je het gaat verwerken voor de flikken. Hoe je dat precies doet en waarom lees je in dit artikel over chocolade tempereren zonder thermometer.
 • Leg een vel bakpapier klaar op een snijplank (dan kun je het straks makkelijker verplaatsen). Zodra de chocolade getempereerd is schep je met een kleine lepel een beetje chocolade op het bakpapier. Tik even met de lepel tot alle chocolade er vanaf is in het midden van de chocoladeflik, je zult zien dat het nu ook gelijk wat uitloopt. Mijn flikken waren zo’n 5 cm in diameter. Herhaal dit proces tot alle chocolade op is.
 • Strooi muisjes naar keuze op ieder stukje chocolade. Laat de chocoladeflikken volledig uitharden.
Tips

In plaats van muisjes kun je natuurlijk ook roze of blauwe M&M’s, smarties of andere strooisels gebruiken.

Bewaren

In een afgesloten trommel op een donkere en koele plek. De flikken kun je enkele weken bewaren afhankelijk van de gebruikte chocolade en noten. Houd 2-3 weken als max aan, dan zit je altijd goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

 1. Jasmijn schreef:

  Dit is een van de eerste recepten die naar boven komt onder het kopje ‘glutenvrij’, maar muisjes zijn niet glutenvrij.

 2. Joelle schreef:

  Welke chocolade adviseer je om te gebruiken?

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik gebruik Callebaut, maar elke chocoladesoort die je lekker vindt kun je gebruiken.

   1. Joëlle schreef:

    Dank je wel, ik heb Callebaut staan?

 3. Elise schreef:

  Hoi,

  Kun je dit ook invriezen?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Deze flikken blijven luchtdicht buiten de vriezer al best een poos houdbaar. Zo’n 2-3 weken ongeveer. Chocolade invriezen kan, maar het is wel van belang dat ze luchtidcht worden ingevroren. Het kan wel zijn dat er bij het invriezen een witte aanslag ontstaat op de flikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *