Chocoladeflikken zijn ontzettend snel gemaakt en je maakt er gemakkelijk een grote lading van. De flikken hoeven namelijk alleen maar afgetopt te worden met wat roze of blauwe muisjes. Dat leek me ideaal voor een kraamvisite hapje. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen welke chocolade je gebruikt. Persoonlijke vind ik zowel pure, melk- en witte chocolade op hun eigen manier goed smaken met muisjes, dus kies vooral de chocolade die jullie thuis het lekkerst vinden.
Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk het artikel de lekkerste geboortetraktaties voor originele ideeën. Of bekijk hier alle geboorte recepten van Laura’s Bakery op één plek!
Dit is een van de eerste recepten die naar boven komt onder het kopje ‘glutenvrij’, maar muisjes zijn niet glutenvrij.
Welke chocolade adviseer je om te gebruiken?
Ik gebruik Callebaut, maar elke chocoladesoort die je lekker vindt kun je gebruiken.
Dank je wel, ik heb Callebaut staan?
Hoi,
Kun je dit ook invriezen?
Deze flikken blijven luchtdicht buiten de vriezer al best een poos houdbaar. Zo’n 2-3 weken ongeveer. Chocolade invriezen kan, maar het is wel van belang dat ze luchtidcht worden ingevroren. Het kan wel zijn dat er bij het invriezen een witte aanslag ontstaat op de flikken.