Deze prachtige blueberry-lemon babyshower taart maakte ik voor de babyshower van mijn zusje. Die vond begin maart plaats, en vandaag -27 mei- is ze uitgerekend! De baby zit momenteel nog lekker op zijn plek en laat zich nog niet zien, maar zoals je begrijpt ben ik heel erg nieuwsgierig naar mijn kleine neefje.
Ik kon natuurlijk geen babyshower voorbij laten gaan zonder dat ik daar een lekkere en mooie taart voor zou maken. De keuze viel op een ombre taart, uiteraard in het blauw voor de nieuwste telg in de familie. De binnenkant bestaat uit een citroencake met blauwe bessen. Een van mijn favoriete combinaties die ik maar wat graag gebruik zodra het zonnetje in het voorjaar zich voor het eerst laat zien.
Het was een heerlijke taart waar iedereen van heeft zitten smullen. Hier kun je trouwens een paar foto’s zien van de babyshower zelf. Iedereen nam heerlijke zelfgemaakte hapjes mee, we kletsten wat af en speelden ook nog een leuk 30 seconde spel in babythema. Dat laatste zorgde voor veel hilariteit.
Meer babyshower recepten en kraamhapjes
Van alle babyshower-/kraam-/geboorterecepten is deze taart wel echt het klapstuk, maar ik heb nog meer voor jullie in de aanbieding. Van kleine gebakjes tot een assorti aan kleine hapjes die ideaal zijn voor babyshowers en kraambezoek. Hier vind je alle recepten in dit thema, deze hieronder zijn mijn favorieten die ik erbij pak wanneer er een baby op komst is:
Hoi Laura,
Het recept ziet er geweldig uit en ik wil deze taart graag maken voor de babyshower van mijn beste vriendin. Hoe groot is de taartvorm die je gebruikt hebt qua diameter? Ik zie staan 15 cm, maar dit is vrij klein toch?
Hoor het graag. Dankjewel alvast!
Wat leuk! Ik heb inderdaad 15 cm gebruikt. Bij dit soort taarten verkijk je je daar snel op, want je gaat natuurlijk ook de hoogte in en je snijd kleine punten/plakken.
Hi Laura
wat een mooie taart! ga ik zeker een keer proberen op deze manier!
en wat spannend een neefje!! Houd je ons op de hoogte?
groetjes willy
Dankjewel voor de reactie! Goed om dit te weten. Ik moet de taart maken voor een babyborrel met behoorlijk wat mensen. Kan ik dan bijv. ook 24 cm gebruiken en dan in plaats van 3 x een cake bakken met doorsnee 15 cm, 2 x een cake bakken met doorsnee 24 cm? En dat ik om meer laagjes te creëren eventueel de cake nog doormidden snijd zodat ik 4 lagen heb?
Hoor het graag weer 🙂 Bedankt!
Dat kun je zeker ook proberen 🙂
Hoi Laura, ik heb deze taart gemaakt met vaderdag (andere versiering uiteraard 😉 ) en hij was heerlijk!! Deze ga ik vaker maken! Bedankt.
Kan ik kleurstoffen veilig gebruiken voor een zwangere? Onlangs heb ik blauwe kleurstof in mijn cupcakebeslag gebruikt maar dat was ook terug te zien in de ontlasting van mijn dochter. Hierdoor twijfel ik of ik nu voor de babyshower van een vriendin wel kleurstoffen moet gebruiken. Het maakt het wel een stuk leuker!
Ik durf hier geen uitspraken over te doen. Ik heb nog nooit gehoord dat het niet zou kunnen, maar ik ben geen expert op dat gebied.
Ik ben helemaal enthousiast en wil deze taart maken voor de verjaardag van mijn dochter, ik ben op zoek gegaan naar een 15cm vorm, eindelijk 1 gevonden maar deze is 4,5cm hoog. Is dat voldoende voor 1 laag?
Ik denk dat dit wel hoog genoeg moet zijn, die van mij zijn net iets hoger wel. Ze lagen afgelopen maand ook bij Kruidvat in mijn eigen bakproductenlijn (dan heb je er meteen drie, wel zo handig) – wellicht heeft een filiaal bij jou in de buurt ze nog: https://www.laurasbakery.nl/lauras-bakery-bakproducten-bij-kruidvat-september2022/
Hey Laura,
Als ik deze met 20 cm bak, moet het dan ook langer in de oven? Na 35 min zijn de taarten nog nat.
Dank je!
Maak je in dit geval ook meer beslag? Dan absoluut, maar anders niet.
Hoihoi,
Hoe ver van te voren zou ik deze taart kunnen maken?
Vrijdag voor zondag is dat te vroeg?
Groetjes,
Janine
Nee hoor, dat kan zeker!
Ja ik maakte 1,7x meer. Na 40-45 min waren de taarten haar. Supertaart geworden uiteindelijk!
Dat verklaart het. Bij meer beslag is een langere baktijd bijna altijd nodig (even afhankelijk van de maat bakvorm). Wat fijn dat het goed gelukt is uiteindelijk!
Je reactie staat onder de verkeerde reactie nu haha
hi Laura, kun je dit ook met diepvries blauwe bessen maken? Zo ja, houd je dan ook 200 gram aan?
In principe moet dit kunnen, maar laat ze wel volledig ontdooien en uitlekken voor je ze gebruikt. Voor de versiering zou ik nooit diepvries blauwe bessen gebruiken in dit geval.
Beste Laura,
Hoe hoog zijn de bakvormen van jou bij een diameter van 15 en 20 cm? Bij de baktotaal zijn ze in 5 cm, 7.5 en 10 cm hoog bij een diameter van 15.
En bij een diameter van 20 zij ze 7.5 en 10 cm hoog verkrijgbaar.
Zijn die van jou de bakpannen vam pme met een uitneembare bodem of kunnen het springvormer ook zijn?
Ik hoor het graag waar jij ze het koopt.
Ik gebruik inderdaad bakpannen, meestal van 5 cm hoog, maar hogere vormen werken natuurlijk net zo goed. Die van PME werken top!
Ik volgde het recept maar de laagjes komen dun uit. Wat deed ik verkeerd?
Dat is jammer! Lastig om vanaf hier te bepalen waar het mis is gegaan. Wellicht helpt dit artikel je: https://www.laurasbakery.nl/tips-voor-de-perfecte-cake/
Ja Ann, hier net zo! Ik vroeg me ook al af wat ik verkeerd deed haha. Alles precies gedaan, misschien de suiker en boter niet romig genoeg gedaan Laura? Ik ben benieuwd! Groet, Martine
Wat gek! Lastig om vanaf hier te beoordelen. Wellicht helpt dit artikel je: https://www.laurasbakery.nl/tips-voor-de-perfecte-cake/
Hoi Laura,
Ik wil deze week deze taart maken voor een meisjes babyshower. Uiteraard met roze kleurstof maar mijn vraag is, kan ik de vruchten en de jam 1 op 1 vervangen voor bijvoorbeeld frambozen of aardbeien (omdat dat toch meer richting roze gaat).
Groetjes Robin
Ja hoor dat kan zeker!
Ik heb hem gisteren gemaakt, met als enige ‘verandering’ dat ik de buitenkant met fondant heb bekleed en met heel veel blauwe snoepjes van de Jamin en de Hema heb beplakt en een ‘Oh baby’ taart topper erin heb gestoken! Mijn collega’s en in het bijzonder diegene die deze week met verlof gaat waren super blij 🙂 en hij smaakte zalig! Ik heb zelf gekozen voor maar rasp van 1 citroen omdat ik best flinke citroenen had die ook veel sap gaven, en de smaak was subliem. Thanks!!!
hoi laura,
ik wil deze taart graag maken voor mijn vormsel;
omdat mijn thema blauw is .
ik ben pas 13 jaar ; denk je dat het me zou lukken?
ik weet het niet zeker ik kon wel alle resepten van beide kinderbakboeken aan maar ik twijfel of ik dit wel zou kunnen.
Groetjes Fien
Hoi Fien, ik denk dat het jou zeker gaat lukken! Zeker als je de recepten uit de bakboeken al gemaakt hebt, dan kun je dit ook. Succes! 😀
Ik vroeg me af vanwaar de keuze voor cake ipv bisquit? Ik ben namelijk op zoek naar een zomerse taart voor een eerste verjaardag (en groot feest). Geboorte kaartje was heel zomers, met blauw en geel (strandthema).
Deze taart ziet er mooi uit om ook zomers te versieren met bloemen en fruit ipv de donut.
Biscuit kan ook hoor! Cake is wat steviger.
Hoi Laura,
Ik vroeg me af hoe hoog de taart uiteindelijk wordt. Dit in verband met het vervoeren van de taart.
Groetjes,
Sanne
Begrijpelijk, ik weet dat alleen helaas niet precies want ik heb de taart niet opgemeten.
Hoi Laura,
Zou ik ook een andere jamsoort kunnen gebruiken? Zoals pruimenjam? (zelf gemaakt)
Zeker!
Ik wil de taart graag maken voor de verjaardag van mijn tweeling. Echter… ik ben helemaal geen taartenbakker, dus wil dit graag een dag vooraf maken voor het geval dat het mislukt…
Hoe/waar bewaar ik zo’n taart het beste?
Dat kan heel goed! Met dit warme weer kun je de gehele taart het beste in de koeling bewaren, eenmaal volledig afgesmeerd is de cake op die manier goed beschermd tegen uitdrogen. Je leest er hier meer over: https://www.laurasbakery.nl/gedecoreerde-taarten-bewaren/
Hoi Laura
Ik zou deze taart graag maken, wel met biscuit. Ik dacht 2 biscuits van 20 te bakken (is voor 12 personen).
Dus 4 lagen. Moet ik tussen de 2 een taartkarton en dowels voorzien?
Dat is lastig inschatten vanaf hier, ligt ook aan hoe hoog het wordt, hoe stevig het aanvoelt etc.
Beste Laura,
Kan je mij het volgende uitleggen: als je het in 3 cakepannen doet, moet je dan ingriendenten maal 3 doen? Zo niet hoever moet je dan de cakepan bullen met mengel?
Nee, dan maak je deze hoeveelheid en dat verdeel je in 3 gelijke hoeveelheden over de vormen.