Hiep hiep hoera! Vandaag mag ik 30 kaarsjes uitblazen! Ter ere van die gelegenheid maakte ik deze veel te leuke snoeptaart, een idee dat ik al jaren in mijn hoofd heb zitten. Ik heb er wat van mijn favoriete snoepjes van vroeger in verwerkt: Manna’s (ik at ze op kleur), zure matten, vruchtenhartjes en perzikjes. Ze zijn overigens nog steeds allemaal favoriet hier. De lolly’s bovenop waren (en zijn) qua smaak bij niet per se favoriet, maar ik vind ze altijd zo ontzettend mooi. Die moesten dus ook op mijn snoeptaart.
Ik heb voor mijn snoeptaart de gratis verjaardagstaart printables gebruikt die eerder deze week online kwamen. Vandaag staat deze taart trouwens niet voor mijn neus. Ik heb mezelf vandaag vrij gegeven en ga lekker tompoucen halen bij de bakker voor mij en mijn familie die vanavond op bezoek komt. Daar heb ik al weken zin in, dus vandaag is het zo ver.
Gefeliciteerd! O manna, dat dat nog bestaat. Het is een toffe vrolijke taart geworden.
Thanks!
Gefeliciteerd, wat een leuke taart!! Als kind droomde ik van dit soort taarten, liefst met 100 verschillende snoepjes en ook nog een wolk suikerspin bovenop. Maar deze bescheiden versie lijkt me, nu dat ik (in theorie) “volwassen” ben, ook helemaal niet gek!
Haha maak het vooral zo gek met snoepjes zoals je zelf wilt 😉
Van harte proficiat met je verjaardag!
Dat je nog maar vele jaren, in goede gezondheid mag blijven bakken ?
Thanks!
Gefeliciteerd en een gezellige dag vandaag!
Dankjewel!
Ha Laura,
Van harte gefeliciteerd!
Hopelijk heb je genoten van je vrije, zonnige verjaardag!
Dankjewel, ik ben er volle bak van aan het genieten!
Gefeliciteerd! Wij kregen vroeger bij een goed rapport altijd ‘snoepjestaart’, dat was vanillecake met banketbakkersroom, marsepein (de goede, van de bakker!) en heel veel verschillende snoepjes er bovenop die we dan met suikerlijm vastplakten. Oh wat heb ik daar nu een trek in.
Oei dat klinkt zálig!
Gefeliciteerd! Welke maat bakvorm heb je gebruikt?
15 cm (staat boven het recept).
Mega leuk, smaakt naar lekker veel!
Gefeliciteerd! Echt een feestelijke taart. Ik had vroeger van die gele ruitjes die kreeg ik toen ik nog heel klein bij mijn vader op de fiets zat. Af en toe kan je ze nog vinden bij de Lidl bv.
Hi Laura,
hardstikke gefeliciteerd nog! Ik vind zo een hoge taart altijd heel mooi maar ik heb zelf nog geen geschikte bakvorm. Zou je misschien willen vertellen welke bakvorm jij hier voor hebt gebruikt?(afmetingen en merk)
Alvast super bedankt!
Groetjes,
Floortje.
Ooh ja en ik wil de taart in een keer bakken niet in drie keer kan dat ook?
Gr Janine
Dat raad ik niet aan, de cake rijst dan minder goed en de baktijd is dan ook compleet anders.
hi floor,
15 cm afmeting
en je kan eigenlijk heel veel soorten taartvormen gebruiken wat je fijn vind.
Hi ben ik weer haha,
had de tekst niet goed gelezen, oeps. Je hebt de taart in drie lagen gebakken. Laat m’n vraag dus maar zitten!
Nog gefeliciteerd ik ben een beetje laat en een super lekkere taart??
Hey laura
Een vraagje ik wil een vorm van 20 cm gebruiken. Nu heb ik op de site het recept omgerekend maar krijg 444.4444444 te zien moet ik gewoon 444 voor de komma aanhouden en wat kan ik het beste qua baktijd en temp aanhouden?
Gr Janine
Ooh ja en ik wil de taart in een keer bakken kan dat ook?
Gr Janine
Dat raad ik niet aan, de cake rijst dan minder goed en de baktijd is dan ook compleet anders.
Ja hoor dat is prima om aan te houden. De baktijd kan ik helaas ook niet zo inschatten, wel dezelfde temperatuur aanhouden.
Dank je wel laura. Ik ga het in 3 keer proberen te bakken.
Gr Janine
Wat voor cakevormen gebruik je hiervoor en waar kan ik deze kopen?
15 cm bakvormen (staat boven het recept) en bij vele online kookwinkels.
Wat een toffe taart zeg! Ik wil graag de bakpannen aanschaffen. Welke hoogte kan ik het beste nemen? 5, 7.5 of 10 cm hoog?
Die van mij zijn 5 cm hoog.
Hey,
is de binnenkant een gewone biscuit of cake ?
Zoja, met wat zou je het een beetje specialer maken?
De binnenkant is cake, daar kun je vanalles doorheen mengen.
Ik zou dit mengsel even in de koelkast bewaren. Let wel op dat eieren in combinatie met suiker snel kunnen bederven.
hi laura, ik wil de taart graag voor mijn zoontje, maar die is allergisch voor ei. heb jij nog tips hiervoor?
Ik vermoed dat het over deze vraag gaat. Je zou het beste deze basis aan kunnen houden voor de cake (je kunt ei niet zomaar vervangen in een recept): https://www.laurasbakery.nl/vanillecake-zonder-ei/
welk vervangingsmiddel ik het best kan gebruiken
Vervangingsmiddel waarvoor?
Hoi, de tijd dat het beslag in de oven moet klopt denk ik niet helemaal. Bij mij en mijn zus beide was de cake nog niet goed na 30+ minuten. Verder leuke een heerlijke taart! 😊
Dit kan erg verschillen per oven, maar goed dat je het aangeeft 🙂