Flammkuchen: van basis tot verrassende variaties

9 november 2020
Flammkuchen: van basis tot verrassende variaties
28

Zelf flammkuchen maken vind ik super leuk om te doen. Inmiddels staan er hiervoor ook een heleboel recepten op Laura’s Bakery. Van de klassieker met spek en ui tot en met allerlei verassende variaties. Als je eenmaal het basisdeeg gemaakt hebt, kun je met alles variëren zoals jij dat wilt. Om je te inspireren heb ik alle recepten voor de flammkuchen hier voor jullie verzameld. Ik ben namelijk heel benieuwd welke variant jij binnenkort gaat bakken!

Zoals jullie van mij gewend zijn ben ik gek op basisrecepten, want een goed begin is het halve werk. Zo ook met dit flammkuchen basisdeeg, voor een lekkere knapperige bodem. Ideaal om te gebruiken voor het maken van de klassieker met spek en ui.

Hartig en zoet is wat mij betreft een ideale combinatie. Zo kun je appel en spek heerlijk combineren op een flammkuchen. Dat blijkt een heerlijke, smaakvolle combinatie te zijn. Of wat dacht je van peer en geitenkaas? Ik vond het resultaat fantastisch, dus probeer hem ook snel zelf uit.

Geef je flammkuchen een Italiaanse twist door deze te beleggen met bijvoorbeeld prosciutto, zongedroogde tomaatjes en mozzarella. Of probeer voor de afwisseling deze caprese variant eens uit, die is echt heerlijk!

Wist je dat je met flammkuchen ook onwijs leuke borrelhapjes kunt maken? Deze flammkuchen broodjes zijn bijvoorbeeld echt heerlijk. Lekker zacht en smeuïge, maar met de vertrouwde smaak van flammkuchen. Of dit heerlijke recept uit Het Borrelhapjes Bakboek voor asperge-tomaat flammkuchen.

We eindigen met de snelle flammkuchen tortilla. Perfect wanneer je even geen tijd hebt om zelf deeg te maken, maar wel een lekker borrelhapje op tafel wilt zetten. Even in puntjes snijden en eet smakelijk!

Kies jij voor het klassieke recept, of ga jij voor een van de variaties?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *