Snelle flammkuchen tortilla

18 juli 2016
23

LB flammkuchen tortilla 1a

De tortizza kennen jullie onderhand waarschijnlijk al, ik heb al verschillende recepten gedeeld voor deze snelle pizza met een tortilla bodem. Ik bedacht mij dat ik die tortilla ook prima kon gebruiken voor een flammkuchen. Want hoewel het deeg voor flammkuchen niet moeilijk te maken is, heb ik er niet altijd tijd voor wanneer ik een lekker hapje bij de borrel wil maken. Daarom nam ik de proef op de som en probeerde gewoon de tortilla flammkuchen eens uit!

LB flammkuchen tortilla 2a

Flammkuchen tortilla

Deze flammkuchen tortilla lijkt erg op een gewone flammkuchen, maar dan net even een stukje simpeler en sneller. Maar wel net zo lekker!
Porties: 4 flammkuchen

Ingrediënten

  • 4 middelgrote tortilla’s
  • 4 el crème fraîche
  • 125 gram spekjes
  • 1 kleine rode ui

Instructies

  • De bereiding spreekt voor zich, maar ik zal het kort even beschrijven.
  • Leg de tortilla’s op een bakplaat. Schep op elk een eetlepel crème fraîche en smeer gelijkmatig uit. Verdeel de spekjes erover, net als de ringen ui.
  • Bak de snelle flammkuchen 10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Snij in puntjes en zet op tafel. Eet smakelijk!
Bewaren

De flammkuchen zijn vers het lekkerste.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

  1. chantal schreef:

    Lekker en handig! Ik zou er zelf nog wat gruyère over heen raspen

  2. Ohhh lekker! Heb heel toevallig bijna hetzelfde gemaakt vrijdag (housewarming), maar dan met plakjes pizzadeeg ipv tortillas. Maar dit is nog sneller en makkelijker.
    Fijne week!

  3. Margot schreef:

    Dat is een goed idee, dat ga ik onthouden!

  4. Wat een goed idee! Dit recept ga ik zeker een keer maken.
    Ik ga voor een vegetarische variant met avocado, feta en een frisse kruidensalade.

  5. Rachel Kromdijk schreef:

    oeh het ziet er in ieder geval heerlijk uit!

  6. Danielle schreef:

    Meng 125 ml creme fraude met 200g volle Franse kwark en een mespuntje nootmuskaat!

  7. Marieke schreef:

    Wat een goeie tip, lekker snel klaar inderdaad!
    Ik mis alleen de kaas nog 😉

    1. Laura schreef:

      Kun je heel goed extra toevoegen inderdaad, ik heb de basic flammkuchen gemaakt waar hij ‘officieel’ niet op thuis hoort 😛

  8. Jolanda schreef:

    Hai Laura,

    MMMMM wat een heerlijke recepten!

    Zou ik deze “flammkuchen” van te voren kunnen klaarmaken? Of eventueel alvast voorbereiden?

    Groetjes,
    Jolanda

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou het hooguit voorbereiden door de ui misschien al te snijden. Hij is zo snel te maken dat opwarmen niet veel langer duurt dan vers maken en afbakken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *