Flammkuchen met peer en geitenkaas

Gepost: 27 maart 2017 Laatst bewerkt: 15 oktober 2023

FLAMMKUCHEN MET PEER EN GEITENKAAS
maken

Zelf flammkuchen maken vind ik echt heel leuk om te doen. Vanwege het heerlijke eindresultaat natuurlijk, maar ook omdat het zo simpel is. Naast de klassieke flammkuchen maakte ik ook al eentje met prosciutto, nu was het tijd voor weer een hele andere variant. Ik maakte flammkuchen met peer en geitenkaas. De spekjes ontbreken natuurlijk ook niet, verder heb ik ook nog wat walnoten toegevoegd als smaakmaker. Een redelijk klassieke smaakcombinatie dus, maar dan nu als topping op de witte pizza zoals hij ook wel wordt genoemd. Het resultaat vond ik fantastisch, ik raad je dus aan om hem ook snel te proberen!

BAKTIP: Met een pizzasnijder verdeel je je flammkuchen eenvoudig en snel in stukjes!

FLAMMKUCHEN MET PEER EN GEITENKAAS

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Flammkuchen met peer en geitenkaas

Flammkuchen zijn eenvoudig om te maken en je kunt er geweldig mee variëren. Zo is deze flammkuchen met peer en geitenkaas hartstikke lekker.
Porties: 1 grote (of 2 kleine)

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 4 gram instant gist
  • snuf zout
  • 180 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie

Topping

  • 200 gram crème fraîche
  • 1 peer
  • 125 gram spekreepjes
  • 100 gram geitenkaas
  • handje walnoten
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de bloem, zout en gist in een kom. Voeg water en olie toe en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg moet elastisch zijn, maar mag nog een heel klein beetje plakken.
  • Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Rol het deeg uit, ik doe dit gelijk op een vel bakpapier dat ik daarna gelijk op de bakplaat kan schuiven. Probeer het deeg zo dun mogelijk uit te rollen.
  • Smeer de crème fraîche gelijkmatig uit over het deeg. Beleg de flammkuchen met plakjes peer, spekreepjes, geitenkaas en walnoten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de flammkuchen 15-18 minuten op 230°C (boven- en onderwarmte).
  • Eenmaal uit de oven snij je hem in punten en kun je hem zo op tafel zetten bij een borrel. Als avondeten zou het ook kunnen, al zou ik er dan persoonlijk misschien ook nog een salade bij serveren.
Bewaren

Flammkuchen kun je gelijk serveren, maar je kunt het ook een dag eerder maken en voor gebruik opwarmen. De gebakken flammkuchen bewaar je dan (afgedekt) in de koelkast. Om hem op te warmen bak je hem 10-15 minuten op 230 °C.

FLAMMKUCHEN MET PEER EN GEITENKAAS
bakken

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat een heerlijke combinatie!

  2. Marilyn schreef:

    Hoi Laura, als ik de flammkuchen met speltbloem wil maken, houd ik dan dezelfde hoeveelheid aan in combinatie met de gist?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat denk ik wel, heb er geen ervaring mee dus durf het niet met 100% zekerheid te zeggen.

  3. Denise schreef:

    Dit was een heerlijke maaltijd! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept