De Bakstrijd: februari 2021

Gepost: 1 februari 2021 Laatst bewerkt: 14 juni 2023
De Bakstrijd: februari 2021
7

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen, maar het is uiteindelijk gelukt! En wat ook super leuk is, jullie hebben zelf mee kunnen denken over de verschillende categorieën van nieuwe Bakstrijd van deze maand. Nieuwsgierig geworden? Je lees het allemaal hieronder.

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Óf deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Stuur je baksel op tijd in! Voor de 26e van de maand.
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES JANUARI 2021

Voor De Bakstrijd van de afgelopen maand konden jullie kiezen uit twee thema’s: brood bakken zonder rijs en brood bakken met rijs. Ik ben zelf echt groot fan van versgebakken brood uit de oven, met een beetje boter erop. Smullen! En aan de inzendingen te zien hebben jullie zelf ook heerlijk zitten smullen van alle broden. Wat een variaties kwamen er langs: van kleine zoete broodjes tot aan hartige breekbroden, en van heerlijk wit brood tot aan broden met allerlei pitten en zaden erin. Daarom heb ik voor jullie een paar van de inzendingen op een rijtje gezet.

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAARS JANUARI 2021

Het is onwijs leuk om te zien dat zo veel van jullie aan de slag zijn gegaan met brood bakken. Want dat is niet altijd makkelijk, met rijzen en kneden. Maar ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn geraakt om vaker zelf brood te bakken, ook voor degenen die dit nog nooit eerder hadden gedaan. De inzendingen van deze Bakstrijd liepen dan ook enorm uiteen, des te moeilijker om een winnaar te kiezen. Gelukkig mocht ik twee winnaars kiezen. Een inzending voor brood zonder rijs en een inzending voor brood met rijs.

In de eerste categorie, brood zonder rijs, hebben de gevulde broodjes met haloumi op Turkse wijze van Suzanne Moor gewonnen. De broodjes zien er onwijs lekker, en mooi, uit! Ik raak gelijk geïnspireerd om te gaan variëren met verschillende lekkere vullingen voor deze broodjes.

Als tweede winnaar, in de categorie brood met rijs, hebben de kartoffel (aardappel) broden van Luce Raithel gewonnen. Het lijkt me super leuk om deze broden een keer zelf te maken, als ik wat aardappelen over heb. Ook de decoratie van deze broden is heel goed gelukt.

Gefeliciteerd Suzanne en Luce!

Nogmaals gefeliciteerd! De cadeaubonnen van €75,- te besteden bij Baktotaal zijn van jullie.

BAKSTRIJD FEBRUARI 2021

aardbeienvlaai 1a

De nieuwe Bakstrijd van februari staat in het teken van vlaai! Toen ik zelf voor de eerste keer een vlaai bakte, vond ik dat best spannend. Maar wat bleek? Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om een vlaai te bakken. Dus mocht je dit zelf ook nog niet eerder hebben gedaan, raad ik je aan om het zeker te gaan proberen en lekker mee te doen met deze nieuwe Bakstrijd. Deze maand hebben jullie zelf ook meegedacht over de twee verschillende categorieën:

 • Categorie 1: smaken in de vulling
 • Categorie 2: mooi raster

Onderstaand staan alle voorwaarden nog eens op een rij. Ook vind je daar de prijs en een aantal recepten ter inspiratie. Uiteraard volgt er later deze maand ook nog een lekker recept van mijn kant. Veel bakplezier!

Thema: vlaai
Voorwaarden: bak een vlaai en geef bij je inzending aan voor welke categorie je meedoet: smaken in de vulling of mooi raster. Vergeet bij de categorie smaken in de vulling uiteraard niet te vermelden welke smaken in je vlaai zitten. Bij de selectie voor het mooie raster wordt er niet gekeken naar de smaken van de vulling.
Prijzen: Iedere winnaar ontvangt een cadeaubon ter waarde van €75,- te besteden bij Baktotaal.

 

INSPIRATIE

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

 1. Yvonne schreef:

  De winnaars van januari, gefeliciteerd!
  Zeker de aardappelbroden zijn mooi. Bijna niet te geloven dat die zelfgebakken zijn, jaloers op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *