Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Flammkuchen met spek en ui

Laura Kieftdoor Laura Kieft
19 oktober 2015
in Bijgerecht, Borrelhapjes, Brood, Hartige recepten, Hoofdgerecht, Koken
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

flammkuchen met spek en ui 1a

Je bent vast wel bekend met flammkuchen, vorig jaar was deze witte pizza ineens behoorlijk populair. Iedereen maakte ze en je kon ze zelfs kant en klaar in de supermarkt kopen. Ik zag ook steeds meer variaties op de standaard flammkuchen met spek en ui voorbij komen. Ook allemaal heel erg lekker, maar voordat ik zelf aan variaties ga beginnen wilde ik  eerst eens een goede basis flammkuchen maken. Eentje met knapperige bodem uiteraard, dat is nu eenmaal het lekkerst. Die bodem was een ding waarvan ik had verwacht dat ik hem een paar keer moest testen, maar gelukkig was hij direct de eerste keer al perfect! Wat ik ook zo ideaal vind is dat ik in totaal maar 1,5 uur bezig was. Die tijd is al inclusief een uur rijzen, je bent dus maximaal een half uurtje bezig met kneden van het deeg, beleggen en bakken.

flammkuchen met spek en ui 2a

flammkuchen met spek en ui 3a

Recept afdrukken

Flammkuchen met spek en ui

Je hebt het misschien wel eens gegeten; flammkuchen met spek en ui. Maar heb je het ook al eens zelf gemaakt? Deze flammkuchen is echt overheerlijk!
Porties: 1 grote flammkuchen (of 2 kleine)

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 4 gram instant gist
  • snuf zout
  • 180 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie

Topping

  • 200 gram crème fraîche
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 rode ui
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Doe de bloem, zout en gist in een kom. Voeg water en olie toe en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg moet elastisch zijn, maar mag nog een heel klein beetje plakken.
  • Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Rol het deeg uit, ik doe dit gelijk op een vel bakpapier dat ik daarna gelijk op de bakplaat kan schuiven. Probeer het deeg zo dun mogelijk uit te rollen.
  • Smeer de crème fraîche op het deeg en verdeel de spekreepjes erover. Snij de ui in ringen en verdeel ook deze over het deeg. Breng nog wat extra op smaak met peper en zout.
  • Bak de flammkuchen 15-18 minuten op 230 °C. Nadat de flammkuchen uit de oven komt verdeel je er wat rucola over.
Bewaren

Flammkuchen kun je gelijk serveren, maar je kunt het ook een dag eerder maken en voor gebruik opwarmen. De gebakken flammkuchen bewaar je dan (afgedekt) in de koelkast. Om hem op te warmen bak je hem 10-15 minuten op 230 °C.

flammkuchen met spek en ui 4a

Vorige post

Volgende post

Ben & Jerry’s cake
Sloffenbodem

Related Posts

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft
24 februari 2021
1

De...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft
05 februari 2021
2

We...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft
29 januari 2021
2

Perfect...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 40

  1. Tineke says:
    5 jaar geleden

    In de Elzas aten wij zo’n flammkuchen, waar ook nog Munster-kaas op zat.
    Heerlijke variant!

    Beantwoorden
  2. Marlotte says:
    5 jaar geleden

    Wauw, ziet er echt fantastisch uit!

    Beantwoorden
  3. Ellen says:
    5 jaar geleden

    Ik heb flammkuchen al vaker voorbij zien komen, ziet er echt zo heerlijk uit!

    Beantwoorden
  4. Esther says:
    5 jaar geleden

    Hoi hoi, ik heb al vaak de versie van je collega Pauline gemaakt, overheerlijk, maar d

    Beantwoorden
  5. Esther says:
    5 jaar geleden

    Ook gauw maken… wilde ik dus zeggen.. ☺
    Maar jij gebruikt dus geen zure room?
    En instant gist, is dat te vervangen door gedroogde gist? Zo ja, in welke verhouding?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee, alleen crème fraîche. Dat is het meest standaard, maar je zou ook zure room kunnen gebruiken hoor. Instant gist is droge gist 🙂

      Beantwoorden
      • Sandra Gerbosch says:
        5 maanden geleden

        Smaak het hetzelfde als je zure room gebruikt ipv crème fraîche?

        Beantwoorden
        • Yvon says:
          5 maanden geleden

          Zure room is geschikter voor koude gerechten. Qua smaak lijken zure room en crème fraiche wel op elkaar, alleen is zure room minder vet.

          Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 maanden geleden

          Niet exact. Zure room is minder vet en dus frisser qua mondgevoel.

          Beantwoorden
  6. Margot says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er goed uit! Het lijkt me leuk om dit een keer zelf te maken.

    Beantwoorden
  7. Gezin over de Kook says:
    5 jaar geleden

    Ohhh lekker hoor! Ik heb deze een keer op een foodtruck festival gegeten. Staat op mijn lijstje om een keer te maken en nu dus ook gelijk het recept erbij! Thanx Laura!
    Enne ik zie ook mogelijkheden voor de kids om hier een leuke variatie op te bedenken en ze zo te betrekken bij de bereiding.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja je kunt hier heel goed mee variëren! Lekker juist 🙂

      Beantwoorden
  8. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Dit lijkt mij ook ontzettend lekker 🙂

    Beantwoorden
    • Denise says:
      10 maanden geleden

      Heerlijk gerecht wil hem snel gaan maken maar, klein vraagje want ik ben niet zovaak in de keuken te vinden. Moet je het deeg in of buiten de koelkast laten rijzen?

      Beantwoorden
      • Yvon says:
        8 maanden geleden

        Beetje laat, maar misschien heb je er nog iets aan. Deeg laat je altijd buiten de koelkast rijzen, de koelkast is te koud waardoor het veel langzamer rijst.

        Beantwoorden
  9. Emma says:
    5 jaar geleden

    Jaa, wauw dit ziet er verrukkelijk uit !

    Beantwoorden
  10. Rianne says:
    5 jaar geleden

    Ik moet bekennen dat ik het zelf nog nooit op hebt maar ik ga het zeker binnenkort eens zelf maken, ziet er heerlijk uit namelijk!

    Beantwoorden
  11. Gerrina says:
    5 jaar geleden

    Hier maken wij het thuis regelmatig, heerlijk! De ‘saus’ maak ik altijd van kwark en slagroom en altijd wat gedroogde koriander, kleurt zo mooi en smaakt heerlijk.

    Lekker genieten met een wijntje!

    Beantwoorden
  12. Anneloes says:
    5 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk om zelf te maken! Kan ik het deeg van te voren maken en 1 of 2 dagen bewaren in de koelkast en dan uitrollen, beleggen en bakken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Tegen die tijd is het gist al uitgewerkt. Zou het gewoon gelijk bakken (je kunt dan nog beter de gehele flammkuchen opnieuw opwarmen)

      Beantwoorden
  13. lydia says:
    5 jaar geleden

    Wij, mijn man en ik hebben een pizza steen oven en sinds jouw recept voor flamkuchen bakken we er nooit meer pizza in maar over heerlijke flamkuchen. We eten er met zn 2en ruim van. Dun uitrollen en dan hebben. We er 4 jammie. Bedankt groetjes uit Friesland Jan en lydia

    Beantwoorden
  14. Gerda says:
    4 jaar geleden

    Hier in Duitsland zijn flammkuchen overal te verkrijgen, in de diepvries of vers, maar laatst zag ik er een met appel, dus die wilde ik zeker ook eens proberen, nou….heerlijk. Dus ook een variatiemogelijkheid. Met jouw recept ga ik deze zeker zelf maken want uit de diepvries is de bodem heel moeilijk knapperig te krijgen.

    Beantwoorden
  15. Lia says:
    4 jaar geleden

    Kan je de bodem ook voorbakken, zodat je hem alleen hoeft te”versieren “

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Dat kan, maar dan is het geen flammkuchen meer en alles wat erop gaat is rauw. Je wilt de bodem niet twee keer bakken.

      Beantwoorden
  16. Wirna says:
    3 jaar geleden

    Kan je deze ook goed opwarmen? Zo ja, hoe? Vindt t weer eens iets anders om mee te nemen naar een feestje waar iedereen wat mee neemt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan. Gewoon weer 5-10 minuten in de oven zetten tot hij goed warm is.

      Beantwoorden
  17. LV says:
    3 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Zou je de bloem ook door speltmeel kunnen vervangen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar heb ik geen ervaring mee. Je kunt het proberen, maar ik verwacht dat je dan wel andere verhoudingen zult moeten gebruiken.

      Beantwoorden
  18. Hanneke says:
    2 jaar geleden

    Met wat rucola erop als ie uit de oven is oogt het ook nog eens een stuk fleuriger en smaakt ook nog wat lekkerder.

    Beantwoorden
  19. Flore says:
    2 jaar geleden

    Gelezen en meteen gemaakt. Zoals zoveel van je recepten. Je recepten zijn telkens weer zo aantrekkelijk dat ik maar met moeite kan wachten om te beginnen. Dus de pasta die op de planning stond gisteren werd accuut vervangen door je Flammkuchen. En idd …. heerlijk. Fijn ook vooral dat je zo duidelijk uitlegt geeft over het deeg. Want als het deeg nog niet goed genoeg gekneed is krijg je dus nooit een bodem die lekker is.

    Bedankt en blijf me inspireren!

    Beantwoorden
  20. Thea says:
    2 jaar geleden

    Is de temperatuur voor een elektrische oven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      boven- en onderwarmte

      Beantwoorden
      • Thea says:
        2 jaar geleden

        Dankje wel! Hij was heerlijk

        Beantwoorden
  21. Christine scheire says:
    2 jaar geleden

    Is de slagroom licht opgeklopt of gewoon lopend, recht uit het flesje? De oven op warme lucht?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je gebruikt geen slagroom, maar crème fraîche. Dat zit in een bakje en kun je smeren.

      Beantwoorden
  22. Jan Wisse says:
    2 jaar geleden

    Beste Laura,

    Mooi recept! Ik heb de Flamme Kuche leren kennen in de Elzas, toen ik daar werkte.
    Hij wordt ook wel Tarte Flambeé genoemd.
    Ik geef je graag een tip, als je het pizzameel van AH gebruikt (van zachte, zuidelijke granen) en je bakt hem onderin je oven op onderwarmte, als het kan op een steen, dan wordt hij echt authentiek knapperig, dus minder hard als met Hollandse bloem!
    groet Jan

    Beantwoorden
  23. Pingback: Flammkuchen basisdeeg - Laura's Bakery
  24. Laura says:
    1 maand geleden

    Hoi hoi! Ik ben met de mini flammkuchen bezig, en heb het deeg nu in een kom staan om te rijzen. Klopt het dat ik het deeg niet echt in een bol kan kneden omdat het zo mega aan mn handen plakt ?🙈

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Had je misschien hele warme handen? Ik kneed meestal met de staande mixer en heb dan geen problemen.

      Beantwoorden
      • Laura says:
        1 maand geleden

        Hmm dat zou kunnen , ik heb uiteindelijk wat meer bloem toegevoegd en toen werd het beter !

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Sloffenbodem

Sloffenbodem

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan