De lekkerste pizza’s

De lekkerste pizza’s
55

Pizza’s, ik kan er geen genoeg van krijgen. Meestal maak ik ze zelf, maar er ligt hier ook altijd wel een pizza in de diepvries hoor. Na lange werkdagen vind ik dat af en toe wel erg fijn en makkelijk. Zeker als ik voor het werk al de hele dag in de keuken heb gestaan, op die dagen kook ik dan namelijk niet meer. Maar het liefst maak ik mijn pizza’s dus zelf, dat vind ik het lekkerst. Ook de bodem maak ik dus zelf, met dit basisrecept voor de pizzabodem. Mijn pizza’s beleg ik iedere keer weer anders, maar hieronder vind je de lekkerste pizza’s die ikzelf graag maak. Ik vind dit ook altijd leuk om te maken als er mensen blijven eten. Iedereen kan dan zijn eigen stuk pizza beleggen, altijd een succes.

Als ik deze pizza in een restaurant op de kaart zie staan is mijn keuze al gemaakt, zo lekker vind ik hem. Dan heb ik het natuurlijk over pizza met parmaham, mozzarella en tomaat. Zoek je een beetje meer variatie met groente? Dan is deze pizza met courgette, paprika met parmaham ook echt een aanrader.

Lust je graag geitenkaas? Dan moet je zeker deze pizza’s eens proberen. Ik maakte deze panpizza met spinazie en geitenkaas een tijdje terug. En dat is echt super makkelijk! Geitenkaas blijkt ook een heerlijke combinatie met pesto op deze pizza.

Eentje uit de oude doos, maar hij blijft lekker deze volkoren pizza met gemarineerde kip. Iets korter geleden maakte ik deze kip-pesto pizza. Hierbij lik je je vingers gegarandeerd af.

Wanneer je zelf pizza’s maakt, beleg je ze al snel met bekende Italiaanse combinaties. Tenminste, dat doe ik zelf meestal wel. Maar we kunnen natuurlijk ook op de andere tour gaan, zoals deze Mexicaanse pizza. Ook deze bbq pulled pork pizza is ook heel leuk (en lekker) om te maken.

Wat is jouw favoriete combinatie voor op je pizza?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

 1. Eline schreef:

  Ziet er allemaal heerlijk uit. Wij zijn vrijdag voor onze favoriet gegaan: Salami. Komende week ga ik de kip pesto maken, ziet er zo lekker uit haha.

  Mijn mixer sloeg alleen op hol, ik heb het deeg nog met de hand proberen te kneden, maar ik kon er geen vliesje van trekken. Kan je het deeg ook te lang kneden? De pizza was evengoed heerlijk 😁👍

  1. Laura Kieft schreef:

   Het kan, maar dan moet je wel echt heel erg lang kneden, zeker met de hand.

 2. C schreef:

  Hier gaat de fruitpizza er ook altijd als zoete koek in! Met ham/salami, tomaat, perzik, ananas, druifjes (als het kan vers) verse basilicum, Italiaanse kruiden en geraspte kaas…
  Kip pesto lijkt me ook erg lekker!
  Wat ook heel erg lekker is, Italiaanse kruiden door de bodem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *