Pizza’s, ik kan er geen genoeg van krijgen. Meestal maak ik ze zelf, maar er ligt hier ook altijd wel een pizza in de diepvries hoor. Na lange werkdagen vind ik dat af en toe wel erg fijn en makkelijk. Zeker als ik voor het werk al de hele dag in de keuken heb gestaan, op die dagen kook ik dan namelijk niet meer. Maar als het even lukt, maak ik graag zelf pizza!
Pizza zelf maken
Zelfgemaakte pizza’s vind ik namelijk het allerlekkerst. Ook de bodem maak ik dan zelf, met dit recept voor zelf pizzadeeg maken. Al kun je natuurlijk ook prima een kant-en-klare bodem gebruiken en zelf je pizza beleggen.
Mijn pizza’s beleg ik iedere keer weer anders, maar hieronder vind je de lekkerste pizza’s die ikzelf graag maak. Ik vind dit ook altijd leuk om te maken als er mensen blijven eten. Iedereen kan dan zijn eigen stuk pizza beleggen, altijd een succes.
Pizza’s bakken
Ik bak mijn pizza’s op boven- en onderwarmte in de oven, idealiter met een pizzasteen. Een pizzasteen absorbeert de hitte van de oven en imiteert daarmee tijdens het bakproces het effect van een steenoven, maar het kan ook op een bakplaat.
Ziet er allemaal heerlijk uit. Wij zijn vrijdag voor onze favoriet gegaan: Salami. Komende week ga ik de kip pesto maken, ziet er zo lekker uit haha.
Mijn mixer sloeg alleen op hol, ik heb het deeg nog met de hand proberen te kneden, maar ik kon er geen vliesje van trekken. Kan je het deeg ook te lang kneden? De pizza was evengoed heerlijk ??
Het kan, maar dan moet je wel echt heel erg lang kneden, zeker met de hand.
Hier gaat de fruitpizza er ook altijd als zoete koek in! Met ham/salami, tomaat, perzik, ananas, druifjes (als het kan vers) verse basilicum, Italiaanse kruiden en geraspte kaas…
Kip pesto lijkt me ook erg lekker!
Wat ook heel erg lekker is, Italiaanse kruiden door de bodem…