Wanneer je zelf pizza’s maakt, beleg je ze al snel met bekende Italiaanse combinaties. Tenminste, dat doe ik zelf meestal wel. Mijn favoriete pizza is belegd met prosciutto, mozzarella, tomaat en rucola en heeft een flinterdunne bodem. Hoewel dat mijn favoriet is, besloot ik nu te kiezen voor een minder Italiaanse pizza. Ik ging namelijk op de Mexicaanse tour en belegde hem met gehakt, maïs en bonen. En dat was heerlijk kan ik je vertellen! Serveren doe je natuurlijk met zure room en eventueel ook nog wat nacho’s erbij.
Mexicaanse pizza
Ingrediënten
- rol vers pizzadeeg (of maak het zelf, ik ging dit keer voor gemak)
- tomatensaus
- ongeveer 150-200 gram gehakt (geruld)
- 3 el maïs
- 3 el zwarte bonen
- flinke hand geraspte kaas
- 2 lente uitjes
- peper en zout
- zure room
Instructies
-
Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede plaat. Smeer het deeg in met de (bijgeleverde) tomatensaus.
-
In een pan bak je het gehakt rul, breng op smaak met een beetje peper en zout (of andere kruiden naar keuze). Verdeel het gehakt over de pizza. Verdeel ook je maïs, zwarte bonen, lente ui en geraspte kaas over de pizza.
-
Bak de pizza in 15-20 minuten op 200 °C tot hij gaar is en de randjes goudbruin zijn.
-
Na het aansnijden schep je op elk stuk pizza wat zure room. Een combinatie die misschien niet heel erg voor de hand ligt, maar wel eentje die er echt heel erg goed bij past!
Ik ga meestal ook voor een Italiaanse variant maar dit ziet er ook goed uit!
Hmm dit ziet er lekker en kleurrijk uit!
Ik ben gek op Mexicaans eten! Maar pizza heb ik nooit geprobeerd. Dit recept ga ik opnthouden!
Wat een lekker idee. Ik zou het gehakt kruiden met tacokruiden en paprika toevoegen
ziet er super lekker uit! Dit ga ik zeker eens uitproberen deze week! 🙂