Kip-pesto pizza

Gepost: 13 mei 2019 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

Als ik zelf pizza’s bak, beleg ik deze meestal standaard met tomatensaus, mozzarella en Parmaham. Ook wanneer ik bij een pizzeria eet bestel ik meestal deze variant. Maar er zijn natuurlijk meer lekkere pizzasmaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kip-pesto pizza? We gebruikten zelfgemaakte basilicum pesto en voegden ook nog wat op smaak gebrachte ricotta toe wat we over hadden van een ander recept. Perfecte combinatie zo bleek. Een heerlijke pizza die ik zeker vaker ga maken, ik heb ervan genoten. Hebben jullie eigenlijk nog favoriete combinaties voor op jullie pizza?

Opslaan Recept afdrukken
4.23 van 9 stemmen

Kip-pesto pizza

Zelf pizza maken is heel erg lekker en ook helemaal niet zo moeilijk. Wat dacht je van deze kip-pesto pizza? Hierbij lik je je vingers gegarandeerd af. 
Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 2 keer pizzabodem (volgens het basisrecept)
  • 10 el tomatensaus
  • 1 kipfilet
  • 8 el pesto
  • 8 el ricotta
  • 2 tl citroensap
  • 10-15 cherrytomaatjes
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Instructies

  • Maak de pizzabodems volgens recept. Rol ze dun uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of op een pizzasteen. Verdeel over elke pizzabodem 5 eetlepels tomatensaus.
  • Snijd de kip in kleine stukjes en voeg hier de olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout aan toe. Roer door elkaar. Bak de kipstukjes licht aan en haal van het vuur. De kip zal verder garen in de oven.
  • Verdeel met twee theelepels de pesto over de pizza’s. Roer de citroen door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het ricotta mengsel ook met een theelepel over de pizza’s.
  • Halveer de tomaatjes en verdeel ook deze en de kipstukjes over de pizza’s. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de kip-pesto pizza’s in 16 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin en knapperig.

Tips

  • Bewaren: Afgedekt in de koelkast blijft de pizza nog 1-2 dagen goed. Warm eventueel opnieuw op.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Ben schreef:

    Hij is erg lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept