BBQ pulled pork pizza

Gepost: 24 juni 2019 Laatst bewerkt: 9 februari 2024
BBQ pulled pork pizza

Ik zal heel eerlijk bekennen dat ik eigenlijk nooit zo’n fan ben van pizza’s met heel veel vlees, zeker niet als er zelfs geen tomatensaus meer op zit. Een barbecue pizza begreep ik gewoon nooit. Totdat ik hem zelf maakte dan, wat een wereld van verschil in vergelijking tot de bestelde pizza’s zeg. Omdat je zelf de hoeveelheden en verhoudingen bepaalt kun je de smaken zoveel beter en subtieler maken. Natuurlijk is de rokerige barbecue smaak nog goed te proeven, maar er zit niet zoveel saus op dat je geen knapperige bodem meer hebt. Het vlees voor deze bbq pulled pork pizza bereidden we trouwens niet van begin tot eind zelf. We maakten het onszelf gemakkelijk met een stuk vlees uit de winkel wat we alleen nog maar hoefden af te bakken. Ben jij een groot barbecue fan (of heb je een slowcooker) dan kun je natuurlijk ook zelf een stuk procureur kopen om zelf pulled pork te maken. Probeer in ieder geval zeker deze pizza eens uit, je zult ervan smullen.

 

BAKTIP: Om de verse peterselie fijn te maken, kan je ook een kruidenschaar gebruiken. Dit gaat een stuk sneller dan snijden.

BBQ-pulled-pork-pizza-2a

BBQ PULLED PORK PIZZA

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Bbq pulled pork pizza

Zelfgemaakte pizza is een stuk lekkerder dan afhaalpizza en ook nog eens leuk om te maken. Deze bbq pulled pork pizza is er zeker een om uit te proberen!
Porties: 2 pizza’s

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems (volgens het basisrecept)
  • 300 gram pulled pork (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 10 el barbecuesaus
  • 1/2 rode ui (gesnipperd)
  • handje cheddar (geraspt)
  • verse peterselie (fijn gehakt)

Instructies

  • Maak de bodems voor twee pizza’s volgens recept. Zorg ervoor dat je pulled pork ook bereid is en klaar ligt.
  • Verdeel het pizzadeeg in tweeën en rol beide dun uit. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat of pizzasteen. Verdeel over elke pizzabodem 5 eetlepels barbecuesaus.
  • Verdeel nu de pulled pork, het gesnipperde uitje en de kaas over de bodems met barbecuesaus.
  • Bak de pizza’s gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) voor 14-16 minuten.
  • Eenmaal uit de oven verdeel je nog wat fijn gehakte peterselie over de pizza. Serveer direct.

Tips

Bewaren: Eenmaal afgekoeld bewaar je de pizza voor 1-2 dagen in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. WULLEMAN Noel schreef:

    Beste Laura
    Kunt u mij zeggen wat pulled pork is.
    Is er een andere benaming ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is lang gegaard varkensvlees dat uit elkaar getrokken is (en daarom draderig) en vervolgens in een lekkere BBQ saus gebakken (pulled=getrokken, pork=varken)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept