Ik zal heel eerlijk bekennen dat ik eigenlijk nooit zo’n fan ben van pizza’s met heel veel vlees, zeker niet als er zelfs geen tomatensaus meer op zit. Een barbecue pizza begreep ik gewoon nooit. Totdat ik hem zelf maakte dan, wat een wereld van verschil in vergelijking tot de bestelde pizza’s zeg. Omdat je zelf de hoeveelheden en verhoudingen bepaalt kun je de smaken zoveel beter en subtieler maken. Natuurlijk is de rokerige barbecue smaak nog goed te proeven, maar er zit niet zoveel saus op dat je geen knapperige bodem meer hebt. Het vlees voor deze bbq pulled pork pizza bereidden we trouwens niet van begin tot eind zelf. We maakten het onszelf gemakkelijk met een stuk vlees uit de winkel wat we alleen nog maar hoefden af te bakken. Ben jij een groot barbecue fan (of heb je een slowcooker) dan kun je natuurlijk ook zelf een stuk procureur kopen om zelf pulled pork te maken. Probeer in ieder geval zeker deze pizza eens uit, je zult ervan smullen.
BAKTIP: Om de verse peterselie fijn te maken, kan je ook een kruidenschaar gebruiken. Dit gaat een stuk sneller dan snijden.
Beste Laura
Kunt u mij zeggen wat pulled pork is.
Is er een andere benaming ?
Dat is lang gegaard varkensvlees dat uit elkaar getrokken is (en daarom draderig) en vervolgens in een lekkere BBQ saus gebakken (pulled=getrokken, pork=varken)