Pizza met courgette, paprika en Parmaham

Gepost: 29 januari 2018 Laatst bewerkt: 23 juli 2023
26

Lekker afgezaagd misschien, maar pizza’s behoren tot één van mijn favoriete maaltijden. Hoewel ik ze graag zelf maak, belandt er uit gemak ook wel eens eentje uit de diepvries in mijn oven. Dat geef ik gewoon toe, ik maak echt niet alles zelf. Wel zijn de zelfgemaakte pizza’s natuurlijk het lekkerst, en daarom vond ik het de hoogste tijd om er weer eens eentje zelf te maken. Het werd een pizza met courgette, paprika en Parmaham. En kaas uiteraard, geen pizza is compleet zonder kaas.

BAKTIP: Deze pizza is naast avondmaaltijd ook geschikt om te serveren als borrelhapjes door die na het bakken in stukken te snijden. In Het Borrelhapjes Bakboek staat nog veel meer bakinspiratie voor tijdens de borrel.

Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Pizza met courgette, paprika en Parmaham

Zelfgemaakte pizza is natuurlijk het allerlekkerst. Deze pizza met courgette, paprika en Parmaham is zeker een aanrader als je zelf ook aan de slag gaat!
Porties: 2 stuks

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems (volgens basisrecept)
  • 10 el tomatensaus
  • halve courgette
  • halve paprika
  • 4-6 plakjes Parmaham
  • geraspte kaas
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Maak de pizzabodems volgens recept. Rol ze dun uit en leg ze vast op een met bakpapier beklede bakplaat of op een pizzasteen. Verdeel over elke pizzabodem 5 eetlepels tomatensaus. Breng je saus eventueel op smaak met Italiaanse kruiden. Qua saus gebruik ik zelf vaak gewoon een potje tomatensaus, eentje die je ook voor pasta’s zou gebruiken.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika in reepjes, verdeel over de pizzabodems. Doe hetzelfde met de Parmaham. Strooi als laatst geraspte kaas en Parmezaanse kaas over de pizza’s, gebruik zoveel als je wilt.
  • Bak de pizza’s in 14-16 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin en knapperig.
  • Eet smakelijk!
Bewaren
Tot twee dagen in de koelkast (afgedekt), wel weer even opnieuw opwarmen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *