Pizza capricciosa

Gepost: 19 augustus 2021 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
Pizza capricciosa

Toen ik aan mijn team vroeg wat hun favoriete smaak pizza is, noemde Mariette meteen de pizza capricciosa. Die stond nog niet online en ik weet precies waarom. Deze pizza hoort namelijk rijkelijk belegd te zijn met ham, olijven, artisjok(harten) en champignons. En laat ik nou net griezelen van dit laatste ingrediënt. Daarom offerde Mariette zich op om aan de bak te gaan met haar favoriete pizza capricciosa 😉 . Je kunt trouwens ook heel goed één van de ingrediënten van de topping weglaten als je deze niet lekker vindt. Zoals champignons, of misschien juist ham voor een vegetarische pizza capricciosa.

Judith noemde trouwens als favoriet de vier kazen pizza en mijn eigen favo is de pizza parmaham. Welke pizza bestel jij standaard in een Italiaans restaurant?

Pizza capricciosa (2)
Pizza capricciosa

Pizza capricciosa

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Pizza capricciosa

Een pizza capricciosa hoort rijkelijk belegd te zijn met champignons, artisjokharten, olijven en ham, maar je kunt ook prima één van deze ingrediënten weglaten.
Porties: 2 pizza’s

Ingrediënten

  • 1x pizzabodem basisrecept
  • 10 el tomatensaus
  • 4 kastanje champignons 
  • 75 gram artisjokharten, uit een potje 
  • 12 zwarte olijven
  • 6 plakjes achterham
  • 2 bollen mozzarella 
  • olijfolie

Instructies

  • Maak de pizzabodems volgens recept. Rol ze dun uit en leg ze vast op een met bakpapier beklede bakplaat of op een pizzasteen. Verdeel over elke pizzabodem 5 eetlepels tomatensaus. Breng je saus eventueel op smaak met Italiaanse kruiden. Qua saus gebruik ik zelf vaak gewoon een potje tomatensaus, eentje die je ook voor pasta’s zou gebruiken.
  • Snijd de kastanje champignons in dunne plakjes en doe hetzelfde met de artisjokharten, verdeel over de pizzabodems. Snijd de olijven doormidden, de ham in kleinere plakjes en de mozzarella in dunne plakken, verdeel ook deze over de pizza’s.  
  • Bak de pizza’s in 14-16 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin en knapperig. Haal dan uit de oven en bestrijk de randen meteen met wat olijfolie. Serveer eventueel met wat rucola. Eet smakelijk!
Tips

Lees hier mijn tips om de lekkerste pizza's te bakken.
Bewaren

Tot twee dagen in de koelkast (afgedekt), wel weer even opnieuw opwarmen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept