Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Pizzabodem basisrecept

Laura Kieftdoor Laura Kieft
29 april 2016
in Basisrecepten, Brood, Hartige recepten, Hoofdgerecht, Koken
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

pizzabodem 1a

Een pizza gaat er hier altijd wel in. Ik ben vooral gek op de pizza’s met een dunne knapperige bodem. Belegd met een frisse tomatensaus en toppings naar keuze. Ik zou bijna zeggen dat je mij ervoor kunt wakker maken. De laatste paar keren had ik de flammkuchen bodem  gebruikt voor mijn zelfgemaakte pizza’s. Lekker, maar ik wist dat het nog lekkerder kon. Daarom ging ik aan de slag met een recept voor een dunne, knapperige pizzabodem. Omdat ik zo gek ben op basisrecepten, deel ik nu het recept voor de bodem vast. Volgende week laat ik je zien hoe ik mijn favo pizza maakte.

pizzabodem 2a

Recept afdrukken

Pizzabodem

Met dit basisrecept voor pizzabodem maak je de lekkerste dunne, knapperige pizzabodem helemaal zelf in je eigen oven.
Porties: 2 stuks van ongeveer 25-30 cm

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 7 gram droge gist (1 zakje)
  • snuf zout
  • 2 el olijfolie
  • 160 ml lauwwarm water

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix het in 10-15 minuten tot een mooi soepel deeg. Kneed met de hand nog even verder tot je er een vliesje van kunt trekken. Daarvoor neem je een klein balletje deeg en trek het voorzichtig uit elkaar. Het moet een beetje lijken op een stukje kauwgum dat steeds dunner en transparanter wordt, maar niet stuk scheurt.
  • Vet een kom licht in met olie en plaats de bal deeg in de kom. Dek deze af met een schone theedoek en zet op een warme plek. Laat zo’n 30-45 minuten rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • Verdeel het deeg in 2 delen en rol uit tot een mooie dunne bodem. Het maakt niet uit of dit nu rond of rechthoekig is.
  • Ik bak de pizza zelf op een met bakpapier beklede bakplaat, maar je kunt ook een pizzasteen gebruiken.
  • Beleg de pizza met tomatensaus en toppings naar keuze. Bak hem in 14-16 minuten goudbruin en knapperig op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Wanneer voorgebakken tot een dag te bewaren. Het deeg kan je ook invriezen, dan tot 3 maanden te bewaren.

Vorige post

Volgende post

Blueberry lemon eierkoeken
Fruit tartelettes met banketbakkersroom

Related Posts

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft
24 februari 2021
0

De...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft
05 februari 2021
2

We...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft
29 januari 2021
2

Perfect...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 57

  1. Marloes says:
    5 jaar geleden

    Mijn vriend maakt zelf pizza’s op, volgens mij, dezelfde manier. Maar ik vind de smaak van het deeg zo flauwtjes, vergeleken met een pizza uit een pizzeria. Heb je misschien tips om wat meer smaak toe te voegen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Op zich hoort de bodem zelf natuurlijk wel neutraal van smaak te zijn, maar je zou er kruiden aan toe kunnen voegen om het meer smaak te geven.

      Beantwoorden
    • Dorien says:
      10 maanden geleden

      In het originele italiaanse pizzadeeg gaat toch best wat zout! Italianen zijn erg kritisch wat dat betreft, heeft het deeg geen smaak… dan is de pizza niet goed! 😁. Ik gebruik voor mijn pizzadeeg op 500gram meel, zeker ca. 7 gram zout!

      Beantwoorden
      • Henry Bischop says:
        9 maanden geleden

        Dat is volgens origineel Iltaliaans recept nog veel te weinig hoor. Op 1 kg meel moet je minstens 20 gram zout gebruiken. Zout geeft niet alleen smaak maar zorgt ook voor een betere deeg.

        Beantwoorden
        • Dorien says:
          9 maanden geleden

          Klopt hoor, Henry.. maar ik gebruik altijd iets minder om niet zoveel zout te eten. Maar m’n familie gooit er inderdaad veel meer zout door!

          Beantwoorden
    • Marten says:
      5 maanden geleden

      Prima recept, alsof je in de pizzeria eet. 1 vraag: als je op een pizza steen bak, moet er dan toch ook bakpapier onder? Ik ben bang dat mijn pizza en vooral mijn steen dan onbruikbaar wordt en alles vast bakt aan de steen

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        5 maanden geleden

        Nee, in principe gaat bakpapier juist de werking van de pizzasteen tegen.

        Beantwoorden
  2. Anne-Sterre says:
    5 jaar geleden

    Het deeg ziet er mooi uit zeg! Wil zelf binnenkort ook weer eens pizza’s maken.

    Beantwoorden
  3. Rensina Steursma says:
    5 jaar geleden

    Lekker, nu heb ik zin in pizza haha!
    Ik wil nog altijd een pizza namaken die ik in Milaan at, dus dan komt dit bodemrecept goed van pas.

    Beantwoorden
  4. elvira says:
    5 jaar geleden

    Was net op zoek naar een pizzadeeg recept, erg leuk!

    Beantwoorden
  5. Babs says:
    5 jaar geleden

    Mmmm heerlijk pizza. Weet jij of dit deeg ook in te vriezen is, of voorbakken met tomatensaus en dan in de vriezer?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb ik nog niet mee geëxperimenteerd. Ik zou dan de bodem voorbakken denk ik (dagje in koelkast kan wel, dat heb ik wel al geprobeerd 😉 )

      Beantwoorden
    • Anita says:
      5 jaar geleden

      Zelf maak ik altijd meerdere porties en vries het deeg in, dit gaat prima!

      Beantwoorden
    • Marja says:
      1 jaar geleden

      Ik maak geregeld zelf pizzadeeg maak dan extra porties om in te vriezen werkt prima.

      Beantwoorden
  6. Margot says:
    5 jaar geleden

    Wat een fijn recept! Mijn vriend maakt af en toe pizzadeeg met behulp van de broodbakmachine, dat is ook heel erg lekker!

    Beantwoorden
  7. Rascha van Tilburg Kleine Schaars says:
    5 jaar geleden

    Je kunt de bodems heel goed invriezen. Ik rol ze uit en doe ze in een tupperware taartdoos met bakpapier ertussen. Er passen er 12 in de doos. Je kunt ze bevroren verwerken want voor je ze hebt belegd zijn ze al ontdooid. Je kunt ook deegbolletjes maken ter grootte van een flinke tennisbal en deze in plastic zakjes in de diepvries leggen. Neemt veel minder ruimte in. Strooi wel eerst een beetje bloem in het zakje. De bolletjes zijn in een half uurtje ontdooid.
    Voor ik de bodem beleg prik ik er met een vork gaatjes in, dat voorkomt luchtbellen tijdens het bakken

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Goed om te weten, dank je wel voor de aanvulling!

      Beantwoorden
  8. Inge says:
    5 jaar geleden

    Ga ik gauw eens maken! Het is veel makkelijker dan ik dacht ?

    Beantwoorden
  9. Caroline says:
    5 jaar geleden

    Zoo lekker, maak het elke vrijdag!
    Nog een tip: theelepel suiker toevoegen. Voeding voor de gist en gaat hij nog beter van rijzen! Proef je niet terug! ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ga ik volgende keer proberen, thanks voor de tip!

      Beantwoorden
  10. Merel says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Mijn bodem werd niet knapperig maar werd een beetje zoals foccacia brood. Heb jij nog een tip? Eerst even voorbakken zonder (natte) ingredienten misschien?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Misschien heeft hij net wat meer tijd nodig, of je hebt de pizza net wat te vochtig belegd. Je zou inderdaad kunnen proberen om de bodem even voor te bakken.

      Beantwoorden
    • Pizza Jan says:
      5 jaar geleden

      Je kan eens een pizza proberen te bakken op een pizza steen. Als je een pizza in de over afbakt gebeurd dit vaak op een rooster, de warmte komt direct tegen de bodem van de pizza aan wat de Pizza kan uitdrogen van de onderkant.

      Op een metalen bakplaat of pizzablik gaat het vaak te snel, warmte wordt niet goed verdeeld en weer directe warmte.

      Leg een pizza steen (of breed steen) in de oven maar belangrijker nog de steen, voorverwarmen naar 210 graden. Pizza in de oven en de oven naar 195 graden draaien. Minimaal 15 minuten garen (afhankelijk van de toppings).

      Geen droge bodem meer 😉

      Beantwoorden
  11. Marieke says:
    5 jaar geleden

    Kan ik de 300 gram bloem ook 1 op 1 vervangen door 300 gram speltbloem? Of zijn er dan andere verhoudingen voor nodig?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd bij dit recept, dus ik zou het gewoon eens uitproberen 🙂

      Beantwoorden
    • H.A says:
      1 jaar geleden

      ja hoor alleen het water zou je dan ook aan moeten passen, i.v.m. water opname per bloem soort kan verschillen

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Klopt inderdaad, speltmeel neemt meer vocht op.

        Beantwoorden
  12. Pizza Jan says:
    5 jaar geleden

    Mooi pizza deeg, ik heb ook vaak dat het deeg wat flauw wordt… Maar als je iets meer zout gebruikt is dit vaak te veel.

    Beantwoorden
  13. Vi says:
    4 jaar geleden

    Maakt het wat uit als je de deeg te lang laat rijzen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Iets langer is niet erg, maar als het te lang rijst wordt het deeg te luchtig en krijg je lang niet zo’n lekker resultaat.

      Beantwoorden
  14. Marieke says:
    4 jaar geleden

    Ik krijg het niet voor elkaar om een mooi elastisch deeg te krijgen. Ik kneed mijn deeg in de keukenmachine, 15 minuten. Daarna nog met de hand, maar dat hou ik niet zo lang vol. Ik krijg het niet voor elkaar om het tot een vliesje uit te kunnen trekken. Kneed ik het dan te kort, of doe ik iets anders verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Misschien staat je mixer op een te lage stand? Of je kneedt het juist iets te lang met 15 minuten in de mixer en ook nog met de hand kneden.

      Beantwoorden
  15. Sarah says:
    3 jaar geleden

    Zoals Caroline zegt, beetje suiker. Net als wanneer je een brood bakt.
    En voor nog lekkerder resultaat gebruik ik 00 bloem. Krijgt net de meer dat Italiaanse smaakje.
    Ik maak regelmatig meer deeg. Beleg met alleen saus en bak maar 2 minuten. Daarna met bakpapier ertussen in te vriezen. Volgende x beleggen en afbakken. Gaat heel goed. Scheelt volgende x uurtje wachten op je deeg.
    Pizzasteen is een lekkere investering en niet heel duur.

    Beantwoorden
  16. Ronald says:
    3 jaar geleden

    Als je een smaakvoller deeg wilt hebben moet je een deeg laten rijpen. Daarvoor moet je dan wel een bloem gebruiken wat langer moet rijzen en dus rijpen. Zelf gebruik ik Le 5 Stagioni 00 bloem wat ik een dag van te voren maak en minimal 12 uur in de koelkast leg. Een uurtje of 3 voor het bakken uit de koelkast om op te warmen en te rijzen (in de koelkast rijst het niet of nauwelijks). Gevolg is een heel smaakvolle bodem. Temperatuur van afbakken liefst zo hoog mogelijk, 275 graden voor een gewone oven maar liever 350 graden in een pizza oven.

    Beantwoorden
    • Marja says:
      3 jaar geleden

      Waar koop ik die bloem die u hebt? En mijn oven kan maar tot max. 240 graden. Of op de reinigingstand en dat is als ik het goed heb 360 graden. In elk geval ver boven de 300. Wat adviseer je dan? Bedankt alvast voor het beantwoorden.
      Met een hartelijke groet,
      Marja

      Beantwoorden
      • Ronald says:
        3 jaar geleden

        Hoi Marja,
        Die bloem kun je kopen bij italieplein.nl
        Stefan van Italieplein verkoopt ook een bloem proef pakket met diverse soorten bloem e.d. om eens te proberen wat je lekker vindt.
        240 graden kan wel hoor, gebruik een pizzasteen in je oven en het resultaat wordt meteen een stuk beter 🙂

        Beantwoorden
  17. Ronald says:
    3 jaar geleden

    Hoi Marja, mijn bloem koop ik via italieplein.nl, fijne webshop, goede service. Stefan van italieplein heeft ook een bloem pakket met diverse soorten bloem/gist enz. om uit te proberen, werkt super. Afbakken op 240 graden kan op zich wel hoor, gebruik een pizzasteen en laat die een uur mee voorverwarmen dan krijg je echt wel een goed resultaat. De reinigingsstand zou ik niet gebruiken, wat je nog wel kunt doen is de gril gebruiken, dat geeft meer hitte af en zorgt ervoor dat je topping goed gaart. Wel even experimenteren met de hoogte van je rooster/steen in de oven, je topping moet niet verbranden terwijl je bodem nog niet gaar is.

    Beantwoorden
    • Marja says:
      3 jaar geleden

      Hallo Ronald,
      Heel erg bedankt voor je antwoord en ik ga het allemaal proberen wat je zegt. En ik ga ook snel even neuzen op italieplein.nl. Ik heb nog nooit pizza gemaakt want ik had eerst een combimagnetron met hetelucht oven, maar dat bakt echt niet lekker. Soms als je geluk had kwam een cake er goed uit, maar wat ingewikkelder dingen waren of rauw of verbrand. Nu heb ik een electrische oven waar ik heel veel mee kan en nu wil ik me dus ook aan pizza wagen. Met al jouw goede tips en trucs gaat het vast en zeker lukken! Nogmaals mijn oprechte dank!
      Een hartelijke groet van
      Marja???????

      Beantwoorden
  18. lieke says:
    3 jaar geleden

    lieve laura

    ik ben al een uur bezig het deeg te maken maar het plakt nog steeds en het als ik trek lijkt het ook niet op kauwgom. moet ik nu meer bloem toevoegen? heb je nog een tip?
    liefs lieke

    Beantwoorden
    • Ronald says:
      3 jaar geleden

      Een uur met een deeg bezig zijn is wel erg lang…;-) Ik ben nooit langer dan een kwartier bezig met mengen en kneden. Het bovengenoemde recept heeft 54% vocht t.o.v. de bloem, dat is relatief weinig maar daarmee kun je eigenlijk nooit een te plakkerig deeg krijgen. Heb je wel de juiste hoeveelheden gebruikt? Een deeg moet ook niet als kauwgom aanvoelen, je hebt dan een te sterk glutennetwerk gemaakt (te lang kneden).
      Ingredienzen mengen, daarna max 10 minuten met de hand kneden en klaar is je deeg. Laat 20 minuten rusten in bulk daarna bollen maken en afgedekt laten rijzen.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb je wel alles juist afgewogen? Een uur kneden zou echt niet nodig moeten zijn (ik kneed 10-15 minuten in een staande mixer).

      Beantwoorden
  19. Bert Gorissen says:
    3 jaar geleden

    Super lekker pizzadeeg. Dank voor het recept.

    Beantwoorden
  20. Anny says:
    2 jaar geleden

    Hallo kun je het deeg ook even afbakken en dan beleggen. Hoelang moet ik hem dan afbakken. Gemakkelijk om s’avonds als hapje op tafel te zetten

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het kan, maar ik heb het zelf nog nooit op die manier gedaan. Ik maak meestal gewoon de hele pizza en warm hem dan op een later moment weer even op.

      Beantwoorden
  21. Nina says:
    2 jaar geleden

    Ik heb een vraagje. Kan ik in de plaats van bloem ook zelf rijzend bakmeel
    gebruiken

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      In dit recept kan dat niet.

      Beantwoorden
  22. Debbie says:
    2 jaar geleden

    Gooi je alles meteen bij elkaar in en dan mixen? Ik lees soms ook dat je de gist eerst in lauwwarm water een reactie moet creeren voordat je verder bewerkt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik doe gewoon alles bij elkaar.

      Beantwoorden
  23. Ronald says:
    2 jaar geleden

    Als je gedroogde instant gist gebruikt hoef je niks speciaals te doen. Zorg alleen dat je eerst je zout mengt met de bloem en doe daarna het water erbij gevolgd door de gist. Dan gaat het gewoon goed, zout en gist zijn geen vriendjes, die moet je niet direct samenvoegen.

    Beantwoorden
  24. Nerissa says:
    2 jaar geleden

    Doe je de olijfolie ook in het beslag of gaat dat alleen in de schaal tijdens het reizen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Die 2 el olie gaan in het deeg. Om je kom in te vetten is extra.

      Beantwoorden
  25. Lena says:
    2 jaar geleden

    Wat een fantastisch recept voor een pizza bodem. Heb hem inmiddels al vaak gemaakt en hij blijft super lekker! Dank.
    Groetjes Lena

    Beantwoorden
  26. Pingback: Ciabatta pizzabrood - Laura's Bakery
  27. Jenny says:
    5 maanden geleden

    Helaas mag ik geen gluten en lactose meer .. Heb jij misschien hiervoor een alternatief recept ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Helaas nog niet!

      Beantwoorden
  28. Conny says:
    4 maanden geleden

    Hi Laura,

    Heb een vraag gebruik jij patentbloem of tarwebloem voor pizzadeeg ?
    Heb nog nooit pizza gemaakt vandaar de vraag

    Alvast bedankt
    Groet Conny

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Dat kan allebei prima!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Fruit tartelettes met banketbakkersroom

Fruit tartelettes met banketbakkersroom

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan