Pizza quattro formaggi

12 maart 2021
Pizza quattro formaggi
38

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen altijd uit een blauwschimmelkaas, een zachte of romige kaas en een harde kaas die geraspt moet worden. Ik gebruikte hiervoor Gorgonzola, Taleggio en Grana Padano, maar dit kun je naar eigen invulling doen. De Taleggio vond ik gewoon in de Albert Heijn, maar ik zie ook regelmatig dat mensen dit vervangen door ricotta bijvoorbeeld. Zo kun je ook elke keer weer een iets andere pizza quattro formaggi maken! Heerlijk!

Deze quattro formaggi komt speciaal online tijdens de vegetarische week op Laura’s Bakery, maar er staan nog meer vegetarische pizza’s online:

PIZZA QUATTRO FORMAGGI

Een makkelijk recept voor een pizza quattro formaggi. Op deze vierkazen pizza kun je zelf spelen met de soorten en hoeveelheden kaas!
Porties: 2 pizza’s

Ingrediënten

  • 1x pizzabodem basisrecept
  • 10 el tomatensaus
  • 1 bol mozzarella
  • 70 gram blauwschimmelkaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 70 gram Taleggio
  • verse basilicum
  • olijfolie

Instructies

  • Maak de pizzabodems volgens recept. Rol ze dun uit en leg ze vast op een met bakpapier beklede bakplaat of op een pizzasteen. Verdeel over elke pizzabodem 5 eetlepels tomatensaus. Breng je saus eventueel op smaak met Italiaanse kruiden. Qua saus gebruik ik zelf vaak gewoon een potje tomatensaus, eentje die je ook voor pasta’s zou gebruiken.
  • De hoeveelheden kaas in bovenstaande ingrediëntenlijst zijn een indicatie, bepaal zelf hoeveel van elke kaas en welke verhoudingen je lekker vindt. Verdeel de kaas in stukjes of plakjes (mozzarella, blauwschimmelkaas en Taleggio) over de pizza’s en rasp tot slot de Parmezaanse kaas eroverheen.
  • Bak de pizza’s in 14-16 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin en knapperig. Haal dan uit de oven en bestrijk de randen meteen met wat olijfolie. Top af met wat verse basilicum en serveer meteen. Eet smakelijk!
Tips

Lees hier mijn tips om de lekkerste pizza's te bakken.

Bewaren

Tot twee dagen in de koelkast (afgedekt), wel weer even opnieuw opwarmen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Chantalle schreef:

    Welke gorgonzola gebruik je als ik vragen mag?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat mag je helemaal zelf bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *