Vorige week plaatste ik het basisrecept voor een goede pizzabodem. Deze heb ik natuurlijk belegd met tomatensaus en lekkere toppings. Zoals beloofd zou ik het recept delen voor mijn favoriete pizza. Dat is dus deze: pizza met parmaham, mozzarella en tomaat. Eenmaal uit de oven een beetje rucola er overheen en klaar ben je. Als ik deze pizza in een restaurant op de kaart zie staan is mijn keuze al gemaakt, zo lekker vind ik hem. De allerlekkerste is uiteraard mijn zelfgemaakte pizza, daarom voor jullie het recept!
Pizza met Parmaham, mozzarella en tomaat
Ingrediënten
- 2 pizzabodems (volgens het basisrecept)
- 10 el tomatensaus
- 2 bollen mozzarella
- 6 plakjes parmaham
- 12 cherry tomaatjes
- rucola
Instructies
-
Maak de pizzabodems volgens recept. Rol ze uit en leg ze vast op een met bakpapier beklede bakplaat of op een pizzasteen. Verdeel over elke pizzabodem 5 eetlepels tomatensaus. Ik wilde eigenlijk zelf tomatensaus maken, maar was te laat begonnen in de keuken. Ik had nog wel een pot tomatensaus voor een pasta staan en besloot die te gebruiken, dat gaat prima!
-
Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodems. Scheur de bollen mozzarella in stukken en halveer de cherry tomaatjes, verdeel deze samen met de plakken parmaham over de pizza’s.
-
Bak de pizza’s in 14-16 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin en knapperig.
-
Eenmaal uit de oven verdeel je nog een pluk rucola over de pizza’s, daarna kun je gelijk aan tafel.
Dit blijft een perfecte combinatie! Yum!
Simpel maar super lekker recept! Gebruik je ook nog Italiaanse kruiden of andere toevoegingen in de pizzasaus of gewoon zoals je beschrijft in het recept zonder extra toevoegingen?
Ik gebruikte hier een saus waar al wat kruiden doorheen zaten, maar als die er niet inzitten voeg ik ze zelf toe 🙂