Behind the scenes: juni 2015

Gepost: 1 juli 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

juni behind the scenes

Er is weer een maand voorbij! Dat betekent natuurlijk dat ik even terugblik, op de maand juni dit keer. De eerste week van juni heb ik voornamelijk veel artikelen vooruit geschreven. Ik maakte ook nog lekkere hapjes met bladerdeeg, de bosbessen taartjes heb je al voorbij zien komen. De andere hapjes die ik maakte waren heel lekker, maar qua uiterlijk was ik niet tevreden. Die maak ik dus nog een keer opnieuw!

Op donderdag ging ik naar de kapper, even een moment voor mijzelf. Dat vind ik altijd heerlijk 🙂 . Vrijdag had ik een afspraak in Utrecht, omdat mijn zusje in Utrecht studeert konden we gezellig samen heen en weer reizen. Op de terugweg haalden we wat lekkers, ik koos voor dit immens grote chocolate chip cookie.

juni behind the scenes

Het weekend was prachtig, lekker warm en het zonnetje scheen. Ik maakte dus ijsjes in mijn Zoku en genoot daarvan in de zon. Zaterdagavond ging ik met vriendinnen wat eten in de stad. We gingen naar Ora in de Jansstraat in Haarlem. Een Italiaans restaurant waar ze pizza’s serveren zoals ik ze alleen in Italië heb gegeten. Met een flinterdunne bodem dus. Hoewel de kaart niet heel uitgebreid is, is het eten dat ze serveren gewoon hartstikke goed en niet duur. Één van mijn favoriete restaurants in Haarlem, ik mag er graag een hapje eten.

juni behind the scenes

Op zondag maakte ik net aanstalten om lekker met een boek in de zon te gaan zitten toen mijn moeder belde. Mijn ouders waren op vakantie in eigen land en vroegen of ik het niet leuk vond om een paar dagen langs te komen. Geheel onverwacht verlengde ik mijn weekend een paar dagen en stapte ik die middag nog op de trein richting Hengelo.

juni behind the scenes

Ze hadden een mooie villa gehuurd die midden in de natuur staat. Volop vogels en eekhoorntjes op het terras dus! Ik besloot ze uit te dagen en hing een slinger met pinda’s tussen twee bomen op. Ze waren ons overigens te slim af door het touwtje aan één kant door te knagen. Geen op touwen balancerende eekhoorns dus!

juni juni behind the scenes

De volgende dag ging ik met mijn paps geocachen, we maakten een lange tocht door de bossen en langs de velden van Rheezerveld. Heerlijk! We hebben bijna 10 kilometer gewandeld. De volgende dag gingen we naar Duitsland en bezochten daar een Marktkauf. Ik vond uiteraard de bakafdeling het leukst, ze hebben zo’n breed assortiment! Van citroenrasp in een zakje tot vanillestokjes in een soort pepermolentje. Er is van alles te krijgen, ik hield het heel bescheiden bij een zakje hazelnootmeel. Oh, en nog wat chocola natuurlijk 😉 .

juni juni behind the scenes

Woensdag was het tijd om weer naar huis te gaan. ’s Avonds kwam vriendin Nina eten en we werkten verder aan haar blog. De rest van de week was ik vooral bezig met inhalen van het werk dat was blijven liggen doordat ik een paar daagjes weg was. En ik ging nog even naar Den Haag voor een afspraak met mijn mediabureau. Het weekend deed ik lekker rustig aan.

juni juni behind the scenes

De week er op had ik geen afspraken, maar ik was wel druk bezig. Ik bakte verschillende dingen voor de broodweek die je vorige week hebt kunnen zien en deed vast wat voorbereidingen voor de taart die ik dat weekend ging maken. Lian en Mariette kwamen namelijk een weekend naar Haarlem toe en we hadden besloten een spectaculaire taart te maken. We hadden allemaal ons eigen onderdeel om vast te maken, zo hadden we in het weekend genoeg tijd om te kletsen.

juni behind the scenes

En kletsen, dat deden we! Zaterdag gingen we eerst nog even kort de stad in. We aten een taartje bij De Dessertbar en kochten leuke dingen bij De Huismuis en Dille&Kamille. We aten ’s avonds tapas bij La Cubanita. Thuis kletsten we gezellig na en gingen toen naar bed om de volgende dag fris en fruitig met ons project te beginnen. Wat het resultaat is geworden blijft nog even geheim, maar je zult het snel op onze blogs voorbij zien komen.

juni behind the scenes

Mijn zusje is inmiddels afgestudeerd als logopedist en om dat te vieren gingen we naar de film en uit eten. We keken de film Spy en aten Mexicaans bij Popocatepetl. Ons dessert was deze gigantische punt tequila-limoen cheesecake. Machtig, maar o zo lekker! Terwijl we deze taart aten bedachten we vast een ander soort taart. In het weekend vierden we namelijk met vrienden en familie dat ze afgestudeerd is! Dat werd heel iets lekkers met Oreo, het recept komt nog online. Hopelijk kunnen we binnenkort vieren (met taart!) dat ze een leuke baan als logopedist gevonden heeft!

Nieuw design Laura’s Bakery

De laatste dagen ben ik druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de nieuwe lay out van Laura’s Bakery en het is bijna zover! Donderdagavond (dat is morgen al!) gaat Laura’s Bakery offline, in de loop van vrijdag kunnen jullie dan het vernieuwde design zien! Ik durf nog niet te zeggen of dit ’s middags of ’s avonds zal zijn, maar ik doe mijn best dat de site zo snel mogelijk weer live kan 😉 . Mocht je in die tussentijd nog iets willen bakken, zorg dan dat je het recept even uitprint of opschrijft, zo kun je toch lekker aan de slag 😉 . Ik ben zo benieuwd wat jullie er van vinden!

In de volgende BTS lees je meer over deze verandering, maar tussendoor kun je natuurlijk al op de hoogte blijven door mij te volgen op Instagram!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

 1. Carolien schreef:

  Wat een leuke dingen weer!

  En ik ben heel benieuwd naar de nieuwe website… ik hou het in de gaten 🙂

 2. Joyce schreef:

  Leuke week! Ik ben benieuwd wat er uit jullie samenwerking is ontstaan en ik ben supernieuwsgierig naar het nieuwe design voor de website 😀

 3. Mattie schreef:

  Hoi Laura,

  Wat heb je een prachtig blog, mijn complimenten!,
  Ik geniet bijna dagelijks van alles wat er langs komt
  En van het persoonlijke tintje dat je eraan geeft!
  Heel veel succes en plezier met al je activiteiten.
  Een groet van Mattie

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dankjewel, heel leuk om te horen 🙂

 4. Margot schreef:

  Leuke foto’s en ik ben benieuwd naar je nieuwe layout!

 5. Carla schreef:

  Succes met het nieuwe layout! Ben heel benieuwd!
  Xus,
  Car

 6. Nicole schreef:

  Hoe krijg je t voor elkaar om de lekkerste ijsjes met de zoku te maken? Bij mij komen de ijsjes er niet uit. Er is zelfs al een keer een stokje gebroken doordat ik door bleef draaien. Wat is de truc?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat doe je in de Zoku? frisdranken bijvoorbeeld zijn niet tot nauwelijks te verwijderen en zo zijn er nog wel een paar van die dingen.

 7. Joke schreef:

  Wat leuk om de BTS van juni te lezen. Drukke maar wel een hele leuke maand heb je gehad. Het was inderdaad heerlijk in Deurningen. Ik weet natuurlijk al hoe de nieuwe lay-out eruit ziet maar zelfs ik kan niet wachten tot hij online gaat. Spannend!!!!!!!!!!

  Liefs, Mam ♥

 8. Lian schreef:

  Ik kan ook niet wachten om jouw nieuw layout live te zien. Ook al weet ik dat die er al geweldig uitziet! Gaat mooi bij onze taart staan

 9. Tamara schreef:

  Lekker eten en leuke foto’s!

 10. chucky1012 schreef:

  Wat gezellig zo een paar dagen uit logeren.

 11. Madame Paraplu schreef:

  Mooie foto’s en ik ben heel erg benieuwd naar je nieuwe layout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *