Panpizza met spinazie en geitenkaas

11 november 2019
Panpizza met spinazie en geitenkaas
39

In mijn Borrelhapjes Bakboek staan drie recepten voor brood uit de pan. Tortilla’s, naan en Griekse pita’s. Als die in een pan gebakken kunnen worden, moet dat met meer soorten dun brood kunnen dacht ik. Ik ben nu begonnen met een panpizza, maar ik ben inmiddels ook benieuwd hoe dit zal uitpakken met een flammkuchen. Ga ik voor je testen, dus wordt vast vervolgd. Tot het zover is kun je aan de slag met deze panpizza met spinazie en geitenkaas. En die panpizza’s, die zijn supersnel gemaakt. Het deeg maakte ik zelf en in verband met rijzen is dat niet per se sneller. Maar het bereiden van de pizza gaat zeker sneller. Normaal beleg ik hem en schuif de pizza daarna ongeveer een kwartiertje in de oven. In een pan heb ik aan de helft van de tijd genoeg. Eerst een paar minuten goudbruin bakken aan de ene kant, dan omdraaien, beleggen, deksel erop en nog een paar minuten wachten. Super makkelijk! Ik leg het je hieronder uit!

Panpizza met spinazie en geitenkaas

Een pizza uit de pan, had je daar al eens aan gedacht? Is makkelijker dan je denkt en bovendien supersnel gemaakt.
voor 2-3 stuks

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg
  • 8-12 el tomatensaus
  • 4-6 handen spinazie geslonken
  • 100-150 gram geitenkaas in stukjes
  • paar handjes cherrytomaatjes

Instructies

  • Maak het pizzadeeg volgens recept en laat rijzen.
  • Terwijl dit rijst roerbak je de spinazie in een scheutje olie tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Als het deeg eenmaal gerezen is verdeel je het deeg in 2 of 3 delen. Hoeveel is afhankelijk van de grootte van je pan en hoe dik je de bodem wilt hebben, iets om gewoon even te testen en proberen dus.
  • Zet een koekenpan op hoog vuur, terwijl deze opwarmt rol je het eerste stuk deeg uit. Het mag iets groter zijn dan de bodem van de pan.
  • Wanneer de pan goed heet is, leg je het deeg op de bodem van de pan (olie is niet nodig). Bak de pizza aan deze kant in enkele minuten goudbruin. Houd het goed in de gaten, wanneer de onderkant goudbruin is en knapperig is draai je de pizza om.
  • Beleg de pizza snel met tomatensaus, spinazie, geitenkaas en cherrytomaatjes.
  • Plaats een deksel op de pan en wacht weer enkele minuten. Als de onderkant goudbruin en knapperig is kun je de pizza op een bord schuiven.
Tips

Ik gebruik altijd een pot pastasaus als tomatensaus op een pizza. Kies een smaak die je lekker vindt.

Bewaren

Gelijk opeten is het lekkerst, maar je kunt hem eventueel ook in folie verpakken en 1-2 dagen in de koelkast bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *