De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
De lekkerste geboorte traktaties
19

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van vriendinnen een mooi spektakel stuk te bakken. Maar als je het hebt over geboorte traktaties is het vooral belangrijk dat ze snel en makkelijk te maken zijn of dat je ze voor een groot deel kunt voorbereiden en invriezen. En ze moeten natuurlijk muisjes bevatten! Word jij binnenkort zelf papa of mama? Of wil jij je vrienden of familie die een kleintje verwachten helpen in de kraamtijd? Dan zijn dit de perfecte geboorte traktaties om zelf te maken. En ze zijn stuk voor stuk allemaal leuker dan de standaard beschuit met muisjes!

De bodem voor deze kleine geboorte taartjes is makkelijk vooraf te maken en in te vriezen. Als de kraamvisite laat je de bodems ontdooien, nog even mascarponeroom erop en versieren met de muisjes. Ook deze leuke gender reveal cupcakes zijn in de vriezer te bewaren. Maar versier ze wel pas na het ontdooien met sprinkles of muisjes.

Het is ook handig als je in een keer tegelijk een grote lading geboorte traktaties kunt maken. Zoals met deze chocoladeflikken met muisjes. Ziet er uit als een feestelijk kraamhapje, toch? Ben je toch op zoek naar een baksel met meer de smaak van beschuit met muisjes? Dan zijn deze truffels echt perfect.

Ook super leuk: deze kleine donuts met muisjes. Ik bakte de donuts zelf, maar je kunt uiteraard ook kant en klare donuts gebruiken om ze met muisjes te versieren. Zelf ben ik onwijs fan van shortbread koekjes, zoals jullie misschien wel weten. Dus ook daar heb ik een leuke geboorte traktatie van gemaakt: geboorte koekjes met muisjes.

Popcorn met muisjes is ook een ideale snack, voor broertjes en zusjes, in aanloop naar de geboorte toe. En zo’n bakje staat natuurlijk ook onwijs gezellig op tafel voor de kraamvisite. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor snelle en makkelijke kraamhapjes? Bekijk dan ook eens deze 5 hapjes: soepstengels met witte chocolade en muisjes, oreo lolly’s met muisjes, soesjes met muisjes, marshmallows met witte chocolade en muisjes & lange vingers met witte chocolade en muisjes.

Welke geboorte traktatie vind jij het leukst?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Mirella schreef:

  Goedemiddag

  Heb een vraagje hoelang kan je een hazelnootbodem bewaren en hoe

  Gr mirella

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat bedoel je met een hazelnoot bodem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *