Geboorte chocoladeschotsen

16 maart 2022
Geboorte chocoladeschotsen
21

Ik heb de laatste tijd het maken van chocoladeschotsen ontdekt. Als ik gesmolten chocolade over heb van een recept tover ik het altijd om tot schotsen, flikken of rotsjes. Deze schotsen met amandelen waren ook heerlijk. Ik ga ook graag aan de slag voor een speciale gelegenheid. Deze geboorte chocoladeschotsen zijn bijvoorbeeld superleuk voor een babyshower of als geboorte traktatie. De combinatie van witte chocolade met speculaas, muisjes en frambozen was echt ontzettend lekker. Zelfs als er geen baby’s op komst zijn, de anijs smaak van de muisjes doet het gewoon ontzettend goed in sommige baksels.

Geboorte chocolade schotsen-2a

 

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Geboorte chocoladeschotsen

Deze chocoladeschotsen zijn een perfect alternatief voor de bekende beschuitjes om uit te delen aan het kraambezoek.
Porties: 10 personen

Ingrediënten

  • 300 gram witte chocolade in stukjes of chocolate chips
  • 50 gram schuddebuikjes of stukjes speculaas
  • 20 gram (roze) muisjes
  • een handje gevriesdroogde frambozen
  • extra schuddebuikjes en muisjes ter decoratie

Instructies

  • Smelt 2/3 van de chocolade, in dit geval 200 gram, au bain-marie. Zodra alle chocolade is gesmolten haal je de kom van de pan af en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is.
  • Laat de chocolade afkoelen. Het is belangrijk dat de chocolade de juiste temperatuur heeft voordat je het gaat verwerken voor de schotsen. Hoe je dat precies doet en waarom lees je in dit artikel over chocolade tempereren zonder thermometer.
  • Leg een vel bakpapier klaar op een snijplank (dan kun je het straks makkelijker verplaatsen). Zodra de chocolade getempereerd is meng je de schuddebuikjes en muisjes door de chocolade.
  • Stort de chocolade op het bakpapier en verspreid gelijkmatig.
  • Verdeel de frambozen over de chocolade. Je kunt er ook een paar verkruimelen en over de chocolade strooien. Maak het af met nog wat extra schuddebuikjes en muisjes.

Tips

  • Gevriesdroogde frambozen vind je tegenwoordig in veel supermarkten in het ontbijtschap (bij de toppings voor je ontbijt bowl).
  • Chocoladeschotsen maken voor een jongetje? Vervang de frambozen dan door gevriesdroogde blauwe bessen en de roze muisjes door de blauwe variant.
Bewaren

In een afgesloten trommel op een donkere en koele plek. De schotsen kun je enkele weken bewaren afhankelijk van de gebruikte chocolade en toppings. Houd 2-3 weken als max aan, dan zit je altijd goed.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

  1. ikweetni schreef:

    omg omg

  2. Sofie schreef:

    Hey Laura, zou dit ook kunnen met donkere (pure) chocolade en met melkchocolade? Ik wil ze maken voor mijn zusje haar babyshower, maar haar favoriete chocolade is donkere chocolade, en ik zelf heb het liefst melkchocolade. Het leek me dan leuk om gewoon de 3 kleuren te maken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker! Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *